Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ez a pszichológia?

Ez a pszichológia?

Figyelt kérdés
Egyúttal ezt a kérdést kiírva abban is reménykedem, hogy valaki, aki tapasztaltabb, ír. Már nagyon régóta zárkózott, szociofob vagyok, ami sokszor nem is zavar annyira, csak az, hogy emiatt nagyon magányos vagyok, és ez már igen..(19/L) Nagyon gátlásos vagyok és leblokkolok társaságban. A szüleim jöttek egy jó hírrel, hogy egy ismerősük tud ajánlani egy pszichológust, amit jó ötletnek tartottam, gondoltam is rá egy ideje, így elmentem hozzá( bár leszögezem, nem volt más választásom, legalábbis nem tudtam róla, eredetileg gyerekekkel foglalkozik, de felvágott, hogy elvállal engem van képzettsége meg minden) és eléggé összezavarodtam a "terápián", kicsit meg is rémültem, amikor ilyesmik derülnek ki hogy nem ismerem önmagam, voltak elég nagy meggyőződései, azelőtt anyum is vallotta, hogy ő is ismeri a pszichológiát és akart próbálni kezelni,beszélgettünk, de olyanokról beszélt ő is, ami eléggé felzavarja a lelkivilágom, mikor megkérdőjelezte az általam megítélt "jót", én meg azt hittem a gátlást, és az önbizalom hiányt csak úgy lelehet kezelni, reméltem valami tudatalatti érzéseim feltárják, és megszüntetik a rossz érzéseket vagy ilyesmi:)) valami egészen más uton megőrizve a nyugis érzéseim, társaságon kívül, a pszichológus meg már az ízléseimet is felhozta beszélgetés közben, most ez valami nagyon gyenge, kezdő módszer, amit alkalmazni próbált rajtam, vagy ez tényleg pszichológia? Enyhítve a gátlásaimat azzal győzködött, hogy semmi nem baj, nem kell félnem semmitől, és hogy az emberek nem látnak annak, aminek hiszem, mert ez csak én mesélem be magamnak, szóval mintha minden a gondolat körül forogna, és hogy ne gondolkodjak a hibáimon(bár ezen sokat agyalok), bár az ezo kategóriából ihletődve talán inkább agykontrollkodás való nekem..
2013. jan. 25. 21:03
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ja, a probléma a magány, ami elég nagy probléma:)) és talán az is, hogy szociofob létemre büszkeség epeszt, úgy vettem észre, hogy vannak gátlásos, tökéletlen emberek, akiket befogadnak, azt hiszem, mert olyan alázatosak, bár bennem is van ilyen átlagfeletti kedvesség, de sokszor sértődékeny is vagyok és talán ez is baj:)) elvárnám ha valaki mellém állna, ahogy a pszichológusom mondaná, "támasz", amúgy kezdem jobban átlátni a problémát:))
2013. jan. 26. 10:15
 12/15 A kérdező kommentje:
Van értelme a pszichológiának? Olyan emberek számára, akik úgy érzik, nem igénylik annyira? Pl. amikor valaki úgy fogja fel, hogy rendben van az élete, még akkor is ha más, pozitív dolgaira próbál összpontosítani, célokat épít magának, de valaki "pszichológikus rálátással" sötét képet fest róla, mert rágja a körmét és néha ideges, fura viselkedése van és ráfogja, hogy "ezek tűnetek".
2013. jan. 26. 18:43
 13/15 anonim ***** válasza:

*Csak most vettem észre, hogy egy plusz n-t is írtam

Mindegy, hiba javítva.

Az idegességnek valószínűleg(értelemszerűen) oka van, a körömrágás pedig elvileg az idegesség jele, nem hiába mondhatta.

Nem feltétlenül van szükséged pszichológusra, de felgyorsíthatja ezt a fejlődési folyamatot.

Az agykontrollal is sokat elérhetsz, olvastam róla José Sylva könyvében és a tanfolyamot végzettek is jó véleménnyel vannak róla.

2013. jan. 27. 02:45
 14/15 A kérdező kommentje:

Biztosan! Sylváról van könyvem, valamikor olvasgattam:))

Anyummal úgy döntöttünk valamikor, hogy még megyek hozzá, a nagyfokú érzékenységem miatt, mert könnyen elsírom magam nevetséges kis vitákban is. Bár most aggódom mikor lényegtelen dolgokba beleköt. A pszichológiában nincs olyan eset, hogy "nem tudom kifejezni a önmagam"?

2013. jan. 29. 16:56
 15/15 anonim válasza:
Családállítás.Nézz utána a neten :) Érdemes.
2013. febr. 12. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!