Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Nem nagyon hiszek az ezotériáb...

Nem nagyon hiszek az ezotériában, de ezt egy elég érdekes véletlennek tartom. Szerintetek?

Figyelt kérdés
A volt főnököm már nagyon régóta tetszett, de mivel a főnököm volt, ezért nem mertem mit lépni az ügyben. Tavaly úgy volt, hogy külföldre költözöm, de úgy éreztem nem szabad elmennem, rossz érzésem volt a dologról. Majd még azon a nyáron megismerkedtem jobban a főnökömmel, ő elment a cégtől, így történhetett köztünk valami. Már rég nem lettem volna akkor az országban, ha nem mondom le az utat. De nem is ez az érdekes, hanem valami, ami csak most szúrt szemet. Két gyereke van, külföldiek, külföldi nevük van, az egyik becézett alak, a másik meg egy elég ritka név. Én pedig ezt a két nicknevet használtam az interneten nagyon-nagyon rég óta, sokkal azelőtt, hogy megismertem volna a főnököm. Külön-külön a két gyereke nevét.. (két nicknevem volt) Nem hiszek a mindenféle természetfölöttiben, de ez nagyon furcsa, és érdekel, hogy azok szerint, akik hisznek benne, jelenthet-e ez valamit. :)
2012. júl. 13. 19:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Talán.

Talán nem.

2012. júl. 13. 20:02
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
Érdekes véletlen, de véletlen, ilyenek előfordulnak.
2012. júl. 13. 20:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Szerintem is csak véletlen, pont ezért kérdeztem olyanokat, akik hisznek a természetfelettiben, hogy szerintük mi ez. :)
2012. júl. 13. 20:13
 4/10 anonim ***** válasza:
Nincs véletlen, csak ok-okozat.
2012. júl. 13. 20:31
 5/10 anonim ***** válasza:
32%

Akik hisznek benne, azok azt fogják írni, hogy nem véletlen.

Szerintem is véletlen. Ennél nagyobb véletlenek is vannak!

Szinte mindenbe bele lehet magyarázni valamit, ha akarunk.

2012. júl. 13. 20:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Ne mi döntsünk helyetted, ha te úgy látod van oka, akkor van, ha úgy látod nincs, akkor nincs, de mivel észre vetted és mérlegelted, ezért igen, számít neked.

Lehet van oka, lehet nincs. Mindennek 2 oldala van.

Itt, nem kellett külföldre menned, a szíved vágyott a kapcsolatra, ezért marasztalt és valahogy összehozott titeket a sors, vagy te magad kreáltad azt, hogy a főnököd elmenjen a cégtől és együtt legyetek, majd megismerd a családját és szemet szúrt a két név.

Vagy semmi jelentősége nincs és ez mind csupán a véletlen műve.

Te döntöd el miben hiszel, és minek milyen magyarázatot adsz.

2012. júl. 13. 20:52
 7/10 anonim ***** válasza:
32%

Erre egyszerűen az a magyarázat, hogyha nem így lett volna, mert elmész külföldre, akkor meg sem történik, vagyis fel sem tűnik :)

Nem kell túlmisztifikálni a dolgokat. Vannak véletlen egybeesések, az emberi agy meg úgy működik, hogy a szokatlan (bármi is az) elkülönítse a megszokott, hétköznapi mintáktól - jó kis kőköri túlélő reflex. Ma mondjuk nem arra használjuk, hogy észrevegyük, ha medve van a barlangunkban, ebből jönnek ezek a "esetleg természetfeletti" észlelések :)

2012. júl. 13. 20:58
 8/10 A kérdező kommentje:
Még egyszer elmondom, hogy nekem nem kell elmagyarázni, hogy véletlen-e vagy sem, erre nincs szükségem. Azt, hogy véletlen én is meg tudom magyarázni. A kérdés az volt, hogy aki hisz abban, hogy ez jelenthet valamit írja le, mert érdekel. Ha nincs ilyen, akkor ne írjatok semmit, ilyen egyszerű. :) Nem mindenféle hókusz-pókuszt képzelek mögé, ha azt tenném nem írtam volna ki a kérdést. Csak feltűnt, érdekesnek találtam, és gondoltam megkérdezem itt, hátha valaki erre fogékony belelát valamit. Szerintem ezt nem olyan nehéz megérteni.
2012. júl. 13. 21:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Jelenthet valamit :)
2012. júl. 13. 21:15
 10/10 Tegez ***** válasza:

Szia.

Érdekel még a dolog ?

Szerintem itt ennyiből, amennyit leírtál nem fog tudni senki komoly dolgot mondani neked.

Ahhoz sokkal többet kellene tudnia rólad.

Egyébként az igazán nagytudásúak ide egyáltalán nem írnak ezekben a témákban.

2014. szept. 8. 02:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!