Lehet, hogy igazából most, jelenleg is sötét van, csak mi nem vesszük észre? Nullsík?
Lupus egyébként ez egy jó film, mert ha azt vesszük hogy iskolai szinten a béka seggét tanítják ,ennek láttán talán elkezdenek gondolkozni a gyerekek,vagy már a sok agymosott felnőtt is.
De hogy egy ilyen kérdésre mit lehet válaszolni , hát tényleg nehéz ,mert az a durva hogy ezt a lesötétedős sztorit nem csak a gyerekek kajálják be hanem rengeteg felnőtt is és már én is fölrobbanok mikor anyám olyanokkal jön hogy elmegy gyertyát venni és meg is veszi mert ezt mondta neki a nála sokkal magasabb végzettségű testvére .
Szóval amíg ilyen hülye emberek léteznek hogy fingjuk nincs alapszintű fizikai dolgokról pl mi a fény meg mi lenne ha tényleg nem sütne a nap ,addig azt mondom ezeknek az embereknek hogy deszkázzátok be magatokat jó mélyen ha már arra nem vagytok képesek hogy elkezdjetek tanulni pl mi a naprendszer és hogy működik helyette inkább rettegnek mert valaki írt egy ilyen hülyeséget aztán mikor nem történik semmi akkor magyarázkodnak hogy jajj hát én sem gondoltam komolyan csak vicceltem.
Aztán két év múlva megint jön egy világ vége és megint segg hülyén állnak a kérdéshez. pffffuj inkább köpök egyet
Nagyon unom már ezt az egész nullsík dologot. Meggyőzni úgysem lehet egyik tábort sem. Hát legyen, menjünk bele a játékba. Lehet. Az is lehet, hogy mi mind egy nagy virtuális valóságban élünk, lehet, hogy csak egy hosszú álomban élünk. Lehet, hogy a halál igazából felébredés ebből a hosszú álomból. Lehet, hogy létezik egy felsőbb hatalom. Lehet, hogy a majáknak volt igazuk, lehet, hogy a keresztényeknek van igaza, lehet, hogy a buddhistáknak. Lehet, hogy a fizika és minden általunk ismert fizikai törvény csak képzelődés és közel sem áll a valósághoz. Lehet holnap meghalok, lehet holnap meghalsz, lehet holnap mind meghalunk. A világ tele van "lehet, hogy..."-okkal.
Most viszont felteszem a nagy kérdést: ÉS AKKOR MI VAN?
Ha csak hallucinálsz talán az most rossz neked? Lehet gondolkozni a mi lenne, ha dolgain, de felesleges. Tenni ellene nem tud tenni senki semmit. Nem fogja helyetted kifizetni a hitelt senki, nem jön sem jótündér, sem semmi más ami megmenthet a világvégétől, vagy éppen a saját képzeleted okozta félelmeidtől.
Lehet hinni a tudományban, lehet hinni egy sci-fi regénybe is beillő blognak, lehet hinni egy Istenben, lehet hinni akár százban is. Lehet hinni, hogy az életed, ami tele van nyomorúsággal, vagy boldog pillanattal csak kitaláció.
Lehet ezeken vitatkozni, de felesleges. Mi értelme van rettegni, mikor lehet élni az életet normálisan úgy, ahogy eddig.
Ha hiszel abban, hogy 21-én vége lesz a világnak akkor készülj fel rá ahogy akarsz, de a paranoiád, a félelmed ne akard másokra rá erőltetni. De vigyázz, mert ha nem történik semmi, a bank ugyanúgy követelheti rajtad a tartozásaid.
Ha nem hiszel a világvégében, akkor ne tedd, de attól nem leszel okosabb, hogy hülyézed azt, aki hisz benne. A legértelmesebb dolog, ha nem foglalkozol a témával, megveszed az ajándékokat a fa alá, tervezed a menüt karácsonyra és szervezed a bulit újévre. Viszont ne feledkezz meg arról, hogy a tudomány sem tud 100%os választ mindenre, és a történelemben sokszor előfordult már, hogy amire azt hittük úgy van később kiderült, hogy mégsem. (a legalapvetőbb példa: geocentrikus, heliocentrikus világkép)
Annyit még hozzátennék, hogy én nem hiszek a sötétségben, sem a december 21-i világvégében. Viszont hiszem, hogy ha EGYSZER VALAMIKOR bekövetkezik a legrosszabb nem tudok majd tenni ellene semmit. Hiába készülök egy évre elegendő élelemmel, gyertyával, vagy vízzel. Mert előbb-utóbb az is elfogy és akkor mi lesz azt nem tudhatja senki. Egy tényleg nagy katasztrófából felépülni ugyanis nem elég egy év. Szóval felesleges ezen kattogni. Nem is gondolkodom ilyesmiken, mert szeretném nyugodtan eltölteni a napjaim. Van éppen elég problémám anélkül is, hogy azon gondolkodom, hogy mi lesz, ha... de szerintem ezzel még sokan vannak így.
kérdező
a te agyadban nagy sötétség van
meg nullsík is
nulla agysejt,síkhülye fejben
Lupus
menj orvoshoz...és nem nézd meg többet a Mátrixot_:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!