Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van ez? Miért vitték el...

Botosjeti kérdése:

Miért van ez? Miért vitték el a kenyereket?

Figyelt kérdés
A szüleim mesélték nekem, hogy valamelyik évben (szerintem 2000-ben) szintén jósoltak egy világvégét. A boltban viszont nem lehetett kenyeret kapni, mivel az öregasszonyok elvitték az összeset, mert persze, ők is féltek a világvégétől.

2012. dec. 5. 15:58
1 2
 11/11 anonim válasza:

Érdekes jelenség, de nem egyedülálló. Csak mi ugye kenyérfogyasztó nemzet vagyunk, kenyérrel kapcsolatos ünnepet ülünk, ezért van ilyen központi szerepe. Más országokban konzervekkel játsszák el ugyanezt, tehát hogy úgy mondjam: ízlés dolga. :)

Ami viszont szerintem még érdekesebb, az az, hogy ki hogyan képzeli a világvégét. Merthogy számomra a világvége az a szó szoros értelemben a Világ végét jelenti, tehát kozmikus méretekben (mintegy az ún. "teremtés" ellentéte), ahonnan nincs hová menekülni. Az öregasszonyok számára a világvége valószínűleg háborút, robbanást, ilyesmit jelent. Nagyapám például (ő az édesanyjától hallotta, aki gondolom szintén az szüleitől és így tovább...) azt mondogatja mindig, hogy akkor lesz világvége, amikor feltalálnak valami olyan fegyvert, amitől a levegőben levő oxigén "felrobban". Aztán ugye vannak a földi méretű kataklizmát várók, akik szőkőárat, földrengést, tűzhányókat, stb. vizualizálnak.

Én személy szerint mindig úgy gondolkodom, hogy egy faj (jelen esetben az emberiség) kipusztulása nem jelent világvégét - persze ez szemantikai kérdés -, mert valamiféle élet utána is fennmarad, fejlődik, stb. De jó példa lehet az elfogadott dinó-kipusztulás elmélet is, mert akkor ezekszerint egyszer már volt világvége a Földön.

2012. dec. 13. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!