Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért és hogyan van hatással...

Miért és hogyan van hatással a Hold az ember bioritmusára?

Figyelt kérdés

2012. jún. 19. 17:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%

Semilyen.

[link]

2012. jún. 19. 18:13
 2/11 anonim ***** válasza:
42%
Hatással van, régen a nők teliholdkor menstruáltak, a férfiak meg akkor mentek vadászni. Van aki bekattan, és nem vérfarkasos dolog miatt. Nem egyszer fordult elő hogy egyes helyeken a bűnözés többszörösére nőtt a telihold alatt.
2012. jún. 19. 18:54
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
A Hold fényerőssége, és gravitációs ereje ilyenkor erősebb, mint más alkalmakkor. A telihold olyankor jön létre, ha a Hold a Föld és a Nap egy vonalba rendeződik, de a föld nem takarja ki a napot a hold elől. Ez egyfelől erős fénnyel jár, ami éjjeli nyugtalanságot okoz, másfelől két oldalról is erős gravitációs hatás éri a bolygót. Egyik oldalon a nap gravitációja, másik oldalon a holdé. Hallottam olyan beszólást fizikatanáromtól, hogy a hold akkora gravitációs vonzást gyakorol ránk, mintha egy borsószemet tartanánk a fejünk fölé. Nos egy borsószem nem emeli meg a talajt 1 méterrel azon a területen, ami fölött elhalad. A hold igen. A spirituális hatásait meg fölösleges elemezgetni, mert ha valaki hisz is benne, annyian annyiféleképpen is magyarázzák. Az idegrendszeri és pszichés betegek mindenesetre megérzik a teliholdat, még ha nem is tudják hogy az van.
2012. jún. 19. 19:15
 4/11 anonim ***** válasza:
66%
Fogadok ezt a "kanos vagyok újholdkor" kérdésnél olvastad.
2012. jún. 19. 19:28
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó, egyik kérdésnél sem olvastam, erről a feltételezésről ma hallottam egy ismerősömtől.

2012. jún. 19. 19:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Ahogyan az első válaszoló írja, semmilyen hatással nincs. Az, hogy régen a nők teliholdkor menstruáltak, az szimplán nem igaz (volt aki igen, volt aki nem, ez ma is így van, nem mindenki ugyanakkor menstruál...). A férfiak valóban akkor jártak inkább vadászni, de egyszerűen csak mert akkor a legfényesebb az éjszaka, tehát jobban láttak.

A hármas válaszban van egy kis ezoterikus humbug, a fényerőssége persze hogy nagyobb, de a gravitációs ereje már nem, az ugyanis, milyen meglepő, nem függ a fényerősségtől. Attól mert telihold van, attól még nincs hozzánk egyúttal közelebb is a Hold, tehát nem erősebb a gravitációs ereje.

Továbbá, csak hogy rávilágítsak hogy tényleg mekkora butaság ezzel a gravitációval dobálózni: igen, a Hold meg tudja emelni a tengerek vízszintjét (az egész tenger méretéhez képest amúgy abszolút elhanyagolható mértékben). Na de az emberrel ez mégis hogy lenne? Ha épp úgy fordulok, hogy mögöttem van a Hold, akkor pont ellenkezője a hatása, mint ha épp előttem van? Mégis mit vonzana? A véremet az ereimben, vagy mi a bánatot? Mi köze ennek bármihez? Ha háromszor megfordulok a tengelyem körül, akkor hirtelen háromszor ellentétes hatást kapok? Gondoljuk már végig ezeket a nagy lózungokat...

Arról nem is beszélve, hogy egy pici mágnessel meg tudsz tartani egy szöget a kezedben. Az a pici mágnes legyőzi az alatta lévő egész bolygó "hatalmas, mindenre hatással lévő" gravitációs erejét.

2012. jún. 20. 10:31
 7/11 anonim ***** válasza:
A gravitációs erőt nem is mondtam hogy a fényerősségtől függ. A gravitációs hatás attól van hogy a nap átellenes oldalán éri erős gravitáció az adott felszíni részt.Tehát egyik oldalon a nap állandó gravitációja, míg a másikon a hold havonta egyszeri teljes gravitációs hatása. Holdfogyatkozásnál ez a hatás még erősebb, mert akkor merőlegesen éri a két hatás az adott területet. Ebben semmi ezotéria. Az hogy az ezoterikusok mindenfélét csinálnak teliholdkor, az más kérdés. Ez sima megfigyelés. (nem az enyém, bár nekem is minden bajom van ha telihold közeledik.) Az idegrendszerre kifejezetten erős a hatása. Örülj hogy téged nem érint.
2012. jún. 20. 11:05
 8/11 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ez így még kevés. Mi az az "adott terület", amit ellentétes gravitációs hatás ér? És konkrétan mi az az emberben, amire ez hatással van? Magyarázd meg, amit írsz.
2012. jún. 20. 11:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Adott terület amivel a hold merőleges szöget zár be, tehát ami fölött elhalad. Ezen a területen a talaj akár 1 métert is emelkedik. Érdekes például hogy teliholdkor az árapály jelenség sokkal erősebb. Szerintem ez nem pont ezotéria. Nézz utána a teliholdkor bekövetkező dagálynak. Nem misztikus erők miatt nagyobb a vízszint emelkedés, hanem mert erősebb gravitációs hatás éri a vizet. (talajt is) Szerintem elég egyértelmű hogy egy ilyen erős gravitációs jelenség az embert is befolyásolja.
2012. jún. 20. 12:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Még mindig nem válaszoltál a kérdésre. Konkrétan mit befolyásol az emberen a Hold gravitációja? Mert ezt állítod. Nevezd meg azt a folymaatot, ami a Hold tömegvonzása hatására az ember testében végbemegy.
2012. jún. 20. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!