Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Már megtörtént egyszer?

Már megtörtént egyszer?

Figyelt kérdés

ültem ma reggel a konyhában, anyával beszélgettem, és egyszer csak úgy éreztem, hogy ez az egész már megtörtént velem. máskor is volt már ilyen, de ez most több volt ennél. tudtam előre, hogy mit fog mondani (!!!!). megálmodtam volna? vagy megtörtént már velem egy másik idősíkban? :D mi lehetett ez? volt már deja vu-m de ilyen erősen még sosem

19L

2012. jún. 18. 23:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Hű. Ültél anyukáddal a konyhában és beszélgettél. Mintha soha nem szoktad volna.

Aztán tudtad mit fog mondani? Van ilyen. Akit nagyon jól ismerünk, sokszor "megfejtjük" a gondolatait is.

2012. jún. 19. 00:21
 2/6 A kérdező kommentje:
nem úgy értettem, hogy ismerős volt a szituáció...hanem mintha az egész beszélgetés megtörtént volna már egyszer. és nem azért tudtam, hogy mit fog mondani, mert kitaláltam, hanem mert eszembe jutott, hogy amikor ez megtörtént, mit mondott. de akkor még nem történt meg :D
2012. jún. 19. 00:42
 3/6 anonim ***** válasza:
A tudományos magyarázat valahogy úgy szól, hogy az agyad egy időre nem kezelte jól a látott és halott információkat, megzavarodott. Jobbat nem tudok. :)
2012. jún. 19. 01:21
 4/6 anonim ***** válasza:
ez a déjá vu. Nekem is szokott lenni. Néha ennyire éles, hogy egyszerűen ráismerek az egészre, néha meg csak benyomásszinten felbukkan. Nem tudom mitől van, de érdekes :)
2012. jún. 19. 02:33
 5/6 anonim ***** válasza:
nem tudom, de régen a hugom és az anyám rendszeresen ugyanazokat a mondatokat játszották le reggelente, szörnyű volt.
2012. jún. 19. 07:19
 6/6 Antimod ***** válasza:

"ugyanazokat a mondatokat játszották le reggelente"

Ez nem deja-vu. Én is fel tudok mondani egész veszekedéseket, akár előre is, de a deja-vu más. Ilyenkor nem csak a beszélgetés, hanem az egész szituáció ismerős: ahol és ahogy ülsz, a fényviszonyok, az, hogy meleg van-e vagy fázol, egyszóval minden adott pillanatra jellemző körülmény, amelynek természetesen szerves része a beszélgetés. Talán így lehet a legjobban megfogalmazni.

2012. jún. 19. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!