Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy képesek emberek a 21....

Hogy képesek emberek a 21. században olyan dolgokban hinni mint az asztrológia, spiritizmus?

Figyelt kérdés

Most nem részletezném, üssön fel akárki egy tudományos lexikont, pszichológiai könyvet, és megtalálja hogy az összes babonának többnyire van racionális magyarázata...

De józan paraszti ésszel is, hogy hihetik el emberek komolyan h ha a világon pl. többmillió ember tartozik ugyanabba a csillagjegybe akkor mindegyiknek hasonló az egyénisége, vagy sorsa?

Számomra az őrültséggel határos dolgok ezek....

A vallásos embereknek ha jól tudom az egyházak (az összes) tiltja az efflé dolgokat; a racionális ateisták pedig a tudomány talaján állnak....

Akkor mégis kik hisznek ezekben a dolgokban? És miért?

2009. aug. 15. 17:22
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
90%
Azt hiszem, Roosevelt vagy Churchill.
2009. aug. 15. 19:59
 22/35 anonim válasza:
80%

Úgy gondolkodtam, mint a kérdező, aztán kezembe került egy könyv, A valódi asztrológia a címe, és egy John Frawley nevű fickó írta. Ugyan nem próbáltam meg gyakorlatban alkalmazni, amit leírt, de szerintem érdemes elolvasni, akár csak szórakozásként is, mert elég érdekes és szellemesen van megírva. Elég sok mindent megmagyaráz, és az a hagyományos, "valódi", nem lebutított asztrológia, amit művel, annyira logikus és összefüggő, hogy tényleg elgondolkodtatott azon, hogy ez így van, sőt hogy egy gondolkodó lénynek kellett ezt az egészet megalkotnia.

A kérdésre válaszolva egyébként, az emberek szeretnek jókat hallani magukról és készséggel el is hiszik azt (és miután olvasták a nők lapjában, hogy ők ikrek és milyen szépek és okosak, és magukra ismernek, utána már minden mást is elhisznek), szeretik a felelősséget áthárítani másokra, szeretik a misztikus dolgokat, félnek attól, hogy saját maguk irányítsák az életüket és emellett naivak is. De szerintem ezt eddig is tudtad.

2009. aug. 15. 20:16
 23/35 anonim ***** válasza:
73%
Én úgy látom, hogy ez egy felkapott divat lett. A TV-ben is mondják, hogy xy műsorvezetőnő megy a jósnőhöz, numerológiai elemzést csináltat stb és ebből elterjed, hogy az átlag ember is ilyenekkel foglalkozzon. Hogy miért vannak ezek az áltudományos dolgok? Mert nagyon jó pénzt húznak le belőle nem is kevesen...minden újságban találsz horoszkópot, van, aki fizet azért, hogy sorselemzést végezzenek neki, könyveket írnak a témáról stb. Egyszóval a pénzért alakultak ki.
2009. aug. 15. 21:43
 24/35 A kérdező kommentje:

Örülök h eddig normális hangvételű válaszok érkeztek...

Nem pontozok le senkit, az a ti dolgotok....

Mondjuk úgy, megértem, ha el nem is fogadom az ellenérveket, de tényleg nem értem, boldogabb attól valaki, ha előre tudja mi fog történni?

Egyébként pont az indított erre a kérdésre, mert már a régi korokban is megbízhatatlan volt ez a műfaj! Biztos mindenki ismeri a sztorit, az ókori Görögországban, a hadvezér elment kikéri a jósnő tanácsát, hogy megtámadja-e az ellenséges királyt, és jött a válasz: "ha megtámadod, akkor egy nagy birodalmat fogsz megdönteni". Aztán a király veszített, és a jósnő kimagyarázta, h azt nem mondta melyik birodalom lesz az, hát pont az övé volt...na azért ez nagyon (elnézést a szóért de nem tudok jobbat) ratyi.....mondjuk én utána "elbeszélgettem" volna az egész jós-konzíliummal úgy egy 100-fős testőrség kíséretében!:)

2009. aug. 15. 21:44
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem hallunk arról, hogy jós (jósnő) nyert szerencsejátékon? (lottó stb.)
2009. aug. 15. 22:04
 26/35 anonim ***** válasza:
Van, amin változtatni lehet, ha előre tudod, nem?
2010. febr. 13. 22:00
 27/35 anonim ***** válasza:
ja!milyen hülyeség,hogy a bolygók hatnak az emberekre..mint ahogy a hold a nők menstruációjára..
2010. máj. 3. 18:34
 28/35 anonim válasza:

Minden vallásnak, spirituális dolognak, tudománynak és mellékágainak az alapja az emberi megfigyelés.

Ebből alakultak ki a mai világvallások, amik maguk csak átiratai a régi vallásoknak, tanoknak.

Ma még mindig messze állunk az igazi válaszoktól, de a hitet nem szabad elvenni senkitől, amennyiben azt jóként, támaszként használja, és nem zargat vele másokat.

De gondolj csak bele, még a legközelebbi bolygón sem járt ember, és elvileg az Univerzum határtalan, amennyiben ez igaz, akkor ahhoz viszonyítva jelentéktelenek vagyunk, szinte nem is létezünk.

De ha kicsit is létezünk, akkor mondja meg nekem valaki, hogy mióta, és ha már tudja mióta, mondja meg azt is mikor kezdődött az idő maga, amihez viszonyítjuk mikor kell felkelni, mert ugye egyszer annak is el kellett kezdődnie, de mikor és hogyan.

Egyáltalán mi váltotta ki ezt az egészet, mi lehetett olyan hatalmas ami ezt létrehozta.

Ne értsetek félre, nem vallás téma, mert ha valamilyen felsőbb erő volt, hát akkor azt is létre kellett hoznia valaminek. Csak kicsit foglalkozzatok ezekkel a kérdésekkel, és rájöttök miért is alakultak ki a vallások stb.

Az ember mindig is igényelte, hogy a hiányos pontokat kitöltse, de az emberiség valószínűleg hamarabb elpusztítja önmagát és lakhelyét, mielőtt rájönne a megoldásra, már ha van valamilyen szuperkomplikált magyarázata a mindenségnek és kialakulása okának/oktalanságának, már ha be lehet egyáltalán kategorizálni egyáltalán...

Sokkal egyszerűbb nem is gondolni ezekre, mert bekattansz.

Inkább olvasd el a Galaxis útikalauz stopposoknak c. könyvet, én feküdtem a röhögéstől és a döbbenettől, annyira jó magyarázatokat adott :)

2010. jún. 2. 14:40
 29/35 anonim válasza:

"Egyébként pont az indított erre a kérdésre, mert már a régi korokban is megbízhatatlan volt ez a műfaj! Biztos mindenki ismeri a sztorit, az ókori Görögországban, a hadvezér elment kikéri a jósnő tanácsát, hogy megtámadja-e az ellenséges királyt, és jött a válasz: "ha megtámadod, akkor egy nagy birodalmat fogsz megdönteni". Aztán a király veszített, és a jósnő kimagyarázta, h azt nem mondta melyik birodalom lesz az, hát pont az övé volt...na azért ez nagyon (elnézést a szóért de nem tudok jobbat) ratyi.....mondjuk én utána "elbeszélgettem" volna az egész jós-konzíliummal úgy egy 100-fős testőrség kíséretében!:)"

Ez volt Phyrrosznál, mikor meg akarta támadni a rómaiakat:

Dico te Romanos posse vincere.

Ez azt is jelentheti:

Mondom, hogy a rómaiak téged le tudnak győzni.

Mondom, hogy a rómaiakat le tudod győzni.

2010. júl. 30. 19:01
 30/35 Gyulusss ***** válasza:

Én azt szeretném kérdezni, hogy sokan írták, hogy a hold hatással van az apály-dagályra, meg a növények növekedésére is, ez alapjánmiért ne lehetne hatással az amberek életére, jellemére, akár a többi bolygó is?

A kérdésem az, hogy akkor ezek szerint az asztrológiai megállapítások a bolygók gravitációs vonzásának, illetve a kibocsátott ,vagy visszavert fény hatásának következményének tulajdonítja a tapasztalt hatásokat az embereke?

Ha így van akkor nem kell figyelembe vennünk azt, hogy minden tömeggel rendelekző testnek van gravitációs ereje és, ha elmegy mellettünk egy autó,egy ember ,annak erősebb gravitációs hatása van ránk, mint bármelyik bolygónak, kivéve a nap a hold vagy a föld? Akkor születésünkkor nem befolyásolja a dolgokoat a szülész?

2010. aug. 11. 11:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!