Ha tudtad volna, hogy a gyertya lángja tűz, már rég készen volna az étel. Ki ismeri ezt?
Figyelt kérdés
2011. okt. 6. 09:15
11/21 anonim válasza:
Szerintem azt jelenti, hogy ragadd meg a lehetőséget, ne várj a tökéletes körülményekre. Hozd ki mindenből a kihozható legjobbat.
12/21 anonim válasza:
Ezt a csillagkapuban is leérvelték már. Attól, hogy tudod, hogy tűz, még nem készül el rögtön az étel. A felismerés kevés, ha a lehetőségek nem adottak.
15/21 anonim válasza:
Szerintem a kérdésben benne van a válasz. :)
Ha tudtad volna... :)
16/21 anonim válasza:
A szó nemképes kifejezni mindent, a beszéd nem híd a lelkek között, szavak által csak elveszünk... :) és ez ?
17/21 Stewe007 válasza:
Téves fordítás a csillagkapu sorozatban, Oma Desala felemelkedett lény buddhista szerzetes formában tanítja Daniel Jacksont arra, hogy a lehetőségek felismerése is kell a probléma megoldásához.
Eredeti:
"If you immediatley know the candle light is fire then the meal was cooked along time ago"
Egy érthetőbb változat:
Ha tudtad volna, hogy a gyertya fénye tűz, már régen kész lenne az étel.
18/21 anonim válasza:
Talán ezt jelentheti: Ha szánnál időt és energiát a téged körülvevő végtelen világ valódi "természetének" megismerésére, sokkal jobban érezhetnéd magad benne...
19/21 anonim válasza:
Szerintem azt jelenti, hogy az emberek sokszor nem veszik észre a környezetükben rejlő pozitív lehetőségeket. Nehéz változtatni az életfelfogásunkon,és a nézőpontunkon. Legyünk nyitottabbak... ilyesmi. A csillagkapuban nagyon sokszor előjön ez a mondás..
20/21 kreténpali válasza:
Tele van a Csillagkapu jobbnál jobb filozófiai és morális fejtegetésekkel.
kb 10 év után eljutottam ide:
Egy Zen kóan megfejtéséhez írt segítség:
Törekvésed a pontos értelmezésre
Gátolja megérkezésed.
Tudhatnád, hogy a láng is tűz!
Túl régen megfőtt már rizsed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!