Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért nem fogadja el?

Miért nem fogadja el?

Figyelt kérdés
Itt aludt egyszer a barátnőm és elkeztdünk arról "vitatkozni" hogy van Isten, nincs Isten, démonok vannak, démonok nincsenek. Ő Istennel van, én a démonokkal. Én megmondtam neki hogy én nem hiszek Istenben, és szerintem nincs, ő erre azt mondta hogy démonok meg egyéb ilyen teremtmények nincsenek. Meg hogy akkor hogy lett a Föld ha nem Isten teremtette? Mondtam neki hogy tudomány meg természet, erre azt mondta hogy ja persze. Nem lett belőle baj, nem kaptunk össze rajta, és nem is várom el tőle hogy "álljon át az én oldalamra" és felejtse el Istent, csak hogy fogadja el hogy számomra démonok vannak, Isten nincs.
2012. aug. 22. 12:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A démonokra, boszorkányokra, koboldokra milyen hiteles bizonyítékod van, kedves kérdező? A démonokra visszatérve én eddig úgy tudtam/tudom, hogy Isten teremtette, vagy ő miatta léteznek. Amennyiben nem hiszel Istenben akkor, hogyan hihetsz a démonokban?
2012. aug. 23. 03:23
 12/13 Ezalor ***** válasza:

Kedves kérdező, az a baj, hogy a hozzáállásod elfogult. Úgy pedig nehéz tisztán látni.

Azt pedig nem értem miért nekünk kéne tudnunk hogy a barátnőd mit gondol. Miért nem kéred meg, hogy magyarázza el, mert szeretnéd megérteni?

De a teljesség kedvéért két dolog:

1; Számtalan vallás van a kereszténységen kívül, és a legtöbb öregebb a kereszténységnél. És sokban nincs olyan hogy "Isten", hanem például pantheonok vannak, vagy természet-szellemek, vagy személytelen természeti erők, et cetera. Onnantól ha az ember egy ezoterikus kérdést csak és kizárólag egy adott (dogmatikus, eszmeileg xenofób) vallás szemüvegén keresztül néz, teljesen biztos hogy soha nem fogja az igazságot megtalálni.

2; Azt simán furcsának találom ha valaki azt állítja hisz a keresztény istenségben de a démonokban nem, mikor démonok a keresztény vallás szerint léteznek. (Az hogy a kereszténység teljesen mást ért démon alatt mint mondjuk a Buddhizmus, Hinduizmus, az ókori görögök vagy rómaik, stb. az már teljesen más kérdés.)

2012. aug. 23. 13:40
 13/13 A kérdező kommentje:
Kérdeztem tőle, de nem tudja normálisan elmagyarázni. Én egyáltalán nem vagyok vallásos, semmit nem tudok sem Istenről, sem a kereszténységről, és hogy őszinte legyek én egy csomó könyvet (regényt) olvastam a démonokról és egyszerűen ezekben hiszek. Kész.
2012. aug. 23. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!