Miért is nem lesz 2012 dec.21. -én világvége? (többi lent)
Ugyebár, álítólag megjósólták a Közép-Amerikai benszülött őslakos maja indiánok, hogy 2012 ben világvége lesz.
Csakhogy ők nem számólták a szökőévi febr.29.-ét, azóta pedig már eltelt annyi febr.29-dike, hogy már elmúlt a világvége időpontja(amúgymeg a febr.29-dikék nélkűl, valamikor 2011 ben lett VOLNA)
Mindenesetre en mar ket evvel ezelott jelentkeztem a Facebook-os, Vilagvege Afterparty esemenyre.Biztos ami biztos alapon.:DDD
Ha majd itt lesz a vilagvege mindenkepp(!) szoljatok!!! Nem szeretnek rola lemaradni.Hisz mar tobb eve keszulok ra lelkiekben, kar lenne kihagyni ezt a jo kis bulit."Eletem vegeig bannam."
#8: Igen, a maják a npokat számolták és nem az éveket és pont, hogy ezért nem számolták hozzá a febr.29-éket, mert ők nem évben gondolkodtak így nem számolhatták hozzá a + napokat...
#10: Ja, "csak" véget ér az a kődarab, de akkor csinálhatták volna nagyobra, vagy pl kő2 második fejezet. Avval, hogy véget ér azt fejezi ki, hoogy nincs folytatása a kőn a világnak, vagyis van egy vége...
Kérdező, már elmondtam. A majáknak nincsen 29-éjük :) Mint ahogy az az európai ember találmánya. A maják naptárját a már a mostani, Gergely-naptárra átkonvertálták. Szóval a maják a GERGELY NAPTÁR SZERINTI 2012 DECEMBER 29-ÉRE JÓSOLJÁK A VILÁGVÉGÉT. Ha nem számítanánk a szökőnapokat, akkor helytelen lenne a naptárunk.
Röviden: a maják naptárjának időpontját átkonvertálták Gergely-naptár szerinti időre. Ha nem lennének szökőnapok, akkor valamikor 2013-ra jósolnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!