Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az ezotéria hívők miben...

Az ezotéria hívők miben hisznek, hogy keletkezett a világ?

Figyelt kérdés
Ugye az evolúció kizárva és a bibliai teremtéstörténet szintén kizárva.
2012. okt. 15. 10:23
1 2
 11/16 Antimod ***** válasza:
0%
Sokan pl. abban hisznek, hogy az evolúció csak a fizikai evolúciót rejti magában. Fizikai: test + agy, a lélek változatlan. Olyan elméletet is hallottam már, hogy az evolúció egyszerre testi és lelki, ezért áll az ember egy nagy változás küszöbén.
2012. okt. 15. 13:18
 12/16 anonim ***** válasza:

Én egy fényjáró vagyok, le is írom miben hiszek.

Régen csak a nagy fekete semmiség, azaz a végtelen tér volt. Itt jelent meg Allah, a teremtő, aki megpróbált egy nagy világot alkotni, ez volt az őshaza. Azonban az őshaza túl nagy lett és nem bírta semmi összetartani és szétrobbant, ezzel sok kisebb világot létrehozva, az egyik ilyen a mi világunk.

2012. okt. 15. 15:31
 13/16 A kérdező kommentje:

köszönöm 12-es.

Az evolúcióban nincs szellemi fejlődés...

2012. okt. 15. 15:38
 14/16 Antimod ***** válasza:
90%

"Az evolúcióban nincs szellemi fejlődés..."

Ezt mire alapozod?

2012. okt. 15. 15:40
 15/16 anonim ***** válasza:
71%
ezotéria=hü.lyék tudománya
2012. okt. 15. 17:20
 16/16 Tom Benko ***** válasza:

@Antimod: Látom, nem tudod, hogyan mûködik a tudomány. Mindenki megkapja a kutatás szabadságát. Viszont van néhány alapvetô dolog : az eredményeket elérhetôvé kell tenni, és a pozitív állításokat kell bizonyítani.

Sajnos az ezotérikus "kutatók" még ennél elemibb feltételeket sem szoktak betartani. Az ezotéria pont megfojtja a kutatás és gondolkodás szabadságát. Régebben sok ilyen tárgyú könyvet olvastam, de egy idô után unalmas lett, hogy másról sem szólnak, csak hogy a tudományos kutatások miben tévednek, pozitív állítások és alternatívák nélkül.

2012. okt. 16. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!