Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ez a pszichológia?

Ez a pszichológia?

Figyelt kérdés
Egyúttal ezt a kérdést kiírva abban is reménykedem, hogy valaki, aki tapasztaltabb, ír. Már nagyon régóta zárkózott, szociofob vagyok, ami sokszor nem is zavar annyira, csak az, hogy emiatt nagyon magányos vagyok, és ez már igen..(19/L) Nagyon gátlásos vagyok és leblokkolok társaságban. A szüleim jöttek egy jó hírrel, hogy egy ismerősük tud ajánlani egy pszichológust, amit jó ötletnek tartottam, gondoltam is rá egy ideje, így elmentem hozzá( bár leszögezem, nem volt más választásom, legalábbis nem tudtam róla, eredetileg gyerekekkel foglalkozik, de felvágott, hogy elvállal engem van képzettsége meg minden) és eléggé összezavarodtam a "terápián", kicsit meg is rémültem, amikor ilyesmik derülnek ki hogy nem ismerem önmagam, voltak elég nagy meggyőződései, azelőtt anyum is vallotta, hogy ő is ismeri a pszichológiát és akart próbálni kezelni,beszélgettünk, de olyanokról beszélt ő is, ami eléggé felzavarja a lelkivilágom, mikor megkérdőjelezte az általam megítélt "jót", én meg azt hittem a gátlást, és az önbizalom hiányt csak úgy lelehet kezelni, reméltem valami tudatalatti érzéseim feltárják, és megszüntetik a rossz érzéseket vagy ilyesmi:)) valami egészen más uton megőrizve a nyugis érzéseim, társaságon kívül, a pszichológus meg már az ízléseimet is felhozta beszélgetés közben, most ez valami nagyon gyenge, kezdő módszer, amit alkalmazni próbált rajtam, vagy ez tényleg pszichológia? Enyhítve a gátlásaimat azzal győzködött, hogy semmi nem baj, nem kell félnem semmitől, és hogy az emberek nem látnak annak, aminek hiszem, mert ez csak én mesélem be magamnak, szóval mintha minden a gondolat körül forogna, és hogy ne gondolkodjak a hibáimon(bár ezen sokat agyalok), bár az ezo kategóriából ihletődve talán inkább agykontrollkodás való nekem..
2013. jan. 25. 21:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Minél többet tudsz valakiről, annál könnyebben tudsz segíteni.

Egyébként, ha tud az ízlésedről, az a jellemedről is sokat elárulhat.

A pszichológia nagyon egyszerű tud lenni, de ha bele tudod képzelni magad valaki helyébe, még egyszerűbb.

Minél nyugodtabb vagy, annál jobban bele tudsz gondolni az összefüggésekbe és annál könnyebben meg tudod találni a megoldást.

A pszichológus előteremt neked egy nyugodt környezetet, megértően viselkedik és együtt kitaláljátok a megoldást.

2013. jan. 25. 22:04
 2/15 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem, én soha nem voltam pszichológusnál, hanem régebben nevelési tanácsadónál és az ilyen volt, így logikus.
2013. jan. 25. 22:06
 3/15 A kérdező kommentje:
könnyen megismerhette az ízlésem, az adatlapomon erőssen kivetítem:) inkább úgy lehet jobban megismerni valakit ha megértjük, lelki társon keresztül vagy ilyesmi, nem elég, hogy elméletileg meghatározza a jellemem, attól még elég messze állhat, hogy megértsen:) tehát alapjába véve vele, mint pszichológussal nincs, csak más világban élünk..
2013. jan. 25. 22:37
 4/15 A kérdező kommentje:
amúgy úgy értettem, hogy az ízlésemet hozta fel problémaként egy problémára, ami elég gyenge megoldásnak tűnt, bár már látom miről szól az egész és hasztalan:) arra vágytam, hogy csak úgy kiirtják belőlem a gátlást, mint valami vírust, valahol nincs ilyen lehetőség:))? (most jön az hogy pia, de az rám immúnis)
2013. jan. 25. 22:50
 5/15 anonim ***** válasza:

Sokszor a gátlás legnagyobb ellensége a humor.

Ez talán segíthet belekezdeni a gátlások leküzdésében.

A világpoénosan felfogva, lazán egész más.

2013. jan. 25. 23:14
 6/15 anonim ***** válasza:
*világ szóköz poénosan :D
2013. jan. 25. 23:16
 7/15 A kérdező kommentje:
ma életbevágó tanácsokat kaptam pár szóban:)) míg eddig túl bonyolítva hosszasan próbáltam fejtegetni a bajom, de unom:) valamikor úgyfogtam fel, hogy a mindent túl humorizáló komolytalan taplók az ellenfeleim, de csak a félelem beszélt belőlem talán:-? végül úgyis csak az alap ötlet maradt, a cél úgyis egy:)
2013. jan. 25. 23:36
 8/15 anonim ***** válasza:

Hát én csak annyit tudok mondani, hogy minden pszichológia!

Az öltözködésed, a stílusod, a mozdulataid, a kocsid, mind, mind jelentenek valamit. Szóval minden! Aki nagyon otthon van a témában vagy van ilyen képessége, csak rád néz és nagyon sok dolgot el tud mondani rólad!

De valójában mi a problémád?????

Mert ezt én nem értem! Ha picit leírnád bővebben!

Ha nem jön be a pszichomókus, akkor próbálj meg egy kineziológust, az kb olyan, mint ahogyan Te képzeled, h kiirtja a dolgokat, szinte észre sem veszed!

De kíváncsi lennék ha picit részletesebben leírnád, hogy mi is a gondod! :)

2013. jan. 26. 01:15
 9/15 anonim ***** válasza:

Nekem nem jöttek be a pszihológusok, inkább kineziológushoz mennék. Arra az esetre mondom ha nem tetszene neked ott, lehet jól csinálja. (Illetve csernus még tuti)

Van Pesten szocfob klub, ha érdekel küldök infót róla.

2013. jan. 26. 02:50
 10/15 A kérdező kommentje:

sajnos nem vagyok pesti, még magyarországi sem:)

hát elhiszem, hogy van ilyen pszichológiában, de azért csínján az egésszel, ne erőlködjön olyan tanácsokkal, amik ütköznek a nézeteimmel:-? pl. hogy az égvilágon semmi baj nincs, fogadjak el mindent, én meg már nem mertem kimutatni, hogy kicsit bírálgatós természetem van.. gondolom nem ettől vagyok gátlásos.

Említettem neki, hogy fura az, hogy nincsenek barátaim, hol ott az égvilágon semmi baj nincs velem, és hozzátettem, hogy még neten sem tudok barátkozni(ismerettségkörben facebook-on), pedig ott feloldódni tudok(mindenki facebookinsta), néha élőben is, de valahogy nem állnak úgy mellém ahogy szeretném, még a hozzám hasonlóan különc emberek sem. és ezt a rajz-ízlésemre fogta, ami talán ütközött az ő rózsaszínvilágával, kicsit sötétebbnek látta azokat, mint valójában. És azzal győzködött, hogy "a barátok jönnek-mennek" és probléma a ragaszkodás, elég gyenge megoldás:))

2013. jan. 26. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!