A köny szerzője tényleg elhiszi amit ír? Mit szívott? (többi lent)
Elkezdődött....
Új világrend vagy Aranykorszak? - CD-melléklettel!
Balogh Béla
"Új korszak küszöbén állunk. Vannak, akik már régen várják, vannak, akiket rettegéssel tölt el, és vannak olyan társaink is, akik a már bekövetkezett változásokból alig vettek észre valamit, sőt, jövőképpel is csak korlátozott mértékben rendelkeznek... Az emberek többsége azonban nyugtalan, és - miközben életét mindenki csak az örök MOST-ban élheti - gondolatban előre-hátra szaladgál az időben, kutatja, keresi, hogy valójában mi az, ami volt (gondolok itt a torzításmentes történelmi eseményekre), és - főleg - mi az, ami felé haladunk?" A korszakváltás - az átmenet a Halak korszakából a Vízöntő korszakába - belső folyamat. Az anyagi világ értékrendje szerint élő ember szembesül a valósággal: a pusztán anyagi értékekre és érdekekre épülő világ összeomlóban van, helyreállíthatatlan és menthetetlen. Az univerzális érvényű régi-új értékrendet - bár minden ember a szívében hordozza - felvállalni kevesen merik. Ez a belső konfliktus a külvilágban gazdasági krízisek, természeti katasztrófák és csapások formájában jelenik meg. Békésebb átmenetre csak azok számíthatnak, akik meg tudják teremteni a belső békét, és rá tudnak hangolódni a spirituális értékrendre. Lehet, hogy a soron következő Aranykorszak bölcsője a Kárpát-medence, és a folyamat már elkezdődött? A belső béke megteremtésében nyújt segítséget a könyvhöz mellékelt meditációs CD.
Ne olvass ilyesmit, ha nem bírod.
Kifejezetten szeretem egyébként Balogh Béla előadásait, de tény, hogy valóságtól kicsit elrugaszkodott felfogóképességet kíván, nyílt elmét, ha így jobban tetszik. Tudod, mint Neo a Mátrixban :)) 'Free my mind' :)))
"Lehet, hogy a soron következő Aranykorszak bölcsője a Kárpát-medence, és a folyamat már elkezdődött?" Nekem pont az ellenkezője jön le így körülnézve, de hát ő tudja :D amúgy fogalmam sincs milyen korszakról beszél... tény, hogy az anyagi érdekekre épülő világ nem áll valami stabil lábakon (gazdasági válság, irreálisan gazdag emberek), de hát hogy szűnne meg, amíg a befolyásos réteg pont ebből kovácsol előnyt? Ha azt mondod neki hogy "te, ne legyél gazdag, inkább nézd, itt ez a belső gazdagság", sajnos körberöhögne :D
amúgy szerintem a természeti katasztrófáknak kb semmi köze az ember belső konfliktusaihoz :D eddig is voltak, ezután is lesznek
A könyv szerzője tényleg elhiszi amit írt.
És azt gondolsz amit akarsz,de ez egy felesleges kérdés volt,a véleményed nem kell kiírni kérdés formájában.
Ezzel, amit idéztél tőle, a világon semmi baj nincs. A Kárpát-medencében ugyan van egyfajta kiválasztottság-érzés, de ettől eltekintve igazat adok neki. És ehhez se neki, se nekem nem kell szívni semmit...
Ha pedig nem érted, mit mond, arról nem ő tehet. Én nagyon bízom abban, hogy eljön - évszázadok alatt, semmiképpen sem egyik napról a másikra - ez az ún. "új világrend", mert a mostani katasztrofális. De azzal is tisztában kell lenni, hogy nem az ufók, meg az angyalok, meg a mittudoménmik "hozzák" ezt el, mert ez egy belső folyamat, ami lassan kifejeződésre jut. Kinél hamarabb, kinél később.
Nem olvastam a könyvet, de amit idéztél, az szerintem teljesen rendben van, egybecseng Hamvas Béla, Eckhart Tolle, C.G.Jung gondolataival.
Sok filozofikus íráson és belső utazáson kell keresztülmenni, mire az ember képes ezt megérteni.
Az az igazsàg,hogy az ilyen írók, nagyon inteligensek, mert egy dolgot a SZERETETET túl bonyolitjàk és olyan nagy szavakat hasznàlnak mint a "belső vàltozàs" , "új vilàgrend" stb... Erről írnak egy könyvet ,vagy többet ès jól megèlnek belőle!
nem kell könyvet írni ès nem kell emberekkel elhitetni fellengzős dumával,hogy változàs jön!
A vàltozáshoz csak egy valami kell :SZERETET
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!