Mit keres só a szobámban? Ez így viccesen hangzik, de kifejtve lent. :D
Figyelt kérdés
Egy nő járt pár hete a szobámban. Nem tudom mit csinált, szüleim hívták meg. Gondolom ez is vmi ezotériás babonás hülyeség. Ő energiát ad meg ilyesmi... én nem hiszek benne. És egyik nap felfedeztem eldugva egy kis sőt.. ma meg egy másik kis mécseskében. Amikor elment röhögve mondtam, hogy nekem itt ne átkozzon semmit.:D De ez azért rémisztő...2012. aug. 19. 16:21
1/10 anonim válasza:
"Mit keres só a szobámban? Ez így viccesen hangzik, de kifejtve lent." Ahogy mondod, a só bányából származik, tehát lent fejtik ki.
2/10 anonim válasza:
Nem átkozás, az ezohívők szerint távoltartja a só a rosszat. Meg a szellemeket. :D
3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! fura szerintem egy kis só nem tart semmit se távol..:D viszont nagyon fura, ha a szekrényed sarkain találsz több helyen mécsesben..:S
2012. aug. 19. 17:15
4/10 Vladislav83 válasza:
A szentelt víz is sót tartalmaz. Ezen meg se lepődj. Légy hálás érte. :)
5/10 intrepid válasza:
Rosszat nem akart, ő hisz ezekben a dolgokban, ha zavar, hogy ott van, akkor dobáld ki, és felejtsd el a dolgot.
6/10 anonim válasza:
Gondolom neki is jól esne ha te elmennél hozzá a jövö hét folyamán, és macskaszart rejtenél el szerte a lakásban, mert ez elvileg távoltartja a rágcsálókat. Legalábbis te ezt gondolod...
7/10 anonim válasza:
Ha már ezoterikus magyarázatot vársz, akkor itt van egy:
"Úgy tartják, oltalmaz a fekete mágiával szemben, valamint a szemmel verés szülte átoktól. Nagy szerencsétlenségnek tekintik, ha kiszóródik. Egyesek szerint azért, mert értékes anyag, és nem szabad pazarolni. Mások szerint a kiömlött só felébreszti a démonokat - ellenszerként át kell szórni egy csipetnyit a bal váll fölött, az elűzi a néphagyomány szerint odagyűlő gonosz szellemeket. "
Forrás:
9/10 anonim válasza:
Azt tudom, hogy ha pl tengeri só van a szoba bizonyos pontjára helyezve (amit pár hetente cserélni kell) az tisztítja az energiákat.... ez valami feng shui babona :)
10/10 anonim válasza:
Van valami babona, hogy az ártó szellem meg az ördög csak úgy léphet be a házadba, ha a kiszúrt sót össze szedi mind egy szálig, de ugye az lehetetlen mert a só elolvad a földön meg ilyenek így nem találja meg tehát nem jön be :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!