Eletunk alakulasat, esemenyeit csak mi iranyitjuk, vagy letezhet egy folottunk levo ismeretlen, lathatatlan valami (ero, hatalom, stb. ) amely programozza sorsunkat? Nincs a vallassal kapcsolatban amire gondolok.
az a helyzet, hogy amit te most "én"-nek hiszel az egy hamis "én" érzet, nevezhetjük egonak is, az embernek pedig van egy felettes "én"je, egy valódi, ami persze minden embernek egy azon "dolog", no ez irányít mindent, és a célja, hogy Te észrevedd mi vagy valójában...ugye ez a felettes "én", és elhagyd végre korlátozott önmagad, az egot.
üdv
27/F
LastOne.Left
Kicsit más szavakkal, de ugyanaz:
Akiről az eszeddel azt hiszed, hogy te vagy, no az nem vagy te, csak az egod.
Te valójában az vagy, aki a lelkedben vagy, és a lelked az az erő, amely (megpróbál) irányítani, segíteni, ha hallgatnál, (halgatnánk) rá. Mindig abba az irányba szeretne vinni bennünket, amelynek nyomán tanulni, fejlődni tudunk, olyan eseményeket, helyzeteket hoz elénk, amelyeket ha sikerül jól megoldani, előbbre viszi életünket (=lelki fejlődésünket). Ha viszont nem találjuk meg a helyes utat, többször is lehetőséget kapunk tőle, hogy helyesen cselekedjünk, és a tanulás, fejlődés során előbbre jussunk.
Akár kapcsolatban van a vallással akár nincs,a köv.írom s te majd oda teszed ahova akarod. - Különben bámulatos és abszurd,hogy az emberek között elég sokan mennyire kerülik az egy Istenbe,Atya Fiú Szentlélek vetett hitett,s mellette tele vannak ostoba hiedelmekkel. Javaslom figyeld a "Maradj talpon" műsort. Főiskolát,egyetemet végzett emberek olyan babonás hidelmekkel élnek,hogy magáll az ész és vakációzik.- Tehát:Akkor beteg az ember amikor akarja hogy beteg legyen,vagy..? akkor éri balaeset mikor akarja,vaggy? A bomba akkor esett a lakásunk mellé mikor benne voltam anyámmal és négy testvérammel.'45 szeptemberében autó utött el,nyílt combcsonttörésem lett,a Kalocsai Kórházba vittek. - ezt már csak azért írom,hogy utánajárhass ha úgy tetszik.- Ott két hétig voltam eszméletlen Kis híján a Dunába fulladtam... Egyéb "nyalánkság" is volt,ami ha másképp végződik nem írok most neked/nektek.
"Nincs a valláűssal kapcsolatban amire gondolok"
Hát te aztán jópofa vagy...Olvasd újra a kérdésedet. ...vagy létezhet egy folottunk levo ismseretlen,...? Ki akartad kerülni Istent és mégis belebotlottál. Nevezett felső sulit végzettek és vallásosak is teszik: szerencsepatkó,13-as szám péntek 13,amulettek... Ez is hit.de ez leterhel.Az Istenbe vetett hit szabaddá tesz ,s ha lell gyógyít mert lényege a szeretet.
Második válaszoló vagyok:
Igen szellemi énünk, akit, amit mások esetleg a következő módokon is neveznek: (lehet megkövezni!!!)
lélek, mindenekfeletti hatalom, magasabbrendű intelligencia, fény, szeretet, = az ateisták így nevezik.
A hívők egyszerűen azt mondják: Isten.
Ha lenne Isten vagy felső hatalom akkor talán nem lenne ennyi szenvedés és halál.
Halál utáni élet sincs mert még nem jött vissza senki és mondta el,hogy odaát szebb és jobb. Ez mind csak képzelgés és halandzsa. Az emberek félnek a haláltól és ezzel megteremtették az örök élet illúzióját.
A Bibliát Isten szavának tekintik,de mégis emberek vetették papírra és a Níciai zsinat alkalmával DÖNTÖTTÉK el,hogy mi kerüljön bele és mi ne.
Ráadás képen mikor egy Hívő szólja meg a babonákat akkor nyugodtan ő is körülnézhetne a háza táján. Lásd: víz szentelés (szerintük a varázsvíz megvéd a Sátántól)és még sorolhatnánk hány rituálé és babonás szertartás van egyes vallásokban.
Nem vagyok hívő,de "Más szemében szálkát sajátodban gerendát" idézet helytálló.
fontos dolog.
Nem helyes, hogy szellemi énünk is, mivel a két én nem egymás mellet létező. Eredetileg csak egy énünk van, az, amit Te szelleminek neveztél, és ez tulajdonképpen az ember szelleme, az elme, intellektus, spiritusz, csak ez van, mint Létező, más nincs. Az ego az egy "kicsi" én, ennek az egyetlennek a korlátozott verziója. Úgy kezeld, hogy egy Nagy Kör az ember, vagyis az Elme, Spiritusz, és a Nagy Körben egy kicsi kör pedig az ego, így a kettő viszonya halmaz-részhalmaz viszony...és pont azért van jelen az ego, hogy észrevedd nem az az igazi. :)
üdv
27/F
LastOne.Left
Ha jobban belegondolsz, a sors és a szabad akarat egyáltalán nem zárja ki egymást, sőt, jól megférnek egymás mellett. Mondok egy példát.
Te azt mondod létezik a sors, eleve elrendeltetett minden lépésünk. Én azt mondom az ember szabad akaratából cselekszik belátása szerint. Na de mi van akkor, hogy a sors pont ezeket a szabad akaratodból meghozott lépéseket jelenti? Persze azt csinálsz amit akarsz, senki sem köti meg a kezed, de pont ezek a lépések azok amik meg vannak írva neked.
A legtöbb "sorsellenes" ember azt szokta mondani, hogy ő "letérhet" arról az útról ami megvan írva neki. Ez pedig butaság. Hogy miért? Mert a letérés feltételezné, hogy az illető a jövőbe lát és ismeri a sorsát. Mivel senki sem lát a jövőbe, a sors elkerülhetetlen.
Ezért értelmetlen szabad akaratról, vagy sorsról beszélni, hiszen a kettő ugyanaz. Ha a jövőbe látnánk lenne különbség, de nem látunk. A sorsodat a szabad akaratodból meghozott döntéseid irányítják. A kettőt nem lehet szétválasztani.
Hogy valami irányítja-e ezt az egészet lényegtelen. Ha irányítja, ha nem úgyse veszed észre, és számodra észrevehetetlen a különbség.
Szerintem minden ember akarata hatással van minden ember sorsára. Így csak akkor élhetnénk egy jó világban, ha mindenki figyelemmel lenne a másikra.
És ha belegondolsz abba, hogy arról nem dönthetsz, hogy hova születsz és milyen erkölcsi normákra nevelnek, akkor rájössz, hogy a múlt és a halottak is hatással vannak ránk valami bizarr módon és ennek a bizonyítására nem kell se tudomány, se mágia mivel tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!