Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ebből mennyi lehet "igazság"?...

Ebből mennyi lehet "igazság"? (halál utáni élet)

Figyelt kérdés

Hogy a halál után van élet, és az élet előtt is van halál.

Mert amíg nem születtünk meg, amíg nem léteztünk addig a halál állapotában voltunk, majd megszülettünk és élünk.

Miért nem lehetséges az, hogy ha meghalunk, ismét a halál állapotában leszünk, majd újjászületünk valamely másik emberként és elkezdjük az életünket újra?

És csak egy vékony réteg képes visszaemlékezni arra, hogy mi volt az előző életében. (vékony réteg?? vagy sok ember képes rá?)

Mit gondoltok?

(bunkó beszólásokat nem kérek, sem kötekedőket)

(amúgy állatként nem hiszem hogy újjászülethetünk ugyanis az embernek van lelke, de az állatnak nincs....)

2012. márc. 12. 07:32
1 2
 11/16 tetris ***** válasza:
100%

Akár van élet a halál után, akár nincs, az azért mindenképpen elgondolkodtató, hogy milyen sokat átélték már az alagút, a fényesség, a szeretteikkel való találkozás élményét.

Az is érdekes, hogy felülről látták magukat, és a körülöttük zajló eseményeket.

Engem az a történet győzött meg, amit egy motorbalesetben megségült illető mesélt. A baleset után felülről látta a helyszint, és a mentő megérkezését. Hallotta, látta, ahogy küzdenek az életéért. Azt is megfigyelte, hogy az orvosnak felemás zokni volt a lábán. Később, amikor már jobban volt, és mindezt elmesélte, kiderült, hogy a barátja is felfigyelt arra, hogy a doki felemás zoknit vett fel aznap.

Egy kórházban klinikai halál állapotába került beteg mesélte, hogy felül volt, a kórterem plafonja közelében lebegett. Látta, hogy az öltözőszekrény tetején van egy képeslap, amit valaki felhajított oda. Amikor már visszahozták az életbe, és jobban lett, kiderült, hogy tényleg van a szekrény tetejére hajítva egy képeslap.

Engem ezek meggyőztek. Igenis van élet a halál után, akármit is mondanak a nagy okosok.

Az embernek tudata, lelke van, ami egyfajta energia. Az pedig nem vész el, csak átalakul.

2012. márc. 12. 17:09
 12/16 Skotis Jean ***** válasza:
Nagyon érdekel engem is ez a téma. Szerintem kell, hogy legyen halhatatlan részünk. Akárhogy is nevezhetjük.(Pl. lélek.) Ha pedig van halhatatlan "lelkünk", akkor születhetünk ismét újra. Az már vita tárgya lehet, hogy mi határozhatjuk meg sorsunkat, vagy csak úgy kapjuk "karmánkat". Számomra úgy érthető, ha mi határozhatjuk meg sorsunkat, mert ha "csak úgy kapjuk első karmánkat, felmerül a kérdés, hogy miért kaptuk pont ezt a karmát. Miért kell nekünk bármilyen hibát is kijavítani amikor még nem éltünk és nem követtünk el semmilyen hibát? De ha van szabad akarat, és én dönthetem el, hogy mit szeretnék megtapasztalni,(Pl. azért, hogy tökéletesedjek) számomra érthető. Szerintem mindennek meg van a miértje! Ha életünknek megvan a "miértje" akkor majdnem minden "hogyanját" el tudjuk viselni" (F Nietzsce). Ezzel a mondattal kezdődik "Gy. A. Miért?" című filozófiai műve. Aki megfelelő és bővebb válaszokat szeretne, az olvassa el ezt a könyvet és kérdéseire választ kap.
2012. márc. 13. 12:23
 13/16 A kérdező kommentje:
Hát sok tudós szerint a sorsot a gének meg a DNS határozza meg :S Bár szerintem ez hülyeség, mert mindenki saját maga irányítja a sorsát...
2012. márc. 13. 14:39
 14/16 Skotis Jean ***** válasza:
Azt írod, hogy sok tudós szerint a sorsot a gének meg a DNS határozza meg. Szerinted ez hülyeség! Arra nem gondoltál, hogy ez nem is hülyeség, mert mi van ha mi választjuk meg a géneinket, a DNS-t is mint minden mást. A tapasztalat szerzés és a tökéletesedés a földi életünk célja.
2012. márc. 13. 22:10
 15/16 anonim ***** válasza:

én viszont reklám helyett inkább azt mondom, olvass el egy többezer éves szellemi hagyományokon alapuló, keleti filozófiai alapművet a témában:

"Szögyal Rinpocse - Tibeti könyv életről, halálról"

ebben minden kérdésedre megtalálod az autentikus választ, de ajánlom még figyelmedbe a jóval ismertebb Tibeti Halottaskönyvet (Bardo Tödol) is, de ez jóval nehezebben olvasható szövegű első olvasatra - az előbbi könyv éppen ennek a közérthetőbb módon megírt, a nyugati olvasó számára emészthetőbb változata, tele egyszerű, de részletes magyarázatokkal...

(jah, és ezeket teljesen ingyen elolvashatod, ha beírod a szerzőt és a címet a keresődbe / linket nem merek adni, nehogy töröljenek)

2013. febr. 4. 17:04
 16/16 anonim ***** válasza:

ugyanez indiai megközelítésben (lényegileg megegyezően):

Pandit Radzsmani Ph.d. Tigunait: A köztes lét titka

- Halálból az Újjászületésbe - Karma és Reinkarnáció

ugyancsak a nyugati agy (elme, szellem, mindegy hogyan nevezzük) számára is könnyen befogadható módon magyarázza el azt a szüntelen körforgást, ami az újabb és újabb létformák, vagyis élet és halál váltakozásának a lényege - amiből persze ki lehet (és kell is) szállni, hiszen az inkarnációk sorozata csak az "út", és hogy hogyan, arra itt egy nagyon vékony, nagyon olvasmányos alapmű Szvámi Rámától, ami számomra letehetetlen volt, a címe: "Szabadulás a karma kötelékéből" (persze a témában érdekelteknek a többi könyve is erősen ajánlott, ahogyan a többi, általam ajánlott szerzőé is)...

2013. febr. 4. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!