Bács-Kiskun megyében, főleg Kiskunhalas környékén hol találhatóak lepukkant, félelemetes, kísérteties kastélyok, templomok, házak, épületek?
Figyelt kérdés
2012. febr. 17. 00:46
1/13 anonim válasza:
Én halasi vagyok, nem tudom te az vagy-e, esetleg ha te is az vagy akkor tudnék mondani utcákat, környékeket, telkeket :)
2/13 A kérdező kommentje:
Hát figyelj, nem vagyok halasi alapvetően, de én onnan csak az orosz laktanyát ismerem, kiskoromban sokat baromkodtunk ott. De ismerem Halast naggyából, tehát megköszönöm, ha írsz párat :-)
2012. febr. 17. 00:54
3/13 A kérdező kommentje:
Videoklip forgatásához kellene egy ilyen kísérteties terület, köszi, ha segítessz :)
2012. febr. 17. 00:58
4/13 anonim válasza:
Nos hát először is pont a laktanyát akartam írni, régebben cigányokkal volt tele de kiköltöztették őket, bár azt nem tudom hogy így be lehet-e menni az épületbe egyáltalán. Ha tudsz róla akkor biztos tudod hogy kettő is van, az egyik a város felső részén, a másik a Szeged felé vezető út mentén :) Kastély nincs, templom kettő darab van, egy református és egy katolikus. Kísértetiesnek nem kísérteties egyik sem, mondjuk ha jártál már templomban akkor tudod hogy elég rideg belülről is egy templom, de nem elhagyatott. Nos a katolikus templomtól nem messze van egy régi nagy ház, nagyon régóta nem laknak benne, elég lepukkant és zord, mondhatni kísérteties. Kapuval zárt, de az ablakok ős idők óta ki vannak törve, szóval lehet hogy ablakon keresztül be lehet jutni, bár nem tudom hogy az birtokháborításnak minősül-e, lehet hogy az önkormányzat tulajdona az ingatlan és ez jogszabálysértés lenne
5/13 A kérdező kommentje:
A Szegedi utas laktanyáról nem is tudtam, csak a sóstóiról. Amúgy a templomokat ismerem kívülről-belülről, elég jó állapotban vannak, főleg a katolikus. Amúgy köszi a választ, ha esetleg még eszedbe jut valami, akkor ne titkold! :)
2012. febr. 17. 02:20
6/13 anonim válasza:
A szegedi úton van már csak laktanya. A sóstói helyén már az Esze Tamás lakótelep épült elég régen.
A szegedi úton a volt Tüzér laktanya a Honvédség tulajdona. A volt Orosz laktanyában laktak a cigányok,az most az Önkormányzat tulajdona.
Lepusztult házak az Alsóvárosban,a Szabadkai úttól nyíló Polgár utca környékén van. Igaz,azokban mind cigányok laknak.
Ha jól tudom, Tompán van egy régi kúria és templom,de nem tudom,hogy milyen állapotban van.
7/13 anonim válasza:
Még annyit. Amelyik házról az előző írt,az a Szent József iskolától a templom felé menet a Szabadkai úton van. Tudomásom szerint magántulajdon.
8/13 anonim válasza:
Ha megengedsz egy tippet, Kunfehértó is jó helyszín lehet. Ilyenkor elég kihalt, a nádasban is lehet ijesztgetni vagy parázós jelenetet csinálni :D
9/13 A kérdező kommentje:
Igen, Kunfehértó nagyon félelmetes hely, főleg a Ciha presszó :D
2012. febr. 19. 14:30
10/13 anonim válasza:
Első vagyok, kicsit megkésve ne haragudj. Szívesen. :) Látom közben írtak, nem a szabadkai útról beszéltek, hanem az a Hímző utca és az Arany János utca sarkán van az épület. Fehértón még nem találkoztam ilyen épületekkel. A laktanyáról még annyit hogy a sóstói laktanyát igaz, hogy lebontották, de vannak még maradványok, és a föld alatti bunkerek még megvannak, csak lehet hogy bejutni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!