Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Alternatívája-e az Ezotériának...

Alternatívája-e az Ezotériának a materialista tudomány?

Figyelt kérdés
2013. máj. 9. 19:58
1 2
 1/14 fersk ***** válasza:
93%

Olyan nincs, hogy materialista tudomány.

Csak tudomány van és áltudomány.

2013. máj. 9. 20:10
 2/14 A kérdező kommentje:
A tudomány művelői teszik materialistává úgymond a tudományt azáltal, hogy a tudomány aposztrofa alatt a tudomány művelőit is beleértjük, akik masszívan ateisták és mereven materialisták egyben.
2013. máj. 9. 20:12
 3/14 fersk ***** válasza:
91%
Ebbe a rovatban mások meg ágálnak amellett keményen, hogy "lám-lám, a tudósok között milyen sok vallásos ember van"...
2013. máj. 9. 20:18
 4/14 fersk ***** válasza:
'Ebben'
2013. máj. 9. 20:18
 5/14 A kérdező kommentje:
Ez így van, ellenben nem jut el az átlagemberekhez, ezért tartják a tudósokat materialistáknak.
2013. máj. 9. 20:21
 6/14 fersk ***** válasza:

"...beleértjük, akik masszívan ateisták..."

"...ezért tartják a tudósokat materialistáknak."

Most akkor Ti vagy Ők?:))

2013. máj. 9. 20:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Már elnézést, de téves alapvetéssel nem lehet mit kezdeni. Az ezotériának nem alternatívája a materialista világnézet, több okból sem. Legalábbis szerintem.

Az egyik, hogy az alternatív szó nem ellentétest jelent. A zsíros kenyérnek alternatívája az alma, de nem ellentétes vele. (Egyébként az ezotériát miért tiszteled meg annyira, hogy tulajdonnevet fabrikálsz belőle.)

Nem venném egy kalap alá az ezotéria összes ágát. Ha csak itt megnézed az alrovatokat, észreveheted, hogy ezek nem igazán illenek össze, de legalábbis nagyon eltérőek.

Mindegyikkel foglalkoznak a tudósok is, kivétel nélkül. A legfőbb különbség az, hogy ők meghatározott módszertant követnek, s tesznek megállapításokat. Nem csak az anyagi világról.

2013. máj. 9. 20:48
 8/14 anonim ***** válasza:

" tartják a tudósokat materialistáknak."

Én vegyész vagyok! Naponta tapasztalom az anyagmegmaradás törvényétEz nem izmus ez tény és valóság!Az emberi tudás a tényre a legnagyobb valószínűségre törekszik nem hiedelmekre!Megkérdezi valaki gyógyítja e az epebaját a türkíz? Én TUDOM hogy nem!Ő hiszi hogy igen és képes ez szerint tenni!Életveszélyes a tudatlanság ami a tudomány eredményeinek semmibevétele!A hitből egyikőtöknek se mlett volna PC-je pld.

2013. máj. 9. 20:57
 9/14 anonim ***** válasza:

Alternatívája még a kereszténység,judaizmus,iszlám,taoizmus,budhizmus,kínai univerzizmus sőt még a pánuniverzális pasztafáriánizmus is.Nem értem mi értelme ennek.Lényegében minden az alternatívája.Ha az ellentétre gondoltál akkor már inkább.Ugyanis:

-bizonyítást hogy végzi?

EZOTÉRIA:Sehogy.Csak hinni lehet.Ezek nem megismételhető események.

TUDOMÁNY:Tesz bizonyítást.Ugyanis olyan dolgokat tesz ténnyé amiket már többször elvégzett kísérletekből szűr le.

-Feltételezésekbe bocsátkozik-e?

EZOTÉRIA:Igen.Például rengeteg történet van a szellemek,idegenek,démonok viselkedéséről,de ezeknek a nagy része csak az alap sztorihoz való hozzáspekulálás.

TUDOMÁNY:Nem,vagy csak elenyésző mértékben és számban.De azt is csak ideiglenesen,végül is minden feltételezést szeretne (és szokott is) felváltani tényekkel.

De lehetne ezt még folytatni és kijön végeredményként hogy tényleg egymás ellentettjei.

2013. máj. 9. 21:29
 10/14 anonim ***** válasza:
5%
A materialista tudomány az Egész-nek egy szűk szeletét látja. Térben, időben, halmazállapotban(vagyis rezgésszámban) és még ki tudja mennyi mindenben végtelen a mi világunk. Ha csak ebben a szűk szeletben, az általunk anyag-nak nevezett halmazállapotban gondolkodunk, akkor a materialistáknak igaza van. De tudni kell, hogy nem ez a Minden.
2013. máj. 9. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!