Mennyi átfedés van a társadalmunk törvényei és az "isteni törvények" (élet törvényei, univerzum rendje) között?
S abban igaza van Antimodnak, hogy az univerzális törvény betartásához nem kell elhagyni az embereket, sőt igazság szerint, aki az Isteni Erővel van felvértezve, simán bennmarad a nyájban, és tökéletes példát mutatva helytáll, sőt tudni is fogja, hogy nem szabad kiállnia a nyájból, ugyanis a szeretethez annak a megmutatása is hozzátartozik, s minél jobban árasztja valaki a szeretetet a másik felé, az a másik annál jobban átivódik vele.
üdv
28/F
LastOne.Left
6-os vagyok. Kicsit valószerűtlen a példa, mert 10e Ft ma már nem pénz. Ha mondjuk 1 millió Ft-ot kellene visszaadni a banknak, az már fogós. Mert ha nem adod meg a pénzt, elviszik a lakásodat alólad. Nem segíthet az összes ismerősén és felebarátján ily módon az ember, mert akkor akár már ma szétoszthatnád az összes pénzedet. Ha valamely családtagodról van szó, az más. Pl. a testvéredről.
Ha már a tisztességnél járunk, a bankok működése nem tisztességes. Nem tudom, tudtad-e, hogy ha egy banknak van 2 egységnyi pénze (kötelező banki tartalékráta), akkor 100 egységnyi pénzt kikölcsönözhet neked, mintegy a SEMMIBŐL. Neked viszont a 100 egységnyi pénzt plusz a kamatokat kell visszafizetni!
A társadalom ma már nem normálisan működik, pl. lerombolja az ember a környezetét. Ezért is tanultam pl. környezetmérnöknek. Azt hittem tehetek valamit, hogy visszaforduljon helyzet. De csak végzésem után jöttem rá, hogy a környezetmérnökök feladata nem a környezetvédelem, hanem hogy olyan tanulmányokat írjanak, amelyben leírják, hogy adott beruházás ill. a cég tevékenysége nem károsítja a környezetet, vagyis, hogy kiszolgálják a cégeket, villámhárítók legyenek a hatóságok és a beruházók közt. A gazdasági érdekek és a környezeti érdekek sokszor ütköznek és sokszor a gazd.-i érdek győz.
Nem lehet kivonulni a világból. Nem attól vagy erkölcsös ember, hogy kiköltözöl falura és biokertészkedsz... Sokan szeretnék, de nem tehetik ezt meg.
Én sokáig a saját erőmből és a saját fejem szerint akartam jó lenni. De az emberi erőfeszítés véges. Egyszerűen olyan lehetetlen helyzetbe kerültem, ahonnan emberi erőből nincs kiút. Kierkegaardnak van egy leírása a három létstádiumról.
Engem az élet az etikai stádiumból átrugdosott a vallási stádiumba. (Értékelte Isten, hogy a jót keresem, meg az igazságot, csak nem jó módon és helyen kerestem.)
/٭Abban nem értek egyet K. val hogy: „Kierkegaard szerint az erkölcs és a vallás ellentétben áll egymással.” /
Szerintem nem áll ellentétben, hanem: vallási stádiumban az ember Istenbe helyezi a bizalmát. Zseniális e szempontból pl. a Zsoltárok könyve (Ószöv.). Ha elolvasod , ez egy kulcs Jézus mentalitásának a megértéséhez, amit az Újszöv. rögzít.
Rájöttem, hogy a hit, nem csupán az, hogy elhiszem, hogy Jézus Krisztus a Megváltó, és a szeretetet tartom a legfőbb értéknek, hanem a hit: bizalom Istenben, minden körülmények között. Számos helyen elhangzik az Ó- és Újszöv.ben, hogy létezik gondviselés. Mit mond Jézus?:
Mát.
6,31 Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
6,32 Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
6,33 Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
(az először szó fontos!)
(Filozófiatörténeti jelentőségű felismerésem :) : az életet nem a vak véletlen irányítja!)
Előző hszeket nem olvastam el!
De Isten törvényei nem a társadalmi törvények ellen vannak, sőt felül írja őket.
Ahogy ezt anno Jézus is mondta, h nem, azért jöttem, h eltöröljem a törvényeket...! Nem biztos, h pontosan idéztem, nem vagyok írások szakértője.
Sok az átfedés...mivel Isten törvényei erősebbek, nehezebben betarthatóbbak is, mint a társadalmi törvények.
Nem sodorja ki magát egy hívő ember a társadalom peremére...max. csak valóban az agymosottak tesznek így.
De a hit, és Isten törvényeinek "betartása" nem az agymosásról szólnak.
Akik mindenképpen kisodorják magukat a peremre, azok a bűnösök, akik pl. ugye sitten csücsülnek mondjuk gyilkosságért. De őket is főleg csak a társadalom sodortatja ki!
"anno Jézus is mondta, h nem, azért jöttem, h eltöröljem a törvényeket"
Szerintem ő ott a mózesi törvényekre gondolt, amelyek betartására a farizeusok olyan kínosan vigyáztak, hogy azok szellemisége valahol útközben áldozatul esett. Lásd a szombati gyógyítás történetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!