Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Összeesküvés elmélet hívők,...

Összeesküvés elmélet hívők, mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Ha nem hiszel ezekben, akkor nem hozzád szól a kérdés.

Tegyük fel, hogy van egy bizonyos rendszer, vegyünk pl egy munkahelyet, ahol a sok ember különböző szinteken helyezkedik el, a takarítóktól kezdve az adminisztrátorokon át a kisfőnökökig, és persze legfelül a nagyfőnök. A kulisszák mögött nagy disznóságok folynak, amik mind gazdaságilag, mind morálisan hanyatlást idéznek elő, főleg az alsó szinteken. (Tehát nem magára a cégre gondolok, hanem a dolgozókra, minél lejjebb van valaki, annál jobban szív, a nagyfőnök viszont csak nyer.)

Tegyük fel, hogy ezen a munkahelyen dolgozol. Mondjuk, hogy kilépni nincs lehetőséged, mert jelenleg nincs más állás, és több gyereked is van, akiket el kell tartanod. Tehát, mindenképpen maradnod kell. Te egy felébredt embernek tartod magad, nem egy bégető birkának, és átlátod a helyzetet, tudod jól, hogy mi megy a háttérben. Emiatt bizonyos szempontból többnek is érzed magad a nyájnál, na persze ez nem azt jelenti, hogy beképzelt vagy és különbnek hiszed magad, csak úgy érzed, valamit tudsz, amit ők nem, és e tudás miatt úgymond valamivel előrébb vagy (elvileg), mint ők. (Hisz általában azért tanulunk, hogy tudjunk, és azért tudunk, hogy a tudásunk által valami hasznunk legyen, hogy előrébb jussunk, hogy jobb legyen nekünk, a szeretteinknek, vagy akár idegeneknek is, ha szociálisak és empatikusan vagyunk.)

Csak hogy itt nem tanult tudásról van szó. Ezt a tudást nem szándékosan tetted magadévá, hogy abból majd valami jó származzon. Innentől kezdve ez a tudás lehet teher is, miután nem tudod felhasználni az ég világon semmire. (Ugye kilépni nem tudsz, se a rendszeren változtatni, lázadni meg egyenlő lenne a kirúgatással.)

Mi haszna lehet mégis annak, hogy átlátsz a szitán? Csak az származik belőle, hogy miközben ugyanúgy részt veszel a rendszer működésében, mint a birkák, közben még rosszul is érzed magad.

Melyik "állat" boldogabb; aki mit sem sejtve sétál a "mészárosbárd" alá, vagy aki a "levágást" megelőzően úgy élte az életét, hogy félt/elégedetlenkedett/dühöngött/lázadozott/gyűlölködött/hasztalan próbálta a többieket ébresztgetni?

A válasz egyértelmű. De félre tenni azt, amit tudni vélsz, nem lehet. (Persze az ember fenntartja a lehetőséget, hogy téved, már ha van önkritikája. De csak úgy kitörölni a fejből a gondolatokat nem tudja.) Mi tehát a megoldásod? Aki bölcs, az a beletörődést választja? Milyen tudás az, aminek nincs haszna, ami nem terem gyümölcsöt? Ami van, de nem használjuk fel? Hiába van húszezer forintom/ollóm/vajazókésem, ha be van zárva egy kinyithatatlan fiókba, akkor nem tudok vásárolni/papírt vágni/kenyeret vajazni, tehát olyan, mintha nem is lenne. Miért jó kiismerni a főnököt, ha úgyse változik tőle semmi? Vagy az származik belőle, hogy bölcsebben halsz meg? Számít ez valamit?

2013. febr. 6. 11:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"azok bizonyos szempontból feláldozzák magukat, mert eleinte a másik oldal van többségben, és lehet, hogy a gyümölcsöt (kulturális műsor) már csak az ükunokáik fogják élvezni."

Igazából soha nem magunkért dolgozunk. Hanem azokért, akik nem tudnak már/még. Egy szülő is főleg azért gürizik, hogy a gyerekének jobb legyen, elmehessen egyetemre, olyan munkája legyen, ahol nem kell vért izzadnia.

És talán ha ezt át lehetne ültetni társadalmi szintre is (most arra gondolok, nem csak asaját gyerekemért, de a másikért is harcolok), akkor igenis el lehetne érni a célt. Nem ma...hisz valakiknek a változás korában is élni kell. Nem úgy megy az, hogy ma még elnyomás, de holnap már utópia.

Beszéltek itt a háborúról... háború most is zajlik, nem is egy. Ja hogy nem itt? De várjunk csak, hisz rengeteg európai katona is van kint. De akkor mégiscsak részt veszünk benne...

Én sem vagyok háború párti, sőt. De úgy hiszem, azok ellen a passzív ellenállás, akik a saját népükbe belelövetnek, eltakarítják azt...nem működik. Csoda csak akkor működik, ha teszünk érte.

De pont erről beszéltem, mindenki elkényelmesedett...azaz a nagy átlag, a háttérhatalmak meg érzelem nélküli szupergyilkosakat "termelnek" ki a terrorizmus-meséje alatt.

Kérdés: egy gyilkológép elé, aki után tankok, bombázók (atombombák!!!) sorakoznak fel, hogyan mernél kiállni? Egy szál virággal vagy egy csapat felfegyverzett bajtárssal?

Most ne azt nézd, hogy a szíved(lelked) mit akarna, hanem, hogy melyiket mernéd (józan ész).

Ez csak azért írtám, már elvétve olvastam itt háborúról. De ott semmi se szent, egy pacifista ellenálló sem, aki amúgy nem bántott/bántana senkit.

Erről sokat tudnának mesélni azok, akik itthon voltak, mikor bevonultak a szovjetek. A szomszédunkban egy anyukát és lányát lőtték agyon, csak azért, mert azt hitték, valamit rejtegetnek.

2013. febr. 13. 10:40
 12/13 anonim ***** válasza:

*Ez azért írtam

Még talán annyi: ahogy már talán leírták, felnyitni valaki szemét azért veszélyes, mert nem lehetek biztos abban, hogy nekem van igazam. Én is élhetek ugyanúgy téveszmében.

Viszont szerintem nagyon fontos az, hogy információkat, gondolatokat osszunk meg, hogy mindenki saját maga döntse el, mit is gondol.

2013. febr. 13. 10:49
 13/13 anonim ***** válasza:

Kár, hogy a kérdésbe nem került bele a járvány, oltás, koronavírus meg COVID-19 kifejezés.

Ha benne lenne, lehetne mondani, hogy milyen tervezett volt meg mi folyik, de hát ennyire okos mégsem volt se a kérdező se egyik válaszoló sem.

Aztán lett COVID és ezrével írták UTÁNA, hogy ők ELŐRE tudták...

nov. 22. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!