Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Valamiért imádom a nyári esti...

LittleDreamer14 kérdése:

Valamiért imádom a nyári esti levegőt, a természetet. Az az illatot, valahogy megnyugtat. Külvárosi vok, maglódi. Ez jelenthet valamit? Pl előző életembeli dolgot?

Figyelt kérdés

pl az Indián kultúra vonz. lehet hogy voltam ott előző életemben?

14f

2013. jún. 13. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
vok? Az nem egy róka név?
2013. jún. 13. 22:37
 2/10 A kérdező kommentje:
neeem xD bocsi ha rosszul írtam. sry sry . sensei! (:>
2013. jún. 13. 22:39
 3/10 anonim ***** válasza:
Úgy hívják, hogy ízlés. Valakinek a téli levegő tetszik valakinek a nyári valakinek az eső utáni személy válogatja nem jelent semmit de ha te hinni akarsz benne akkor higgy
2013. jún. 13. 22:51
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, az előző élethez van-e köze. De én is nagyon szeretem. Alkonyatkor felszállnak az illatok a kertekből és az nagyon megható.

"Kékek az alkonyi dombok, elülnek a szürke galambok

hallgat az esteli táj, ballag a kései nyáj."

Babits

[link]

Az indiánok természetszemlélete vagy inkább, ahogy Egy-ségben érezték magukat a természettel, nagyon vonzó. Olvass sok indiánosat, jó az.

Nagyon érdekes, ahogy Várkonyi Nándor az elveszett paradicsom c. művében leírja, hogy szelídített meg egy indián egy lovat - nem betörte, beszélt hozzá, megszelídítette.. (ezt is ajánlom)

azután itt van ez, gyönyörű:

Franz Kafka:

Vágy, hogy indiánok lehessünk

Ha indiánok lehetnénk! Mindig pattanásig feszülten, és a vágtató lovon beledőlve a levegőbe, mindig újra megremegve a remegő földön, amíg már sarkantyú sem kellene, hiszen hol volt itt sarkantyú, és a gyeplőt is elengednénk, hiszen hol volt itt gyeplő, és a tájat sima sörényű pusztának látnánk, már ló nyaka, ló feje nélkül.

2013. jún. 13. 22:54
 5/10 anonim ***** válasza:
Én a tavasz reggeli levegőt szeretem, a nyár estitől mindig szomorú leszek.. de nem hinném, hogy ez bármi ilyesmivel összefüggene.
2013. jún. 13. 22:55
 6/10 anonim ***** válasza:

jav.:Várkonyi Nándor, Az elveszett paradicsom

[link]

[link]

2013. jún. 13. 22:59
 7/10 A kérdező kommentje:
értem. köszi :) hát én naon szeretem ezt és naon szívesen lennék indiátn. de sajna még csak közrelébe sem vagyok, kék szem szőke haj, és fehér bőr xD ráadásul lányos vagyok xD az indiánok meg tök menők.
2013. jún. 13. 23:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért mondom, olvass sok indiános könyvet! nem a külső számít, a belső tartás, ami a létszemléletből fakad.
2013. jún. 14. 08:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Kérdező: naon=nagyon

Attól még, hogy ezeket szereted, nem leszel indián, és nem tudhatod, hogy az voltál-e előző életedben.

Elsőnek pedig:

a vok az egy nem létező szó, ha a főző edényre gondolsz, amit a kínaiak használnak nagy előszeretettel, az wok. Te Vuk-ra gondolsz, ő volt a kis róka:)

2013. jún. 14. 11:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Kérdező! Előző életed nem volt. Az indiánok közt pedig 2 napot se bírnál ki. Nem kell ám bedőlni a romamtikus marhaságoknak, amik elénk vetítik az ő életüket. Valójában mindig nagyon kemény volt, ma meg már nincs is. És miféle kultúrára gondolsz? A skalpvadászatra? Az ellenséges törzs csecsemőinek tudatos irtására? A sámán agyonverésére, ha nem jön be az esőtánc? Mit tudsz egyáltalán róluk?
2013. jún. 23. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!