Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti hisztek abban hogy mindig...

Ti hisztek abban hogy mindig mindent vissza kapunk az életben, amit másokkal tettünk? Mesélnétek példákat? Vagy volt olyan aki ártott és mégis minden okés az életében?

Figyelt kérdés
2012. nov. 7. 15:48
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Na pont ilyenre gondoltam...Szóval ha valaki bántott engem lelkileg és fizikailag,később ő is ugyanígy megszívja valaki mással?
2012. nov. 7. 19:26
 12/30 anonim ***** válasza:
Hát, ahogy az én példám mutatja, úgy tűnik, hogy igen. Szóval ne aggódj, az a szemét is megszívja, aki téged bántott, mint ahogy én is megszívtam. :)
2012. nov. 7. 19:33
 13/30 Zsizsik666 ***** válasza:
100%

Na persze, meg a világ milliárdos vezetői is megszívják, amit a néppel tesznek? Élik világukat, nem kapnak vissza semmi rosszat, már rég mind elrohadt volna, ha ez így működne.

A karma, mint igazság elvén működő valami nem létezik. Az igazság relatív. A rossz ember, pl. aki abban leli örömét , hogy másoknak élvezetből tegyen rosszat, az beteg, és ebből a betegségéből adódóan a saját lelkiismeretétől kapja vissza az életében a rossz dolgokat, mert egyébként sem érzi jól magát, és úgy nem is sikerül neki sokminden.

az áldozat ilyenformán, akit megkínoznak, ugyanúgy beteg lelkileg, ezért ő is rossz "karmát" kap.

Ellenben, aki törtető, lesz@r másokat, annak a sorsa is jó.

Az meg, hogy téged bántott valaki és utána őt is bántották, ez gyakorlatilag mindenkivel megesik hogy bántják...

2012. nov. 7. 19:50
 14/30 A kérdező kommentje:
Nem kívántam soha senkinek semmi rosszat,mert az visszaüt,tudom.De pl van olyan,aki 3 évre megkeserítette az életemet. Egyedül van és egy lecsúszott boldogtalan alkoholista lett belőle(már 11 éve). Aztán...5 éve megcsalt és kijátszott egy barátom,összeakadt egy csajjal,aki kölcsönt vetetett föl vele,kihasználta 1 évig és lelépett.Ez a srác 3 éve drogozik ,boldogtalan és nem tud bízni senkiben,de szeretett volna engem visszakapni...Aztán egy lány...becsapott tavaly,sok fájdalmat okozott, és 2 hónapja elveszítette a munkáját,lopással vádolták meg ,szerintem ez nagyon megalázó.Aztán még egy személy : tavaly kórházban feküdtem két alkalommal is,ez az illető szemétkedett hogy biztos nincs semmi bajom csak megjátszom , most ő jár orvoshoz,lehet hogy műteni is kell....
2012. nov. 7. 20:26
 15/30 anonim ***** válasza:

"A karma, mint igazság elvén működő valami nem létezik. Az igazság relatív. A rossz ember, pl. aki abban leli örömét , hogy másoknak élvezetből tegyen rosszat, az beteg, és ebből a betegségéből adódóan a saját lelkiismeretétől kapja vissza az életében a rossz dolgokat, mert egyébként sem érzi jól magát, és úgy nem is sikerül neki sokminden. "

Ne haragudj, de kijavítalak mert ez nem így van.

A karma a SZÁNDÉKOT nézi, nem a tettet. Azaz ha valaki betegségből adódóan tesz valamit és fel sem fogja azért az nem ugyanaz mint amikor ártó szándékkal tesszük ugyanezt. Pl a farkas sem gonosz, mégis megöli a nyulat..

2012. nov. 7. 20:37
 16/30 Zsizsik666 ***** válasza:

Hjajjj, azért írtam, hogy árnyaltabb, mert a rosszindulatú ember, ha olyanoknak kíván rosszat, akik nem érdemlik meg, előfordulhat, hogy vele is rossz történik. Olyan ez, mintha átkot küldene, végülis a rossztett is gondolattal, rosszkívánsággal kezdődik. Van ilyen is.

Csak van, aki annyira gerinctelen, hogy nem látszik rajta, hogy bármi gondja lenne az életben. Egyébként meg szenved belül, mert a rosszindulat majd' megöli, nem bírja elviselni, ha másoknak jobb.

Más kérdés, hogy pl, aki bankot rabol, és nem kapják el, az is árt másoknak...de itt nem a rosszindulat volt a tett mozgatója.

Aztán sok rosszindulatú ember meg pont élvezi, hogy ő olyan, tehát nem szenved tőle, így ő sem kapja vissza. Valahogy így, ezt nemtudom emberi nyelvre jobban lefordítani:D

2012. nov. 7. 20:42
 17/30 Zsizsik666 ***** válasza:

Digo félreértettél, én lelkileg beteg emberre gondoltam, aki nem azt nézi, hogy lehetne másoknak segíteni, hanem folyton azt lesi, mivel jobb a másiknak, s ezért akar neki ártani. Az ilyen lelkileg nincs rendben, nincs kibékülve a világgal és magával. Erről meg ő tehet, mert ezen lehetne változtatnia.

Szóval nem arra gondoltam, aki olyan betegségben szenved, hogy fel sem tudja fogni, mit tesz.

2012. nov. 7. 20:45
 18/30 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben vissza fognak hatni rá a negatív karmái mivel rossz szándékú, az hogy mi "lelkileg betegnek" nevezzük teljesen mindegy. Pont ez a karmikus visszahatás lényege, azaz a tanulás és lelki fejlődés. Hogy megtapasztaljuk milyen is az "áldozat" oldalán állni. A karma törvényszerűen ugyanolyan mértékben fog visszahatni amilyen mértékben mi is ártottunk a tetteinkkel-szándékosan.
2012. nov. 7. 21:44
 19/30 Zsizsik666 ***** válasza:

Én ezzel nem teljesen értek egyet, abban igen, hogy az ilyen rosszindulatú lelki beteg emberek szenvednek. Vagy kapnak a gondolkozásuk miatt a sorstól még több rosszat.

Viszont az igazságos karma fogalma egy elénk tálalt, készen kapott eszme, sokaknak biztos vígaszt nyújt. De számomra értékesebb a tapasztalat, az utánajárás, fáradságos munkával megszerzett tudás, mint egy készen kapott buddhista vagy akármilyen könyvekben leírt eszmefuttatás a karmáról. :)

2012. nov. 7. 21:55
 20/30 anonim ***** válasza:
Pont azért írták le a Védákban is amit leírtak hogy ezt a tudást már ne kelljen sajt hibáinkból tanulva megszerezni. Lehet vele nem egyet érteni, de abban remélem egyet értünk hogy akik leírták és tanítják azok jóval nagyobb tudással rendelkeznek a témában mint te vagy én. :)
2012. nov. 7. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!