Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Eletunk alakulasat, esemenyeit...

Eletunk alakulasat, esemenyeit csak mi iranyitjuk, vagy letezhet egy folottunk levo ismeretlen, lathatatlan valami (ero, hatalom, stb. ) amely programozza sorsunkat? Nincs a vallassal kapcsolatban amire gondolok.

Figyelt kérdés
2012. febr. 6. 10:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem meg csak annyi van sorsba foglalva hogy bizonyos döntéseket meg kell hoznod, és az közvetetten, de akkor is befolyással van sok mindenre, de te nem tudod hogy melyik az a döntés, és az sincs lefixálva hogy mit döntessz, csak annyi hogy ott döntened kell.
2012. febr. 6. 15:29
 12/18 anonim ***** válasza:
Értem. szóval akkor én akartam,hogy elüssön az autó. Hát ezt jól megszervezttem... Majdnem megdöglöttem belle. Már itt abba akartam hagyni,de aztán: "várjunkcsa,várjunkcsak". Hiszen annak az autónak éppen akkor kellett ott lenni,azon a ponton ahol elüthetett.Akkor azt annak a sofőrnek a tudatát,szabadakaratát én irányitottam,tehát akkor neki már NEM volt szabadakarata, s tettem mindezt 7 évesen...! Ember vagy Miklós! Illetve felnőtt ember voltál MÁR 7 évesen. Nahát!... Ezt nevezem én nagy tudománynak! Ez ám a valami! Mégse vittem semmire! Afenébe is hát ez meg hogy van?
2012. febr. 6. 16:56
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves Miklós!

Remélem, sikerült maradandó sérülések nélkül megúsznod a balesetet.

Amennyiben igen, akkor ott nem te döntöttél, hanem az autóvezetőnek volt döntési lehetősége, hogy helyesen méri-e fel az útviszonyokat, sebességet, stb. Ez esetben te ott "csak" eszköz voltál.

Amennyiben "tartós nyoma" maradt ennek a találkozásnak, akkor viszont valószínűleg a te döntésed is benne volt valamilyen mértékben a dologban, mert a tartós következmények nyomán kialakított új életformában kell tudnod megmutatni a benned rejlő nagyszerűséget, szépséget, a megbocsátást stb.

(Bocsi, nem akarok itt most nagy szavakat stb. elsorolni, tudom, könnyen beszél az, aki nem dadog) Valami miatt mégis úgy történt, ahogyan történt.

2012. febr. 6. 18:14
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Néhányan itt összekeverik az egyházat a vallással. Az hogy mennyire eltorzult a kereszténység is pl, az egyháznak köszönhetjük, nem pedig a Bibliában írt szavaknak. Valaki azt is írta, hogy a Bibliát is csak emberek írták. A bibliának ma már sok más, nem római katolikus értelmezése létezik, ebből az egyik "halandzsa" pl azt mondja hogy Jézus azért mondta hogy Isten benne van, és mindannyiunkban, mivel mindannyian Isten vagyunk. Direkt nem írtam többes számba hogy Istenek vagyunk. Igazából 7milliárd variáció van. Az én véleményem hogy a karma törvényei bizonyos szinten irányítják sorsunkat, viszont Te magad is írója vagy, hisz a karmádat tudod befolyásolni. De nem kell felsőbbnek lennie, végső soron mindenkinek célja a kiegyensúlyozottság, és a boldogság, nem? És hogy máshogy lehetne ezt elérni mint h saját magunkban, az Istenben, a lelkünkben kiegyenlítjük a számlát? Elég csak arra gondolni h ha megbántasz vkit este nem fogsz nyugodtan aludni:) Ez a karma kicsiben, és Én konkrétan érzem. A legtöbb emberrel az a gond hogy ha a vallás bekerül a képbe, egyből csodákat várnak, holott az is milyen csoda hogy mások megsegítése például mennyire egészséges löketet ad a lelkünknek. Az ilyen egyszerű, apró dolgokban relytőzik a titok, nem pedig óriási gesztusokban, amik csak az egónak tesznek jót, meg megmagyarázhatatlan dolgokban amiket az emberek hinni akarnak..
2012. febr. 6. 18:47
 15/18 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Ezt a két idézetet még hozzátenném:

"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok."

(Kazinczy Ferenc)

Ki vagy?

"A határtalan, mely fogantatásodkor a határok közt megjelent."

(Weöres Sándor)

2012. febr. 6. 18:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Szbad akaratunk van, de a akarma elől nem menekülhetünk. Ebben az életünkben hurcoljuk a "tavalyi" karmát. Amit most teszünk, annak a következménye lesz a legközelebbi karmánk. A karma mellett vannak az életünkben új esélyek is. Magunk döntünk, de nem a kicsi egónk, hanem a Lélek dönt. Megpróbálhatjuk csakazértis a kis egó döntését végrehajtani, de nem fog sikerülni, vagy sikerül, de rossz következményei lesznek, és úgyis meg kell történnie annak, ami már előre el van döntve.
2012. febr. 6. 23:24
 17/18 anonim ***** válasza:

Én hittem ebben, de már nem hiszek.

Megvan az oka, hogy miért, mert nagyon nagyot csalódtam a két hozzám legközelebb álló emberben.

Szerintem, ha van sors, vagy Isten, akkor direkt nem tesz ilyet valakivel.

Úgyhogy azóta nem hiszek sem a Fölsőbb Hatalomban, sem Istenben.

Vagy, ha van is, akkor nem törődik velünk!

2012. febr. 7. 13:02
 18/18 anonim ***** válasza:
# 17/17 ma 13:02: Nem hatalomban kell hinni, ha hatalmakban hiszel, alapból alárendeled magad valaminek, holott csak rajtad múlik mivel azonosítod magad. Minden nagy tanító hangsúlyozza hogy egyek vagyunk, ha a barátaid csalódást okoztak neked, akkor neked tanulnod kell belőle, de semmiképp sem szabad Őket gyűlölnöd hisz mind egyek vagyunk:) A karma szerint ha csalódást okoztak, akkor bizony Te is okoztál csalódást, lehet nem ezeknek a személyeknek, de valószínű olyanoknak akik úgy éreztek feléd, mint a barátaid feléd. Ez történhetett egy előző életedbe is, a karmát tovább hoztad ha ott nem kaptad vissza. Hadd mondjak el egy kis sztorit a karmáról: Egy embert ártatlanul börötnbe csuknak több évre, vajon miért történt ez vele? Azért mert előző életeiben Ő is fogva tartott, szabadságában korlátozott valakit. Ha egy bűnös ember megy börtönbe, a karma nem ezzel bünteti a bűnösségét. Ha pl valakit megölt és lecsukják, akkor a börtönt szintén azért kapja mert vlaakit, valamikor korlátozott a szabadságában. A gyilkosság büntetése sokkal másabb a karma szerint, mert egyrészt visszakapja úgy hogy Valamikor Őt is meggyilkolják, és úgy is hogy éreznie kell mit éreznek a Szerettek, hozzátartozók mikor valakit meghal a családból, tehát valaki hozzá közelálló is meg fog halni. Szóval ezért fontos az elfogadás, és hidd el ha Te visszakapod a karmától azt ami rosszat okoztál, az csak azért van mert a saját utadon haladsz.
2012. febr. 7. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!