Emerson kérdése:
Mi a véleményetek a vonzásról? Be lehet vonzani a
betegségeket (daganatok, szív és érrendszeri
betegségek) vagy a a halált?
Igen. A cigaretta, a pia meg a stressz nagyon jó mágnesek.
2012. okt. 1. 20:34
Persze. A negatív, pesszimista gondolkodás magával vonzza a stresszt, a kiegyensúlyozatlanságot. Innen pedig csak egy lépés egy komolyabb betegség. Nem hiába alakult ki a mondás, hogy "ép testben ép lélek". Ez fordítva is igaz.
2012. okt. 1. 20:50
Mivel ezó témában írtad, gondolom vallási vagy egyéb alapokon gondolkozol. Azt kell mondjam, hogy szinte bármilyen szemszögből, (keresztény, buddhista, stb...) nézed a válasz abszolút igen. Az hogy tényleg a szellem miatt-e, vagy a fentebb említett ésszel magyarázható okok miatt, az ugye most nem ide tartozik. A lényeg, hogy igen abszolút. Ám a halált szerintem így nehéz előidézni (persze nem lehetetlen).
2012. okt. 1. 21:44
4/13 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem mert félek a haláltól és legfőképp az előbb említett betegségektől.ÉS amikor mondom magamban, hogy sokáig élek vagy egészséges vagyok akkor olyanokra is gondolok hogy.Rákos akarok lenni stb.Pedig nem
Ez súlyos kognitív zavarra utal, leginkább hipochondriának nevezném. Fiatal korban sokan átesnek rajta, én sem voltam kivétel.
Szerintem ez egy hiánytünet, az ember nem találja a helyét, és attól retteg, hogy nem is fogja megtalálni, mert előbb meghal. Az előttem szólókkal egyetértek, mind az egészségtelen szokásokkal, mind a felgyülemlett negatív lelkiállapottal esendőbbé válsz (de nem vonzod be szükségszerűen) a betegségekkel szemben.
Hozzá kell tennem, a rák és társai autoimmun betegségek, sokszor látszólag külső ok nélkül jönnek létre, ez esetben pedig belső okkal magyarázható csak a kialakulásuk.
2012. okt. 2. 09:07
Gondolj arra, hogy hiába félsz a haláltól, attól még meghalsz. A félelem nem tesz hozzá a dologhoz és nem is vesz el belőle semmit.
2012. okt. 2. 09:27
7/13 Embergyülölő válasza:
Hallottad valaha azt a mondást:"meghalni sincs időm" ?
Állja a helyét még a betegségre is.Hanem az alvást meg a
sexet még akkor se hanyagod el,ha a sok tennivaló már-már
összecsap a fejed felett.
2012. okt. 2. 19:50
Az agyad úgy működik, mint egy számítógép. Amit mondasz neki, azt "elhiszi".
Sajnos saját tapasztalat, én ugyanígy hajszoltam bele magam egy jó kis betegségbe... Addig mondogattam, hogy "elhagytak, ebbe én belehalok", hogy kialakult egy frankó kis nyavalyám, amin nem tudnak segíteni.
2012. okt. 3. 13:35
9/13 anonim válasza:
Valami kapcsolat lehet az agykontroll és a vonzás közt, csak más szemszögből nézve. Vonzani sok minden jót lehet, de csak akkor, ha nem gondolsz a rosszra.
2012. okt. 3. 16:13
10/13 excalibur56 válasza:
Minden betegséget több tényező okoz, a legfontosabbak a génjeink, és az életmódunk. Az idegeskedés, negatív gondolatok stresszt okoznak, és magyar tudós (Selye János) mutatta ki a stressz egészségünkre gyakorolt negatív hatását. Ha stresszelünk, megnő a szteránvázas hormonok szintje a vérben, ami sok sok év alatt segítheti a szív és érrendszeri betegségek kialakulását. Megoldás lehet erre minden, amitől jobb kedved lesz, vagy ellazít, legyen az bármi, csak az a lényeg hogy az emberek higyjenek benne. Pl bármilyen vallás, agykontroll, meditáció. Ezer dolog van ami segít ha hiszünk benne, mielőtt drága szerekhez nyúlnánk.
2012. okt. 5. 11:38
Kapcsolódó kérdések: