Alternatívája-e az Ezotériának a materialista tudomány?
Olyan nincs, hogy materialista tudomány.
Csak tudomány van és áltudomány.
"...beleértjük, akik masszívan ateisták..."
"...ezért tartják a tudósokat materialistáknak."
Most akkor Ti vagy Ők?:))
Már elnézést, de téves alapvetéssel nem lehet mit kezdeni. Az ezotériának nem alternatívája a materialista világnézet, több okból sem. Legalábbis szerintem.
Az egyik, hogy az alternatív szó nem ellentétest jelent. A zsíros kenyérnek alternatívája az alma, de nem ellentétes vele. (Egyébként az ezotériát miért tiszteled meg annyira, hogy tulajdonnevet fabrikálsz belőle.)
Nem venném egy kalap alá az ezotéria összes ágát. Ha csak itt megnézed az alrovatokat, észreveheted, hogy ezek nem igazán illenek össze, de legalábbis nagyon eltérőek.
Mindegyikkel foglalkoznak a tudósok is, kivétel nélkül. A legfőbb különbség az, hogy ők meghatározott módszertant követnek, s tesznek megállapításokat. Nem csak az anyagi világról.
" tartják a tudósokat materialistáknak."
Én vegyész vagyok! Naponta tapasztalom az anyagmegmaradás törvényétEz nem izmus ez tény és valóság!Az emberi tudás a tényre a legnagyobb valószínűségre törekszik nem hiedelmekre!Megkérdezi valaki gyógyítja e az epebaját a türkíz? Én TUDOM hogy nem!Ő hiszi hogy igen és képes ez szerint tenni!Életveszélyes a tudatlanság ami a tudomány eredményeinek semmibevétele!A hitből egyikőtöknek se mlett volna PC-je pld.
Alternatívája még a kereszténység,judaizmus,iszlám,taoizmus,budhizmus,kínai univerzizmus sőt még a pánuniverzális pasztafáriánizmus is.Nem értem mi értelme ennek.Lényegében minden az alternatívája.Ha az ellentétre gondoltál akkor már inkább.Ugyanis:
-bizonyítást hogy végzi?
EZOTÉRIA:Sehogy.Csak hinni lehet.Ezek nem megismételhető események.
TUDOMÁNY:Tesz bizonyítást.Ugyanis olyan dolgokat tesz ténnyé amiket már többször elvégzett kísérletekből szűr le.
-Feltételezésekbe bocsátkozik-e?
EZOTÉRIA:Igen.Például rengeteg történet van a szellemek,idegenek,démonok viselkedéséről,de ezeknek a nagy része csak az alap sztorihoz való hozzáspekulálás.
TUDOMÁNY:Nem,vagy csak elenyésző mértékben és számban.De azt is csak ideiglenesen,végül is minden feltételezést szeretne (és szokott is) felváltani tényekkel.
De lehetne ezt még folytatni és kijön végeredményként hogy tényleg egymás ellentettjei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!