Babfőzelékecske kérdése:
Alkohol-Személyiség?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy közhelynek számító kérdés, de az alkohol hatására az ember valamit produkál, ami valójában nem önmaga vagy épp hogy akkor önmaga? De lehet, hogy mindkettő (tehát a személyiségének része)csak nem mer bizonyos dolgokat bevállalni a hétköznapokban? Ti hogy látjátok? (most nem a s*gg részeg állapotról beszélek)..2012. nov. 11. 17:29
1/5 x) válasza:
Ez mitől ezotéria? Simán csak biológia. Nem egy gonosz szellem szállja meg a részeg embereket ha erre vagy kíváncsi. Nem kell mindenbe belemagyarázni az ezotériát. De egyébként mindenkinek van egy oldala amit nem mutat meg mások előtt, részegen viszont az agy nem tudja kontrollálni hogy hogyan viselkedjünk, elrejti a berögzült viselkedésformákat.
2/5 A kérdező kommentje:
:D nem is ide szerettem volna kiírni,nem találtam a megfelelő kategóriát, kiírhattam volna az ünnepekhez is vagy a sporthoz :)
2012. nov. 11. 17:36
3/5 anonim válasza:
Szerintem akkor önmaga az ember.
Engem pl félénk embernek ismertek a többiek mígnem a szerenádkor flörtöltem a matek tanárommal vagy éppenséggel cifrább dolgokat tettem ittasan.
Abból indultam ki,hogy az alkohol oldja a gátlásokat.
4/5 anonim válasza:
Igazából csak azt mutatja meg milyen vagy, ha eltűnik szinte minden gátlásod. ;)
5/5 anonim válasza:
Nincs benn semmi misztikum. Az alkohol befolyásolja bizonyos inhibítor neurotranszmitterek (GABA és glutamát) működését, amely csökkenti a memorizálás, döntéshozás és impulzus kontroll hatásfokát. Biológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!