Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy képesek emberek a 21....

Hogy képesek emberek a 21. században olyan dolgokban hinni mint az asztrológia, spiritizmus?

Figyelt kérdés

Most nem részletezném, üssön fel akárki egy tudományos lexikont, pszichológiai könyvet, és megtalálja hogy az összes babonának többnyire van racionális magyarázata...

De józan paraszti ésszel is, hogy hihetik el emberek komolyan h ha a világon pl. többmillió ember tartozik ugyanabba a csillagjegybe akkor mindegyiknek hasonló az egyénisége, vagy sorsa?

Számomra az őrültséggel határos dolgok ezek....

A vallásos embereknek ha jól tudom az egyházak (az összes) tiltja az efflé dolgokat; a racionális ateisták pedig a tudomány talaján állnak....

Akkor mégis kik hisznek ezekben a dolgokban? És miért?

2009. aug. 15. 17:22
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

18:14, na az ilyeneknek mint te egyáltalán nem kötelező ide írni, jórészt csak offolsz, meg hülyézel mindenkit, legalább az előtted szólok tudtak ellenérveket felhozni, az a te dolgod ha hiszel benne, én lehülyéztelek ezért? de te lehülyézed azt aki meg nem hisz....gondolkozz el magadon kicsit inkább!

Nem vagyok materialista, van egy világnézetem, egy elmélet amibne hiszek, de felesleges leírnom, akkor nem lenne pártatlan egyik válaszoló hozzáállása sem (nem szekta, azt elmondom!)

2009. aug. 15. 18:19
 12/35 anonim ***** válasza:
62%

Kedves kérdező, nem fogok több magyarázatot írni, inkább nézz utána te magad, mit jelent pontosan az asztrológia, a spiritualitás. Amiről te beszélsz az egyik se, az, amiről te beszélsz, és elvetsz, se nem asztrológia, se nem spiritualitás. Olvass utána, nézz utána mélyebben. Nem a divatos könyvekben, ne azokat szedd elő. Ha te csak önmagadat tudod ismételgetni, itt nincs kommunikáció, míg utána nem olvasol alaposan magának az egésznek, hogy miért tudomány, miért fontos.

Én nem hiszek az általános horoszkópban, de az asztrológia se mondja, hogy hinni kell benne. :-)

Jó böngészést (ha egyáltalán hajlandó vagy időt szánni a nagyobb tudásra).

2009. aug. 15. 18:21
 13/35 anonim ***** válasza:
53%
mi annak a könyvnek a címe? érdekelne:) köszi
2009. aug. 15. 18:21
 14/35 A kérdező kommentje:

Utánaolvastam, jósnál is voltam (egyik közeli ismerősöm az), és nagyon belemagyarázásának tűnt az egész.....

De ne értsen félre senki, én nem akarok meggyőzni senkit a magam igazáról, de ha lehet kerüljük el egymás leoltását, annak úgy nem lesz értelme....

És még egyszer: nem vagyok materialista! Inkább csak úgy mondanám: elég kiábrándító, h a magát fejlettnek nevező emberiség kőkorszaki babonáknak hódol, hát tényleg fejlődünk, mit ne mondjak :S.....

(ateista sem vagyok, bár a racinális világnézetben egyetértek velük, de a keresztényekkel sincs semmi bajom.....viszont ez a babonaság, hát:S....ez elszomorító!)

2009. aug. 15. 18:27
 15/35 anonim ***** válasza:
54%

OK!

Akkor most menj el egy könyvtárba és vegyél le a polcról más könyveket is, ne csak azt az egy pszichológiai könyvet forgasd, amit eddig olvastál és ami eddig alátámasztotta az eddigi hitedet...

Az a könyv 1 ember, 1 gondolatait tartalmazza!

Az asztrológiát viszont sokezer tudós használta/használja az ókori egyiptomiak óta!

(Meg fogsz lepődni, de még neves politikusok is kikérik asztrológusok véleményét 1-1 fontos döntésük előtt! Vajon miért?)

2009. aug. 15. 18:28
 16/35 anonim válasza:
57%

Az a tudományos, amit adott körülmények között meg lehet ismételni. A fent említett dolgok egyike sem az. Miért hisznek benne az emberek? Mert az ember egy gondolkodó lény. Mindenre tudni akarja a választ. Ha nem tudja a választ, akkor kreál egyet. A másik az, hogy alapvetően hiszkenynek nevejük a gyerekeinket. És aki egy marhaságot elhisz, az a többire is vevő lesz. Legyél jó kisfiam, mert a Mikulás virgácsot hoz. Jó kis mese, nincs ezzel semmi baj. Vagy mégis?

Könnyebb elhinni egy marhaságot, mint azt elfogadni, hogy az életemért csak is én felelek. A gyenge emberek menekülnek a spiritizmusba, akik már csalódtak saját magukban. Most az más lapra tartozik hogy valakinek a szülei gyerekkora óta mivel mossák az agyát.

2009. aug. 15. 18:34
 17/35 anonim ***** válasza:
73%

"...Utánaolvastam, jósnál is voltam (egyik közeli ismerősöm az), és nagyon belemagyarázásának tűnt az egész..."

Ó!... Akkor már értem!!!...

Sajnos, rengeteg az utóbbi időben a "jós", a "csodatevő", a legtöbbjük valóban szélhámos és kókler, akik lejáratják ezt az egész tudományt... :-[

Elég kevés VALÓDI asztrológus van, akik valóban tudományosan kiszámolják valakinek a horoszkópját : ez elég nagy munka, komoly tanulást igényel, hogy valaki képes legyen rá, amellett szükség van az éveként kiadott vaskos (és sajnos nagyon drága) Efemeridák cimű könyvekre is... Enélkül nem lehet kiszámolni a pontos horoszkópot! Sajnos, én is ott hagytam abba a tanulmányaimat, amikor rájöttem, hogy én ezeket a könyveket képtelen leszek beszerezni...

Sajnálom, hogy te egy kókler "jós" áldozata lettél, nem csodálom, hogy ez kiábrándított.

De tudnod kell, hogy nem ezt gondolnád, ha valódi asztrológus számolta volna ki a horoszkópod, mert akkor most arról számolnál be, hogy milyen döbbenetes, napról-napra beválnak a jóslatok, amiket az asztrológus mondott...

Elmesélhetem neked, hogy énnekem 17 évesen jósolt egy nagytudású asztrológus bácsi : pontosan kiszámolta a horoszkópomat, amin akkor én csak nevettem, kicsit sem hittem az egészben... Szépen elmesélte, hogy mit lát a múltamban, és nekem már akkor elakadt a szavam, mert fogalmam sem volt HONNAN tudja mindazt, amit csak én tudok, vagy csak az anyám?!... Aztán elmesélte, mit lát a jövőmben, persze, ezt szkeptikusan fogadtam, hihetetlennek tűnt az egész...

Aztán teltek-múltak az évek és a jóslatok sorra megvalósultak!!!... 8-o

17 évesen megmondta, ki lesz a férjem (milyen csillagjegyű, hogy fog kinézni), olyan embert én akkor még nem is ismertem...

Tényleg véletlen, hogy 23 éves koromban PONT UGYANOLYAN férjem lett???...

Megmondta, hogy 2 gyerekünk lesz (1 lány, 1 fiú) és sokat fogunk utazni...

Minden pontosan úgy lett!!!

Sok apró részletet is elmondott, ami az évek során mind bejött... 8-o

Mindezt úgy mondta el, hogy nézte a bolygóállásokat a kiszámolt horoszkópomon!

Azóta 54 éves lettem és ennyi bizonyíték láttán el kell ismerjem, hogy az asztrológia (a valódi!) tényleg működik!!! Igenis a sorsunk meg van írva a csillagokban.

Ja, még azt azért leírom, hogy az eddigi életemet nem úgy éltem le, hogy vártam a beteljesüléseket. Valójában mindig akkor döbbenek meg utólag, amikor rájövök, hogy EZT IS megmondták már nekem 17 éves koromban és most tessék, itt van, bekövetkezett!

Ja, és a bácsitól tudom : VALÓDI asztrológus SOHA nem mondja meg a horoszkópban számára látható halál időpontját!!! Nekem sem mondta meg, megmondta, hogy ezt az egyet senkinek nem árulja el.

2009. aug. 15. 18:57
 18/35 anonim válasza:
67%
Aki a véletlenek sorozatát a csillagok állásának tudaja be az utánna bármit elhisz. Persze. Miért van az, hogy csak egy pár embernél működik? Véletlen. Az ilyenek közűl kerülnek ki azok, akik egy közelgő meteorit mögött pusztító földönkívülieket vélnek felfedezni és ellenálhatatlan késztetést éreznek az öngyilkosságra. Most komolyan. Nem hiszem el, hogy a 21. században még mindig ennyire manipulálhatók az emberek. Az asztrológudokat csak egy dolog érdekli, a pénz. Csak azt nem értem, hogy a heti lottószámokat miért nem találják ki. Megvan. Véletlen. Aki annyira hisz benne, az miért nem lesz asztrológus. Azt a sok okosságot kamatoztathatná a saját életében. Ja bocs. Véletlen. Véletlenből nem lehet megélni, de a hiszékeny emberekből annál inkább. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ki az a politikus, aki erre teszi fel az országát. Az egyik válaszoló a nevét is megmondhatta volna.
2009. aug. 15. 19:32
 19/35 anonim ***** válasza:
79%

Rengeteg sarlatán van, kókler, akiket a pénz motival, és ezekkel hülyítik a népet, és vannak, akik el is hiszik.

Viszont vannak, akik tényleg értenek ehhez.

Mégiscsak olyan dologról van szó, amit már nagyon-nagyon régóta űznek az emberek, már vagy 4-5000 éve ismerik, akkor olyan nagy hülyeség csak nem lehet.

Szerintem, de másnak más a véleménye.

Szabad benne hinni, nem muszáj, viszont aki hisz benne, azt nem kell lenézni.

2009. aug. 15. 19:35
 20/35 anonim ***** válasza:
69%

No, szóval nem vagyok én itt állandóan, közben született pár válasz.

Nézd, kérdező, úgy fogalmaznék, hogy mind az asztrológia, mint a spirituális tudományok a csillagászatnak és a pszichológiának és a természettudománynak speciális ötvözetei. Közös, hogy az embernek nem a gyakorlati, hanem a mentális oldalát vizsgálják, a megfoghatatlant, nem konkretizálnak a jövőbe, hanem valószínűsítenek, következtetnek, több dolog összefüggéséből jutnak A-ból B-be, de mindig változtathatsz a felvázolt lehetőségen, ha nem tetszik.

Nem tudom, hallottad-e már azt, hogy a gondolataidnak hatalma van, vagy az akarat "teremtő ereje" vagy ilyesmi, valószínűleg hallottál már ilyent, ez is ezekhez a tudományokhoz tartozik, és pár éve nagyon divatos, többen ki is használták, hogy könyvet írjanak belőle. Na most egy része jó kis felületes maszlag, tényleg az, de pl. ott a Biblia, ami szintén utal az úgynevezett "teremtő gondolatra", pontosabban Jézus mondja, hogy ha hittel kértek, akkor megkapjátok, ha elég erős a hitetek, hegyeket tudtok mozgatni. Persze lehet, hogy a Himalája nem fog a Csendes-óceánba belemászni :-) De pl. ha egy beteg ember elhagyja magát, elhúzódhat a betegsége, de ha arra koncentrál, hogy meggyógyul, és jobban lesz, és ő másnap nevetni fog, és fel is fog állni az ágyból, akkor a betegségét hamarabb legyőzi, halálos betegség esetén pedig nyugodtabban viseli el, mint az, aki negatív gondolatokkal ostromolja önmagát. A nevetés orvosság, bizonyított tény.

Én itt most összességében írtam ezekről a dolgokról, ne csak a felületét próbáld látni, hanem mélyebben nézz egy kicsit bele, az a felület mire alapoz, az, amit magyarázni próbálnak, miből indulhat ki.

Sajnos a sok kókler elszemetelte ezeknek a tudományoknak a valódi körét, olyan, mint hogy újabban divat ráhúzni a vallásos zenékre mindegyikre összességében, hogy az gospel, pedig az igazi gospel csak egy szűk kategóriája a vallásos zenéknek, amit az Apácashow filmekben látsz, az gospel, de amit a Vidám vasárnapon zenélnek, bár szuper zene, szeretem azt is, de az nem gospel, soha nem volt és nem is lesz gospel. Ez csak egy hasonlat, szóval kicsit szét kell darabolni, mert valóban sok maszlagot építettek a valódi jelentés és tevékenység köré, aki igazán ismerni akarja, ami a maszlag alatt van, annak a maszlagot le kell szednie.

2009. aug. 15. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!