Valamiért imádom a nyári esti levegőt, a természetet. Az az illatot, valahogy megnyugtat. Külvárosi vok, maglódi. Ez jelenthet valamit? Pl előző életembeli dolgot?
pl az Indián kultúra vonz. lehet hogy voltam ott előző életemben?
14f
Nem tudom, az előző élethez van-e köze. De én is nagyon szeretem. Alkonyatkor felszállnak az illatok a kertekből és az nagyon megható.
"Kékek az alkonyi dombok, elülnek a szürke galambok
hallgat az esteli táj, ballag a kései nyáj."
Babits
Az indiánok természetszemlélete vagy inkább, ahogy Egy-ségben érezték magukat a természettel, nagyon vonzó. Olvass sok indiánosat, jó az.
Nagyon érdekes, ahogy Várkonyi Nándor az elveszett paradicsom c. művében leírja, hogy szelídített meg egy indián egy lovat - nem betörte, beszélt hozzá, megszelídítette.. (ezt is ajánlom)
azután itt van ez, gyönyörű:
Franz Kafka:
Vágy, hogy indiánok lehessünk
Ha indiánok lehetnénk! Mindig pattanásig feszülten, és a vágtató lovon beledőlve a levegőbe, mindig újra megremegve a remegő földön, amíg már sarkantyú sem kellene, hiszen hol volt itt sarkantyú, és a gyeplőt is elengednénk, hiszen hol volt itt gyeplő, és a tájat sima sörényű pusztának látnánk, már ló nyaka, ló feje nélkül.
Kérdező: naon=nagyon
Attól még, hogy ezeket szereted, nem leszel indián, és nem tudhatod, hogy az voltál-e előző életedben.
Elsőnek pedig:
a vok az egy nem létező szó, ha a főző edényre gondolsz, amit a kínaiak használnak nagy előszeretettel, az wok. Te Vuk-ra gondolsz, ő volt a kis róka:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!