Létezik lehetetlen?
Esküszöm, nem szokásom kötekedni, de:
" Pl. lehetetlen a 7-et egész számmal úgy elosztani, hogy egész számot kapjunk, és ne legyen maradék."
Akkor én most osztanám eggyel... az eredmény hét, maradék nincs. :)
Hogy a kérdésre is válaszoljak, nincs lehetetlen. Olyan van, hogy számodra ebben a pillanatban valami lehetetlen, de olyan, hogy valami egyszerűen csak lehetetlen legyen, nincs. Biztos van valaki valahol, aki képes rá, vagy képes lenne rá megfelelő körülmények között. A problémát maximum a körülmények megteremtése okozhatja.
Sok minden van, amit lehetetlen megcsinálni, mígnem jön valaki ezt nem tudja, és megcsinálja.
Bizonyos körülmények teremthetnek lehetetleneket, de azokat a falakat mi húzzuk. Ha szükséges, lebontjuk őket.
A 7 például prímszám az euklideszi geometriához használt számelméletben. De egy, a rendszerváltás előtti korból fennmaradt vicc szerint mégsem az, mert Osztyapenkó. :) Arról nem volt szó, hogy milyen értelmezésben vegyük.
Globális értelemben véve nincs lehetetlen.
Nem létezik, ha elméletben gondolkodunk. Mégpedig azért, mert a tudásunk rendkívül mérsékelt így nem állíthatunk olyat mérsékelt tudással amit talán magasabb tudásszinttel megoldhatnánk. Tehát naiv dolog azt kijelenteni, hogy van lehetetlen, ha nem ismersz minden lehetőséget.
Egy példa: sokáig lehetetlennek tartották, hogy a föld gömb alakú, mert nem voltak elég tudás birtokában..
köszönöm a válaszokat!
Én nem hiszek a lehetetlenben, bár nem olyanokban gondolkodom, mint azt előttem lévő válaszoló... a valós életre gondoltam.
Amit az utolsó írt, az az idő függvényében van így, és ebben a megkötésben igaz is. Ám ha visszafordítjuk, máris fa lesz a füstből. Elég gondolatban kilépnünk az időbeliség tudatából, és akkor a fa egyszerre mag, palánta, füst stb.
Összezsugorított végtelen: mit szólsz egy csökkenő sugarú körhöz? :)
Ha már a linearitáshoz kötjük, megint szabtunk egy gátat, úgy létrejöhet a lehetetlen. Ha valamiért mégis meg akarjuk valósítani, ki kell tágítani a határokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!