Ti hisztek abban hogy mindig mindent vissza kapunk az
életben, amit másokkal tettünk? Mesélnétek példákat?
Vagy volt olyan aki ártott és mégis minden okés az
életében?
Mindenképpen, ha nem ebben, akkor a következők valamelyikében.
Gyerekkoromban sokszor úgy éreztem, mintha a fejemre koppintott volna valami "felsőbb hatalom". Ez azért volt érdekes, mert nekem soha senki nem beszélt ilyesmiről, ezt valahogy belülről éreztem, mint igazságot. Ha elkövettem egy kis csínyt vagy agressziót, általában fizikai fájdalom formájában nagyon rövid idő alatt visszakaptam, és úgy, hogy konkrétan éreztem az összefüggést (ezt most ezért, azt most amazért). Nehéz megfogalmazni, mert már nem emlékszem konkrét esetekre, de mintha egy kiskutya lettem volna, akit a gazdája orra koppintással fegyelmez, nyesegeti a vadhajtásait.
2012. nov. 7. 22:46
22/30 Zsizsik666 válasza:
Digo, nem értek egyet, mert megfélemlítésre is felhasználták azt ba tudást, és szertintem nem egészen úgy van, régen is írkáltak mindent összevissza.
Azért írták le, hogy mindenki jó legyen minden körülmények között..
2012. nov. 7. 23:50
23/30 anonim válasza:
Nézd, ezen kár vitatkozni meg megkérdőjelezni a Védikus írásokat. Ha szerinted csak nevelési célzatból írták ok, de valamit nézzünk meg: Ha e hit szerint élnének az emberek nem lenne egy csomó olyan dolog ami megkeseríti a napjainkat, azaz a Föld egy sokkal emberibb lakhelye lenne mindannyiunknak. Lehet hogy nincs karma, meg másik élet, de ezt amit most élünk legalább egymáson nem átgázolva élnénk. :)
2012. nov. 8. 00:48
24/30 anonim válasza:
Én hiszek. Egyszer volt egy hűtlenkedős cselekedetem. Pár év múlva visszakaptam. Aztán pár év múlva az az illető is visszakapta mástól, aki engem csapott be (ráadásul pont ugyanaz történt vele, mint amit velem csinált. Van még egy két példám, úgyhogy én már abszolút hiszek ebben a karma dologban, így nagyon vigyázok már, hogy mit csinálok. Odafigyelek, hogy közvetve se bántsak senkit, mert úgyis visszakapom. Két nagyobb bakit követtem el eddigi életem folyamán, mindkettő visszaköszönt. Ugyanakkor ha valaki más bánt meg engem, már nem fáj annyira, mert tapasztalatból tudom, hogy jóformán a szemem láttára vesz elégtételt rajta az miatt az élet:) Nem vagyok kárörvendő, csak olyankor mintha felszabadulnék egy lelki nyomás alól.
2012. nov. 8. 10:17
25/30 Zsizsik666 válasza:
Digo, ez igaz, de akkor már ne félelemből tegyük, mert rosszat kívánni spirituális szempontból ugyanaz, mintha megtennénk. Ennek inkább magától kellene jönnie, szóval, ezért nem szeretem az ilyen szent könyveket.
2012. nov. 8. 10:53
26/30 Zsizsik666 válasza:
Velem aki rosszat tett, nem kapta vissza, sőt. A mai napig is direkt keresztbe tesz, ahol tud. Mindenben mindig szerencséje van, tele van pénzzel, állandóan kavar, és lesz@r mindenkit, csak magára gondol.
Vagy 3 embert gyűlöltem életem folyamán , de azokat nagyon, és mivel engem mocskoltak, mindig ők jöttek ki győztesen mindenből. Én meg nem tettem velük semmi rosszat. De persze annyira hihetően elő tudják adni, hogy ők a szentek, meg jót akarnak, hogy egyszer komolyan mondom, én verem őket össze, mert a sors az nem ad nekik. Max. mindenféle jó dolgot. :S
2012. nov. 8. 11:00
27/30 anonim válasza:
"Ennek inkább magától kellene jönnie, szóval, ezért nem szeretem az ilyen szent könyveket."
Hogy lehet nem szeretni valamit amit nem is ismersz? Mert nyilvánvaló hogy sem a Védák tanításait, sem a Buddhizmust sem ismered, mivel pont hogy azt mondják hogy belülről jövő és önzetlen cselekedetekkel éljünk, azaz ne azért tegyünk jót mert azzal jó karmát teremtünk. Ez a cselekedet így önös érdekből történne, a keleti vallások pont hogy ennek az ellenkezőjére tanítanak.
2012. nov. 8. 11:11
28/30 anonim válasza:
A félelemből való cselekvés meg ugyanez. Ne azért tegyél jót mert félsz valamitől, hanem önmagadtól, pusztán a jó cselekedet és segítő szándék miatt. A Buddhisták sem félelemből nem ölnek/esznek állatokat hanem mert tisztelik a másik élőlényben a lélekszikrát, aki attól hogy jelenleg állati testben van még minőségileg ugyan olyan értékű mint bármelyik élőlény, vagy ember.
2012. nov. 8. 11:16
29/30 Zsizsik666 válasza:
azért gondolom így, mert az emberek ezt mondják. Pl. azért nem tesz rosszat, mert akkor vele is rossz fog történni. bár én nem ismerek minden könyvet szó szerint, annyira nem is érdekel, hogy egész nap ezeket olvassam, van a környezetemben elég hívő ember, még ezós is, akik félelemből nem teszik meg, amit akarnak...
2012. nov. 8. 11:46
30/30 anonim válasza:
"van a környezetemben elég hívő ember, még ezós is, akik félelemből nem teszik meg, amit akarnak..."
Akkor ők miben hisznek, a félelemben? Mert az a cselekedeteik mozgatórugója.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!