Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az ezotéria hívőkről átlagosan...

Az ezotéria hívőkről átlagosan mi az emberek véleménye?

Figyelt kérdés
2012. máj. 5. 12:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Előző válaszomat a #8-as válaszolónak írtam.
2012. máj. 5. 20:16
 12/21 anonim ***** válasza:
A reptoidokkal mivan? A reptoidoknak mi a véleményük az ezotéria hívőkről és az emberekről?
2012. máj. 5. 21:32
 13/21 anonim ***** válasza:
Hogy egy rakás Star Trek-es gyöktörzs...
2012. máj. 6. 06:20
 14/21 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt ewgyértelmű a kérdés. Az ezotéria hívő ki szerinted kérdező? Aki a gyakon a mágiáról, ufókról meg meditációról ír, vagy nem keresztény?
2012. máj. 6. 15:24
 15/21 A kérdező kommentje:
Van aki Istenben hisz (bibliai), van aki Allahban. Attól még nem ezotéria hívő valaki, hogy a Korán a Szent Könyve. Szóval az ezotéria topicra értem, és az abban sokszor előforduló tanokra, kérdésekre.
2012. máj. 6. 15:50
 16/21 ezos válasza:

élő adás az interneten, azoknak akik hisznek az ezotériában

[link]

2012. máj. 9. 12:36
 17/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nem világos és egyértemű a kérdés.

Más az aki a nők lapja asztológiai rovatát olvassa meg az ezo sót nézi, és más mondjuk egy kínai orvoslással foglalkozó személy. Mindkettő ezós lenne?

Ehhe...

2012. máj. 9. 12:41
 18/21 anonim ***** válasza:
A spirituális szellemek tisztán látnak és világosan élik meg az eseményeket. a szkeptikusok mindíg félremagyaráznak dolgokat és materiálisak ezért nem értik meg hogy a lehetőség bennünk van csak kikell bontakoztatni.
2012. máj. 9. 12:56
 19/21 anonim ***** válasza:

No, leírom én is a véleményemet, bár már elég régi a kérdés, de sebaj.

Elég összetett a gondolkodásom és a hitvilágom. Az ZO-s, ezotéria hívő, stb. kifejezésekkel az a gondom, hogy debilnek, egyszerűen retardáltnak érzem magamat, ha azt mondom, hogy EZO-s vagyok. :) Mert ez így nagyon sántít. Nem vagyok az a nagyon materialista, ateista ember, inkább pont az ellenkezője, de nem EZO-s, mert az gáz. :)

Az a bajom ugyanis a világgal, hogy van ez a két szélsőség: a minden szart elhiszek naiv idióta, aki az OKJ-s mágustól kér szerelmi kötést és rontáslevételért fizet egy vagon pénzt; illetve a jelenlegi tudomány által elismert dolgokon kívül minden baromság, és tűzzel-vassal irtom a hazudozó, csaló, ostoba "ezotéria fanokat".

Mindkét szélsőség rossz. A második jobb, de az is túl radikális. Én a kettő között vagyok. Éppen ezért bántó is ez a sok ember, aki hülyének akar nézni valakit azért, mert hisz valamiben.

A keresztények pl. nem hülyék? Tényleg elhiszik, hogy Jézus embereket feltámasztott meg ő maga is feltámadt? Mert ha ők nem hülyék, csak hívők, akkor miért lenne hülye az, aki a szellemvilágban hisz pl.?

Amit én is rühellek: mindenféle jóslás, tv-n át gyógyítás, rontás, kötés, blablalba, sok szemét csaló és Uri Geller!

Amiben nem hiszek: asztrológia meg még egy pár elrugaszkodott furcsaság

De! De: Egy csomó dologban hiszek, sok úgymond "ezoterikus" tan, módszer az életem részét képezi. Hiszek benne, használom, érdekel, stb. Ettől nem érzem magamat hülyébben, mint az, aki imádkozik egy elhunyt ember lelkéhez, akit anno szentté avattak. (?!)

Általánosságban véve hiszek valamiféle szellemvilágban, a lélekben mint nem anyagilag létező valamiben, a halál utáni létben, a reinkarnációban, az elme eddigi bizonyítottnál nagyobb erejében, valamiféle Istenben, a buddhisták által megvilágosodásként emlegetett jelenségben, az imák erejében, bizonyos alternatív gyógymódokban, a Vonzás Törvényében (amitől is sokaknak égnek áll a hajuk :), ésatöbbi, ésatöbbi...

Ugyanakkor nem vagyok naiv, bolond, buta ember. Az átlagnál jobban ismerem a tudományt, szeretem, tisztelem, és elfogadom. A legtöbb esetben a tudomány álláspontját tekintem elsődlegesnek és igaznak, de vannak olyan helyzetek, amikor nem így teszek. Ilyenkor vagy afféle "tudományon túli" dologról van szó (pl. Isten), vagy olyan esetről van szó, amikor szerintem a tudomány még nem tud valamit, ami egyébként létezik és igaz. Talán soha nem is fogja tudni. Vagy én tévedek. Simán lehet.

Én például vagyok annyira értelmes, hogy nem sok embernek árulom el, hogy mikben is hiszek vagy mivel is foglalkozom a normális dolgokon kívül. Hiszen a többség idiótának nézne, és csalódnának bennem. :D

Egy kérdésem lenne leginkább a szkeptikusokhoz:

Tegyük fel, hogy az egyik "ezós" módszer működik. Csak tegyük fel egy pillanatra. A tudomány nem ismeri el, akár vizsgálta, akár nem, akármiért. Valahol hiba történt. Nem tudom. A lényeg, hogy működik, de nem ismerik el. Tegyük fel! Na már most: vannak, akik ebben úgymond hisznek, és vannak a szkeptikusok, akik nem. Ha ebben a képzelt helyzetben az a módszer valóban működik, akkor nyilván van egy pár ember, aki nem csak hisz benne, hanem tapasztalta a módszer valódiságát és korrektségét. Ismeri, használja, szereti. Vagyis nem egy naiv hívő, és nem is egy csaló. Zárjuk ki a placebo hatást, tehát azon felül is van hatása a módszernek.

Ilyenkor mi a helyzet? Vagy ha a tudomány a maga megbízható, korrekt módszerével bebizonyította, hogy az adott "ezós/alternatív" módszer nem adja minden körülmény között a helyes eredményt, vagyis áltudomány. Viszont ebben a képzelt helyzetben valakik mégis sikerrel alkalmazzák ezt a módszert a placebo hatáson túl is. Ilyenkor mi van? Ilyenkor nem a hívő/nem hívő felosztással soroljuk be az embereket, hiszen valójában van, aki nem hiszi, hanem tudja.

És végezetül: tegyük fel, hogy ez a képzelt szituáció valós. Tegyük fel, hogy a sok ostoba, naiv ember és szemét csaló mellett vannak olyanok is, akik tényleg tudnak valamit, amit a tudomány nem. Ez tényleg annyira elképzelhetetlen? Vagy ezek az emberek tényleg gyökerek?

Köszönöm a figyelmet! :)

2012. aug. 10. 01:09
 20/21 anonim ***** válasza:

Egyetértek veled nagyon kedves előző válaszoló.

Hogy a Keresztények jönnek sok mindennel mikor saját maguk is olyanban hisznek ami nincs is bizonyitva...

Így akkár velük is eljátszható ami az EZO-sokra mondanak hogy:

pl.: Hiszem ha láttom.

Akkor hihetnék a réz bagolyban is....

Mind1.

Engem is érdekel a tudomány és a spirituális téma :)

Hát igen vannak ilyen ostobák akik csak azt tudják mondani amit a szülei vagy a társadalma,vallása mond..

És ha másként gondolkodsz akkor nagy hülye... nem is kevés ostoba van....

Láttom széles látó körü ember vagy :)

2012. aug. 10. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!