Azokhoz szól a kérdésem, akik megtapasztaltak már
valamilyen "nem evilági" élményt. Azóta ugyanúgy
éltek?
Figyelt kérdés
Ez az élmény lehet akár valamilyen drog hatása, akár meditáció, vagy álomban átélt élmény. Bármi, ami olyan intenzív és olyan jó (pl tökéletes béke, mindennel való egység érzése stb), hogy azt normál állapotban nem is tudjuk átélni, mert szinte felfoghatatlanul jó. Ilyen élmény után hogy tudjátok ugyanúgy tovább élni az életeteket? Ami addig örömet okozott és szenvedéllyel csináltátok (zene, sport, tanulás vagy bármi), megmaradt? Tudtok ugyanúgy lelkesedni, ugyanolyan tűzzel csinálni? Vagy ahhoz a bizonyos élményhez képest már semmiségnek tűnik a régi hobbi, és egyéb földi élmények?
Az ember csak evilági dolgokat képes érzékelni, legyenek bár azok a legvadabb hallucinációk, vagy legintenzívebb érzések.
A "nem evilági" élmény metaforaként megállja a helyét, de szó szerinti értelmezésben önmagát zárja ki.
2013. jan. 10. 16:11
2/7 A kérdező kommentje:
Felőlem értelmezheted metaforaként is. :) Ha kissé pontatlanul is fogalmaztam volna a kérdésben (amiért elnézést kérek), akkor is érthető, hogy mi a kérdés lényege, persze lehet szőrszálhasogatni, csak minek. (Főleg, hogy érdemi válaszokat várok.) :)
2013. jan. 10. 16:54
3/7 anonim válasza:
Ami velem történt az 3 éve volt kb
Azóta nem élek úgy, mint a történtek előtt. Sok mindent átértékeltem, és sok minden megváltozott bennem, a gondolkodásom, a véleményem. Már nincs bennem elég motiváció, úgy, mint azelőtt volt. Lelkesedni már nem igazán tudok, csak néhány dologért. De könnyen beleunok. Előtte sosem volt ilyen. Mindig kerestem valami célt, mostanra már csak a mindennapos túlélésem a legfőbb célom.
Hogy ezt életem végéig hogy fogom kibírni,anélkül,hogy bárkinek mindent részletesen elmondanék, majd kiderül. De néha nem bírom. Viszont soha nem beszélnék erről senkinek. Az én élményem negatív volt. De utána történt velem a pozitív oldalról is pár élmény amik megerősítették bennem azt a kis megmaradt hitemet is. Tehát nem húztam magam le teljesen a mélyig. De már azt tudom,hogy nem az vagyok aki voltam régen. Az életet is másképp élem meg. Az emberekhez fűződő viszonyomat is. Minden más lett.
2013. jan. 10. 16:55
4/7 anonim válasza:
3-as, már csak a lényeget nem mondtad: Mi történt veled?
2013. jan. 10. 17:03
5/7 Ant777 válasza:
Amikor a katonaságnál töltöttem a kötelező kiképzésemet,akkor történt. Raktárt pakoltunk amikor találtunk egy asztalt. Nem volt benne fém ezért kitaláltuk, hogy este idézzünk szellemet. 5en vagy 6an voltunk benne. elkezdtük kb este 9-kor. Kíváncsiak voltunk ,de nem hiszem hogy hittünk benne. Kb.fél óra múlva egyszer csak megbillent az asztal.Kinyitottuk a szemünket, hogy lássuk ki csal. :) aztán koppantott. Sorban elkezdtük kérdezgetni és válaszolt. Pár válasz rossznak tűnt, de később kiderült hogy igazak voltak és stimmeltek. Ahogy "beszélgettünk" vele,egyre erősödött. Aztán történ v.mi, amin bedühödött. horrorfilmben látott módon csavarodott, csapkolódott az asztal nagy erővel, miközben recsegett. Szét kellett volna törnie. Egyszer csak kivágódott a szék sz egyikünk alól úgy mintha nagy erővel kirúgták volna alóla. A falon csattant. Majd levágódott az asztal mintha 1 tonna lenne rajta és lassan nyikorogva elindult a srác felé. Ő félreált, az aztal ment tovább. Nekiment az emeletes vaságynak,azt nekitolta egy másiknak és mindkettőt tolta a falig. Majd egy gyors mozdulattal visszacsúszott az eredeti helyére. Nagyon megijedtünk és elkezdtük visszaküldeni de nem nagyon ment. Kb éjfélre sikerült. Azóta nem hiszek, hanem tudom hogy valami létezik.
2013. okt. 6. 14:17
6/7 anonim válasza:
Utolsó: szép próbálkozás, de pár hónapnyi ezotéria-rovat után az ember már meg tud különböztetni egy olyan történetet, amit a megosztója valóban átélt (csak esetleg nem érti, mi történt), és egy olyan történetet, amit helyben találtak ki.
2013. okt. 6. 22:56
7/7 Ant777 válasza:
Ha még olvasod ezt akkor mondom hogy ez igaz. De én sem hinném el szóval megertelek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!