Meg lehet Istent idézni?
Hogyne! Bíróság és egyéb hatóság idézést küld neki, ha nem jelenik meg, akkor pedig a rendőrség elővezeti.
Sok van már a rovásán, most épp közveszély okozása miatt elsőrendű vádlott..
Ha keresztény vagy, kedves Sütemény hercegnő, akkor találkozhattál a következő igével. De meg is kell érteni, ahhoz többet is kell olvasni az evangéliumokat.:
"Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket. Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.
Ha megteszitek, amit parancsolok nektek, a barátaim vagytok. Nem nevezlek többé szolgának benneteket, mert a szolga nem tudja, mit tesz ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert amit hallottam Atyámtól, azt mind tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt. Akkor mindent megad nektek az Atya, amit a nevemben kértek tőle." Jn 15.12-17
"Kérdező: valami tiszteletre méltót kell tennem? PL.?"
Nem. Szeretni kell az embereket, ahogy Ő szeret minket. (az idézett hely 1. mondata)Szeretni, feltétel nélkül, odaadó szeretettel. És azt veszed észre: "megidézed" tetteid által. Mert Isten a szeretet-mondja Jézus legkedvesebb tanítványa, János az I. levelében.
És igen, azt fogod érezni, a kérésed nyomán megadja neked, ami a szellemi-lelki fejlődésedhez legjobban kell. Mert nem biztos, hogy a kérésem ilyen, Ő jobban tudja.
Olvasd az evangéliumokat, Sütemény princess :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!