Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ezt mégis hogy a fenébe...

Ezt mégis hogy a fenébe magyarázzátok meg? Lehet földönkívüli dolog/igazi Mária jelenés (lent)

Figyelt kérdés

a történet szerint 151-ben megjelent egy Juan Diego nevű palinak a szűzanya Mexikóban,Guadalupeiben, hogy szóljon a papnak, hogy éptísenek templomot ott ahol megjelent. A férfi elment szólni a papnak,de az nem hitte el,mert nem volt bizonyítéka a jelenésre. Másnap visszament ugyanoda Diego és mondta a Szűzanya neki, hogy szedjen rózsákat a közeli dombtetőn,pedig tél volt. Meglepetésére voltak ott rózsák és beletette a tilmájába (köpenyszerű cucc), és elvitte a papnak. Mikor azonban kibontotta előtte kialakult belőle a Szűzanya képe a tilmán, a rózsák kiborulása után. Megépítették ott a templomot, a falra kitett tilmával.

AMI HIHETETLEN:

-Az anyag azóta is megvan, sértetlenül,már tüzet is "átélt" és már rég lekellett volna bomlania. . 10 év alatt tönkremennek a hasonló szövetek a helyi sós-nedves levegőn, ráadásul alatta még gyertyákat is égetne, ami szintén befolyásolná az anyag bomlását és tönkremenetelét.

-Hivatalos kutatások kimutatták, hogy az anyagon nincs festék, se az anyagon,se a szálakon. Hanem a festék úgymond a tilma"fölött lebeg". A festékből mintát vettek, de ilyen anyag amiből készült nem található a földön.

-a szövet hőmérséklete állandóan 36 fok, ami egy ember testhőmérséklete

Volt aki kétségbe vonta az egész történetet, de a tilma azóta is ott van mint bizonyíték a templomban,ami zarándok hely lett természetesen, és a vizsgálatokat a mostani időkben végezték el.

Szóval mi lehet a magyarázat, szerintem:

-a szűzanya ( akit nem tudok elképzelni a mennyekben) egy másik dimenzióból jelent meg az embernek így jelezte, hogy bizony létezik és higyjenek benne

-földönkívüli üzenet. a Szűzanya csak egy hologram volt, így tudtak közel kerülni többezer hívő emberhez. Rózsa nem nyílhat télen, lehet ez valamilyen rózsának kinézetű idegen anyag volt, ami aztán befedte Diego palástját. Mert nem a palást a misztikus, hanem az anyag ami rajta van. És szerintem ezt maga a "rózsa"fogta be mikor beletekerte.

Mi a magyarázat? Ez nem hoax, nem internetes baromság, bizonyított tények.

2013. febr. 1. 16:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
nem az számít hogy a magyarázatom helytálló-e avagy sem. nekem csak ezek jutottak eszembe. hanem, hogy a dolog megmagyarázhatatlan. a kép elemzése és jellemzői valósak és tény
2013. febr. 1. 17:57
 12/18 anonim ***** válasza:
kedves kérdező ne akard a hüŁyeséged belénk magyarázni , semmi valóságalapja és bizonyítható része nincs annak amit írtál, azért mert itt meg ott meg amott írtak róla az édeskevés és Mexikóban télen is "meleg" van de ha nem jártál még ott akkor legalább a wikipédiát olvasd el.
2013. febr. 1. 19:14
 13/18 anonim ***** válasza:

Utánanéztem a dolognak a magyar és angol wikipédián is, ez előbbi írja le a kérdező által megírt dolgokat, az alábbi forrásra hivatkozva:

[link]

Az angol wiki viszont lényegesen eltérő színben tünteti fel ezeket. Leírja az összes tudományos vizsgálatot, amin a "tilma" átesett - hozzátéve, hogy teljes körű vizsgálatot még soha nem végeztek rajta. A fent említett csodákat csak a római katolikus egyház forrásai erősítik meg.

[link]

Szóval ez megint patthelyzet...

2013. febr. 1. 19:30
 14/18 anonim ***** válasza:
Én is utánanéztem, és csak azt tudom mondani, amit az előttem szóló :)
2013. febr. 1. 19:47
 15/18 Antimod ***** válasza:
100%
Addig oké, hogy másik dimenzióból származik, de mitől lesz így "földönkívüli"? (Mármint földönkívüli, de gondolom a szó általánosan vett értelmére gondoltál.)
2013. febr. 1. 21:16
 16/18 nemelfogult ***** válasza:

Nagyon sok régi csodatételnek és egyéb bizar történetnek van kapcsolata mindazzal ami manapság is itt-ott lejátszódik. Most többnyire földönkívüli látogatásként vagy továbbra is vallási magyarázattal próbálják értelmezni, de részletesen megismerve a történeteket nagyon hasonlóak.

Ez a történet is nagyon aprólékosan megvan a J.Vallee könyvben amiről már beszéltünk. Ha továbbra is (ahogy látom:) érdekel a téma, akkor nézd meg a legutóbi privát üzenetem.

2013. febr. 1. 22:19
 17/18 A kérdező kommentje:
köszi a linkeket! a római katolikus egyház rendesen utána jár a dolgoknak és nem ismernek el minden csodát hitelesnek, amig ki nem derítik hogy tényleg az-e. számos mária jelenést és hasonló dolgot kivizsgálnak akár évekig is, hogy nem-e csalás. sőt annak idején,ezeket a dolgokat mégcsak elsem fogadta az egyház
2013. febr. 2. 13:38
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik komoly tudós adta a nevét ezekhez a "hivatalos" kutatásokhoz, melyik tudományos szaklapban jelentette meg, és hány másik független, szintén valódi tudós által lettek megerősítve ezek a "hivatalos" kutatási eredmények.

Ha ilyenek nincsenek, csak a Vatikán "kutatásai", akkor nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az egész csak mese habbal, hoax, internetes baromság.

Az a helyzet, hogy az, hogy egy internetes cikkben leírják, hogy XY tudós megvizsgálta, és valódi, semmi nem jelent. Sőt, kedvelt trükkje az ilyen cikkeknek, hogy beleírják, hogy "több szakértő egymástól függetlenül ugyanazt állapította meg". Persze linkek, hivatalos tudományos folyóiratokra való hivatkozások, a kutatók pontos munkahelye, elérhetőségei soha nincsenek ott. Így ez semmire nem bizonyíték. Csak ugye az ilyen kamucikkek szerzői pontosan tudják, hogy az emberek 99,9%-a utána se néz, hogy:

- létezik-e egyáltalán XY nevű tudós

- ha létezik, akkor valóban az, akinek a cikkben mondják

- valóban megvizsgálta-e a kérdéses jelenséget

- valamint valóban arra az eredményre jutott-e, mint amit a cikk állít

- kik azok többi szakértők, akik ezt az eredményt megerősítették

Ezt úgy hívják, hogy emberi hiszékenység. Majd nemsokára linkelek ezzel kapcsolatban egy igencsak érdekes és elgondolkodtató dolgot.

2013. nov. 7. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!