Ez miért lehet egyébként? :D Sokszor van ilyen velem csak ugy megugrok hirtelen. Xd
Mini szívrohamot kapni kb annyira lehetséges, mint például egy picit terhesnek lenni.
Nekem is van ilyen időnként,mint mindenkinek, hogy megugrok.Akkor fordul elő, ha azt álmodom, hogy megbotlok, vagy leesek valahonnan.A szivem hála Istennek egészséges, tehát nem ahhoz lehet köze inkább az álomélményhez.Akkor álmodok ilyet, mikor gyorsan és felületesen merülök álomba.(például délutáni szunyókálás).
Ehhez hasonló az, amikor kiabálok álmomban, akkor a kiáltásomra ébredek, vagy verekszek álmomban és közben a valóságban is hadonászok.A megugrás is így működik.
Elnézést a megjegyzésér,de én azt hittem ezt,ennek okát ma már mindenki tudja.
Hát akkor a lényeg: Izmaink egész nap tónusban feszültségben vannak. alvásban egymás után elernyednek. Az utolsó ellazulása egy rándulással oldódik fel..Ilyenkor álmodjuk:zuhanunk elesünk,stb.
Néhány napja,mikor álmomban lábam kicsúszott alólam és hanyatt-vágódtam,akkorát rándult a testem,hogy tán még egy tenyérnyit is feldobódtam az ágytól. Ez nagyon rossz volt.
Tán 12 éves voltam hajdanán,mikor utcánkban még az elején mentem hazafelé álmomban és egyik udvarba két öregasszonyt láttam,arcuk,mintha fekete posztóból lett volna.Az egyik egy kecskét vezetett. A másik mondja neki:"ne a kecskét vágjuk le,hanem ezt a gyereket" El kezdtem rohanni,de nagyon nehezen ment.Kiáltotttam volna de hang nem jött ki a számon.
Mikor a kapunk elé értem,végre felébredtem De még ekkor is szörnyen éreztem magam
Ma se tudom mért álmodtam ezt az álmot. Már nem kell tudnom Volt és kész.
Bíró Miklósnak:
Hát ez egy nagyon érdekes dolog, amit leírtál.
Eléggé szkeptikus vagyok a válaszodat illetően.
- Az elalvás során, fokozatosan elernyednek az izmok. Ezt szerintem mindenki tapasztalta. S el is tudnám képzelni, sőt ha jobban visszaemlékszem volt is olyan eset amit kb leírtál, hogy hirtelen elalvás után megrándultam és néha akkorát rándultam hogy felébredtem és tényleg olyan érzésem volt, hogy hátra estem. Viszont az alvásnak vannak bizonyos fázisai, ami természetesen egybeeshet az izmok ellazulásával de ez nem féletlenül van így.
- Másik problémám. Lehet ezt sem tudom jól. Minden ember úgyanúgy alszik el. Az izmok fokozatosan ellazulnak, akkor elméletileg minden embernek minden elalvásakor kellene lennie ilyen zuhanós élménynek lennie. De ez sincs így?
- Következő problémám volt már olyan ,hogy 3 vagy 4 órakor ébredtem fel ilyen élményre? Elméletileg akkor már minden izom elernyedt.
- S legvégső dolog, ami fura nekem ebben. Az esetek 100%ban amikor ébresztő órára kelek akkor van ez a hirtelen zuhanós élményem. És akkor pont hogy nem nem ellazulnak az izmok hanem "életre kelnek".
Amit írtam az alvás közbeni megrándulásokról,nem az én találmányom.A Jógában is lehet olvasni róla. Én elfogadtam hogy úgy van.
azt nem hiszem,hogy minden ember egyformán alszik el. Sőt még ugyanaz se mindig úgy. A hangulat is befolyásoló tényező. Meg,hogy mennyire van elfáradva.
Lebegni szoktam álmomban.
Elenyésző amikor zuhanok, de akkor is az utolsó cm-en lebegek, így nem esik bajom.
Utolsó válasz:
Írtam,hogy még azonos személynél is az álombani események más-más módon történnek.
Gyerekkoromban - ha csillapítani akartam éhségemet - vastag törzsű eperfára kellett felmászni. Álmomban is így volt. A lejövés volt nagyobb problema.Ekkor jutott eszembe hiszen tudok repülni.Így aztán a fa tövének közelében értem földet,nem zuhanva,hanem mintegy lassított felvételen.
Nagyon sokszor repültem álmomban. Egyszer egy széles kapu volt előttem. Gondoltam: most hogy jutok tovább? Eszembe jutott: Hiszen tudok emelkedni... Így történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!