Kétmilliárd év múlva valóban lesz világvége!?
Szerintem előbb is, mint két milliárd év.
Nat Geon láttam hogy pár százezer év múlva (ha jól emlékszem!) a Tejútrendszer találkozik egy másik galaxissal.
És fekete lyukká válik.
A pár százezer év nem biztos,de abban biztos vagyok hogy előbb fog ez bekövetkezni mint a nap elpusztulása.
Pár száz millió az a pár százezer :-DD
Az Andromédáról van szó, amely valóban ütközési pályán mozog hozzánk képest.
De ha figyelmesen nézted volna a filmet, az is el kellett hangozzék benne, hogy az ilyen "ütközések" egész másképpen zajlanak, mint két merev test ütközése. A galaxisok belseje nagyrészt üres, azaz csak igen pici helyeket foglalnak el az egyes csillagok, bolygók. Annyira picit, hogy bár a gravitációs hatások igen alaposan "átrendezik" ilyenkor a galaxisokat, tényleges ütközésekre csak elvétve, nagyon ritkán kerül sor.
Az egymásba hatoló galaxisokból egy új fog kialakulni, amely a nem egyirányú sebességek miatt általában forgó spirális galaxis lesz (akárcsak most a miénk - ez is "túlélt" már egy ütközést. Nem valószínű, hogy e két galaxis ütközése különösebb hatással lenne a Naprendszerre, azon belül a Földre. (Persze nem nulla az esélye, de nagyon kicsi.)
Pedro
Világvége hamarabb is lehet, jön az Apofisz. XD
Egyébként nem érdemes több száz vagy ezer évvel későbbre apellálni, lehet akkor már bolygó sem lesz, szóval a kérdés maga nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!