Aki buddhista és öngyilkos lesz azzal mi történik a vallástan szerint?
Buddha halálának közvetlen kiváltó oka gombamérgezés. Ezt azonban tudatosan vállalta.
Többször érezte, hogy halála közeledik, de egy-egy tanítványának kérésére mindig
visszatartotta magában az életerőt. Végül, mikor már tudta, hogy halála nem halasztható
tovább szabad akaratából fogadta el vendéglátójától a szóban forgó ételt (ami
vaddisznógomba, vagy vaddisznó kövérje). A tünetek leírása (toxikológiai ismereteim
alapján) gombamérgezésre utal: „Csunda, a vaddisznógombát, amit készítettél, nekem tálald
fel.” Majd így rendelkezett: „Csunda, ami a vaddisznógombából maradt, ásd el gödörbe.
Nem látok senkit a világon…, aki meg tudná emészteni, ha eszik belőle, a Beérkezett
kivételével.” A mérgezés tünetei ellenére mindvégig tudatánál maradt, és teljes tudatosságát
megtartva távozott az életből a nirvánába.
Mindebből kiindulva, az ember akár azt is gondolhatná, hogy a buddhistáknál nem olyan nagy probléma az öngyilkosság. Mondjuk valószínű, h azért te nem a Nirvánába kerülsz, oda egyek szerint eddig csak maga Buddha juthatott, de mondjuk újjászületsz.
A halál nem egy végpont, hanem, egy állapot. Sokan azt gondolják, főleg akik közelében kevesen halnak meg, hogy a halál valami óriási tragédia.
Tragédia az, hogy az embereknek méltatlanul kell élnie, éheznie kell, szegénységben, vagy betegségben túlélnie.
Az ember képes felismerni, hogy mások nála is rosszabb helyzetben vannak, majd ezek után már nem pusztítja, hanem építi az életét!
Az aki szeretne értelmes emberi dolgokat olvasni és tapasztalni, menjen fel bátran a [link] -ra és olvasgasson. Évek óta levelezek Zoltánnal és szerintem sok ember köszönheti neki a békés életét.
Az emberi életet meg kell ismerni ,hogy szeressük és elfogadjuk, képesek legyünk a magunk életterét jobbá és élhetőbbé tenni.
A halál azonban nem egy önnön kezünk által kijelölt út, annak a története benne van a sorsunkban, amit MI MAGUNK alakítunk.
Én személy szerint láttam sok öngyilkos jelöltet:Aztán beszélgetett buddhista,a keresztény és jehova is egymással erről.
A halál nem vallás függő: Maga az ember unja meg az életet, viseli fájdalmát és akarja eldobni, nem a vallás biztat rá!
Számtalan Tibeti szerzetes égeti meg magát napjainkban is tiltakozásul Kína elnyomása ellen! Az okokat, nem a vallás adja, hanem az ember teherviselő képessége, vagy annak a megértése, hogy hogyan kezeld a terheket!
Ajánlom, aki meg akar halni, keresse meg inkább előtte Zoltánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!