Nektek bevált a vágynapló? Érdemes elkezdeni?
Már több helyen is hallottam erről a dologról. Van, aki úgy vezeti mint egy rendes naplót, de olyan dolgokat ír le benne, amiket szeretne, ha megtörténne. Mások csak röviden a vágyaikat írják le benne, vagy beleragasztgatnak képeket, ilyesmi.
Eddig csak egyszer hallottam, hogy működött valakinek, de nem személyesen. Egy énekes testvérpár mesélte egy interjúban, hogy beleírták egy füzetbe a vágyaikat és nagy részük egy éven belül valóra vált.
Kíváncsi lennék, van-e valakinek személyes tapasztalata ezzel kapcsolatban!
Én nem próbáltam. Főleg azért nem, mert nem vágyok olyanra, amire nincs szükségem (gondolom a vágynaplóba főleg anyagi dolgokat szokás írni, azok meg nem igazán izgatnak engem). Ami létszükséglet, azt úgyis megszerzem/megkapom. Többre pedig nincs szükségem. A legjobb dolgok ingyen vannak :)
Érdemes lehet elkezdeni, ha nem csak a csodára vársz, hanem teszel is érte :D
5 éve ragasztottam be egy füzetbe pár vágyamat, sétáltam az új házamban képzeletben, stb. :-DDDDDDDDD, azóta is vágy maradt.
Aki viszont kitalálta, megírta, vagy oktatja, az valóban gazdag lett. :-))))
Én rendes Naplót szoktam írni, és oda írtam egyszer valamit "Kérj és megadatik" címmel. Bejött. Fura volt. Aztán ha ezekután akartam valamit, mindig leírtam. Úgy 80-90 %-ban összejöttek. Az volt az én Varázsnaplóm. :) Miután betelet, elkezdtem új Naplót írni, de már nem szoktam leírni az ilyeneket.
Viszont azt tegyük hozzá, hogy tök egyszerű dolgokat írtam, amik lehet amúgy is bekövetkeztek volna. :)
Nekem néhány évvel ezelőtt is volt már (bár nem napló, csak egy sima füzet), és beteljesült amit szerettem volna.
Azért az is fontos dolog, hogy az ép ész határain belül maradjanak a vágyak; ill. hogy te magad elképzelhetőnek tartod-e beteljesüljön amit szeretnél.
Nemrég (kb.3 hónapja) újra elkezdtem írni egyet, mert olyan eset állt elő, amitől azt éreztem, hogy nagyon szükséges leírnom, hogy mit, hogyan, és miért szeretnék megkapni. (persze nem anyagi dolgokról van szó).
A lényeg: kezdd el, ha jónak látod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!