Eletunk alakulasat, esemenyeit csak mi iranyitjuk, vagy letezhet egy folottunk levo ismeretlen, lathatatlan valami (ero, hatalom, stb. ) amely programozza sorsunkat? Nincs a vallassal kapcsolatban amire gondolok.
Kedves Miklós!
Remélem, sikerült maradandó sérülések nélkül megúsznod a balesetet.
Amennyiben igen, akkor ott nem te döntöttél, hanem az autóvezetőnek volt döntési lehetősége, hogy helyesen méri-e fel az útviszonyokat, sebességet, stb. Ez esetben te ott "csak" eszköz voltál.
Amennyiben "tartós nyoma" maradt ennek a találkozásnak, akkor viszont valószínűleg a te döntésed is benne volt valamilyen mértékben a dologban, mert a tartós következmények nyomán kialakított új életformában kell tudnod megmutatni a benned rejlő nagyszerűséget, szépséget, a megbocsátást stb.
(Bocsi, nem akarok itt most nagy szavakat stb. elsorolni, tudom, könnyen beszél az, aki nem dadog) Valami miatt mégis úgy történt, ahogyan történt.
Előző vagyok. Ezt a két idézetet még hozzátenném:
"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok."
(Kazinczy Ferenc)
Ki vagy?
"A határtalan, mely fogantatásodkor a határok közt megjelent."
(Weöres Sándor)
Én hittem ebben, de már nem hiszek.
Megvan az oka, hogy miért, mert nagyon nagyot csalódtam a két hozzám legközelebb álló emberben.
Szerintem, ha van sors, vagy Isten, akkor direkt nem tesz ilyet valakivel.
Úgyhogy azóta nem hiszek sem a Fölsőbb Hatalomban, sem Istenben.
Vagy, ha van is, akkor nem törődik velünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!