Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Nem értem az embereket....

Nem értem az embereket. Elmagyarázná valaki?

Figyelt kérdés
A legtöbben arra hivatkoznak(amiért nem hisznek a szellemekben/démonokban/űrlényekben/stb),hogy nincs rá bizonyíték.Kérdem én:A vallásban milyen KÉZZEL fogható bizonyíték van?Megjelent már valakinek Isten/Jézus hogy "helószia létezem?!" Vagy akár van fénykép amiről 100%-ig tudni,hogy eredeti?Kétlem.Miben is hisznek az emberek pontosan? Vagy ez olyan alapon megy,hogy az egyik jó szándékú,benne hiszünk-> a másik pedig csúnyarossz elkönyveljük mesének?
2013. márc. 18. 20:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Nem ezen van a hangsúly. De ha valaki hisz az egyikben,akkor a másikat miért veti meg?"

Ez bizony helyénvaló kérdés...Ha figyelembe veszed az intést:"Szeresd felebarátodat,mint magadat." akkor ezt már nem is teheted. Emberi logika szerint bármilyen eszme elfogadható amig nem árt senkinek. Persze ami nem árt az egyénnek földi létben,árthat az örklét vonatkozásában. ezt érdemes előtte szóbahozni.. itt sem jó rámenősnek lenni.Legtöbb esetban ,csak parázsvita az eredmény. Általában megmaradnak saját álláspontjukon.

Csüggedni nem kell.Imádkozni is lehet értük. És az élet is tanít. Képes megtanítani arra is amire ember nem.

2013. márc. 19. 21:22
 22/26 Fátum Doktor válasza:

Kérdező!

A tudomány is vallás, mert az emberek hisznek benne. Ugyanis adott egy tudós, aki megmért, vagy lemodellezett valamit, és elhiszik neki. De amíg mindenki nem tette meg ugyanezt, addig senki másnak nincsenek bizonyítékai, csupán a bizalma, és a hite.

Én nem láttam a Plútót, nem számítottam ki a távolságát, nem mértem meg a tömegét, se a kerületét, nem fogtam, nem érintettem, nem jártam rajta, nem tudtam modellezni, szóval nincs bizonyítékom rá, csak hiszek annak a póknak, aki ezt megtette. Ennyi röviden.

Kézzel fogható bizonyíték nagyon kevés van. Az emberek abban hisznek, hogy ehessenek, ihassanak, szaporodhassanak viszonylag kellemes körülmények között, kényelemben, és ne kelljen csinálniuk semmi fárasztót, ne kelljen gondolkodniuk, kényes kérdéseken agyalniuk, a többi ma már nem számít. A vallások el fognak tűnni, már láthatod az előjeleit. És én ezt támogatom is.

2013. márc. 20. 06:09
 23/26 anonim ***** válasza:

Valójában az összes vallás az ezotéria-kategóriába tartozik, viszont ezeket annyit ismételték már az embereknek, hogy elhiszik.

Bármilyen elméletet vallásos dogmává lehet tenni, ha megvan mögötte a szükséges hatalom, és egyfolytában tolják, mint a reklámokat.

A vallások ezért nem érnek semmit.

Valójában akadályok az ember önmagához vezető útján.

2013. márc. 20. 22:01
 24/26 anonim ***** válasza:
Az emberből még ma is csordát csinálnának, nem akarják, hogy evolúciós lépést tegyen. (az, aki képes lenne rá)
2013. márc. 20. 22:02
 25/26 anonim ***** válasza:

Ha a tudomány szószólói Önkéntjövö tiszteletet kivánnak maguknak,nem kéne arra törekedniük,miként szüntethetnék meg a vallást,s ezzel elvéve az emberektől az utolsó reményt,hanem azon kéne törni a fejüket hogyan akadájozhatnák meg Szél úr és Hó úr koalicióját,mert ezzel sok rossztól óvnák meg az embereket. Ezzel nagy tiszteletet váltanának ki az emberekből. Én a magam részéről Akkor még arra is képes lennék,hogy vegyek egy kalapot,csupán azért,hogy megemelhessem előttük. Tehát adni.Valami jót. Nem elvenni,amihez ragaszkodik. Lukat beszélmi a hasába... kéretlen,hivatlan. Ugye,hogy milyen csúnya bácsik ezek. Mint a piaci kofa:"Szomszédasszony,maga nem jó csinájja. Mert azt nem úgy kő."

Gklen ezredes mikor visszajött,mondta: "Nem ezt kéne csinálni,volna még itt a földön is tennivaló elég."

Bárcsak ráhallgatnának egyszer!És végül egy utolsó gondolat - Már előre mosom kezeim,Nem tőlem származik.-A tudomány emberei mondják. Nóbel-díjasok is::A létező összes tudomány,feltalálások,felfedezések,és monden egyéb amit az ember elért,annak csak 20%-a írható a tudomány,az értelem javára,a többi,a 80 % az intuíció,a sugallat,a tudatalatti javára írandó.

2013. márc. 20. 22:17
 26/26 Fátum Doktor válasza:

"Az emberből még ma is csordát csinálnának"

Az emberek ragaszkodnak ahhoz, hogy csordát alkossanak, nem látom azt, hogy ez nagyon másképp lenne. Nem kell ehhez senkinek kényszerítő eszközöket alkalmaznia. Ugyanis az sokkal kényelmesebb, mint az önálló fejlődés útjára lépni. És sokan inkább a kényelmet, mintsem a megerőltető gondolkodást, cselekvést választják.

2013. márc. 21. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!