Hogy létezik az, hogy a tudomány elismeri a tudatkivetítést, és egyes bizonyítékok dacára biokémiai folyamatként (azaz hallucinációként) azonosítja? Nincs itt ellentmondás?
Rövidre zárva a kérdést: ha a tudomány mai álláspontjából indulunk ki, akkor a látás a látóközpontban alakul ki abból a fényből, amit a szemünkkel érzékelünk. A tudatkivetítés során azonban az eseményeket más szögből látja az illető, és onnan olyan később ellenőrzött részleteket fedez fel, ami láthatatlan a valóságos, fizikai helyzetéből.
Sikerült ezt bebizonyítani / megcáfolni? Tud erről valaki valamit?
# 19
mert szupermenőn hangzik és sok a kérdés körülötte, ebből következik, hogy áltudományos baromságokat lehet belemagyarázni(ahogy azt már meg is tették)
Miért ne lenne okuk hazudni? Aki a szakmájában nem tud elfogadható eredményeket elérni,az kitalál olyan elmélete,amit el tud adni a hiszékenyeknek.
Bármilyen elmélet vagy kutatás csak akkor hiteles,ha több ezer dokumentált kísérlet,adat bizonyítja.
Ezekre a témákra ez nem jellemző.
"Aki a szakmájában nem tud elfogadható eredményeket elérni,az kitalál olyan elmélete..."
Ezek újjáélesztett, súlyos traumát átélt emberek! Szerintem semmit nem akarnak bebizonyítani senkinek, ráadásul nem orvosokról van szó (szintén nagy számok törvénye).
Ezért ezt nem hiszem továbbra sem.
Nem kötözködök ezzel, csak ezen a lépcsőn már túljutottam. Kezdetben én is így álltam hozzá.
"Ha lesz több száz, pontosan dokumentált esetünk"
Erről jut eszembe, holland vagy svéd kutatók felírtak egy műtőasztal lámpájára bizonyos számokat, amiket a beteg pozíciójából nem lehet látni. Erről hallott valaki valamit? Vannak eredmények?
Na megvan:
"A brit Tudományfejlesztési Társaság kísérletében szívhalált - átélt és természetesen túlélt - személyektől próbálnak majd bizonyítékokat gyűjteni arra vonatkozóan, hogy voltak-e testen kívüli élményeik a műtőasztalon.
Az előreláthatóan egy évig tartó kísérletben száz személlyel készítenek majd beható interjút - közölte Peter Fenwick neuropszichológus, a halálközeli élmények kutatója. "Annyi anekdota kering ezekről az élményekről, tényleges bizonyíték azonban gyakorlatilag nem áll rendelkezésre".
A kutatók 25 kórházat vonnak be a kísérletbe, amelynek lényege igen egyszerű: különleges formájú, feltűnő színű tárgyakat, illetve képeket helyeznek el a kardiológiai intenzív osztályokon.
A halálon túli - és testen kívüli - élményekről beszámoló túlélők általában azt állítják magukról, hogy lelkük - vagy tudatuk - a műtőasztalnál dolgozó orvosok fölött lebegve figyelte testük újraélesztését. A kísérletbe bevont kórházakban minden ilyen túlélőtől megkérdezik majd az orvosok, hogy látták-e az odatett feltűnő tárgyakat. Amennyiben a válasz igen, tehát akkor is látják ezeket, amikor az agy nem működik, az valóban azt jelentheti, hogy a tudat képes függetleníteni magát az agytól."
Azóta erről semmit sem hallottam, és a Google sem ad semmi használhatót (angol nyelven sem).
most nincs időm, hogy átfussam az egészet, de talán erről is írnak itt:
Köszi, itt már jártam az előbb. :)
De ezek nem kísérletek, "csak" beszámolók, amit persze nem kell elhinni, mert hazudhatnak az emberek.
Egyébként van az illetőnek egy könyve, amelyben 300 esetet személyesen vizsgált meg, ami alapján feltételezi, hogy a lélek túléli a test halálát, de megint csak nincs bizonyíték.
Az előbb említett kísérlet egyébként tavaly novemberben indult, és egy évesre tervezték. Ezek szerint még semmi eredmény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!