Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az ezotéria hívőkről átlagosan...

Az ezotéria hívőkről átlagosan mi az emberek véleménye?

Figyelt kérdés
2012. máj. 5. 12:35
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

#19-es vagyok.

Köszönöm az egyetértést!

Remélem, a kérdező eredeti kérdésére is válaszoltam a hosszú posztommal. A keresztényeket egyébként nem szándékoztam szidni, inkább azokhoz szóltam, akik az "ezósokat" szidják, de a vallásra azt mondják, hogy oké, az belefér.

Erről eszembe jutott, amit Vágó István mondott, hogy "jó, de a vallás az más. Az egy hitélet. Attól még, ha az ember beteg, ugyanúgy elmegy orvoshoz, legfeljebb mellette még imádkozik is." Nem pontosan idéztem nyilván, de ez a lényeg. Na most: szerintem a legtöbb ezotéria témában járatos ember ugyanúgy elmegy orvoshoz, beszedi a gyógyszert, ha már elég pocsékul van. Én is így vagyok vele. Egy alternatív gyógymód segítségül hívása attól még jöhet, de ha már lázam van, akkor lázcsillapító, orvos, és az ő tanácsai...

Teljesen jogos, hogy egy rákbeteg kemoterápiás vagy egyéb orvosi kezelése akár meg is mentheti az életét, és ha a beteg mégis egy kétes alternatív terápiába kezd, majd meghal, akkor az gáz. És ilyenkor jöhetnek a szkeptikusok, hogy lám-lám, megint egy ember életébe került az ostoba áltudományokban való hit. Ebben az esetben igazuk is van. Az más kérdés, hogy a kemoterápia is csinált ki pár embert.

Összességében: az ezoterikus tanok nem olyan ártalmasak, ha értelmes emberek kezébe kerülnek, akik ugyanúgy állnak a tudomány oldalán is, tehát nincsenek elszállva a földről. Akkor sincs nagy baj, ha tévednek, hiszen ha elég értelmesek, akkor nem okoznak igazán gondot. Akkor van a baj, amikor jönnek a csalók, és a rendíthetetlenül hívő, semmit nem kapó emberkék.

2012. aug. 12. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!