Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Dianetika - személyiség...

Dianetika - személyiség fejlesztő tanfolyam - érdemes elvégezni?

Figyelt kérdés

Pár hete az interneten kitöltöttem egy ingyenes személyiségi tesztet. Nem tudtam, hogy kik állnak mögötte, gondoltam, rászánok tíz percet, hátha megtudok magamról valami érdekeset. A teszt végén telefonszámot kellett megadni.

Pár nap múlva megkeresett a Szcientológiai egyház, hogy menjek be a központjukba tesztkiértékelésre. Nem tetszett a dolog, mert nem szimpatizálok az egyházzal, nekem sumáknak tűnnek.

De pont arra volt dolgom, és elmentem. A tesztemből kiderült, hogy a végemet járom, a hölgy minden negatívumot elmondott. De örömmel közölte, hogy van megoldás, és egy tízezer forintos tanfolyamot ajánlott - amitől megváltozna az életem.

Abba maradtunk, hogy gondolkozom rajta - de nincsenek jó érzéseim - nekem olyan tukmálós ügynökös módszernek tűnik a nagy segítőkészségük.

Szerintem mindenkinek, aki kitölti a tesztet, elhitetik, hogy nagy bajban van, de jó pénzért kiemelik a bajból.

Volt valakinek kalandja velük? Végzett valaki ilyen szuper tanfolyamot? Használt?

2011. szept. 23. 23:18
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az érdekes, és szomorú történeteket. Akkor jól éreztem - ez egy szemét, pénz centrikus szekta.

Mikor voltam náluk teszt ügyben, megkérdezték, milyen területen szeretnék változást. Sajnos elmondtam, hogy hónapok óta munkanélküli vagyok. Na erre felderült a nő, már hozott is egy szuper lehetőséget: végezzem el a tízezer forintos tanfolyamot (ami ugye bagatell összeg, szinte ingyen van), és egy háromezer forintos könyvet. Le akartam rázni azzal a szöveggel, hogy nincs nálam pénz, de még gondolkodom rajta. Akkor mondta, van-e nálam bankkártya, fizessem azonnal. Mondom, az sincs. Akkor azt mondta, már el is kezdhetjük ma a tanfolyamot üres a terem, majd fizetek később. Kedvesen hárítottam

Még annyit mondott, hogy ha munkanélküli vagyok, az csakis az én hibám, mert rossz a hozzáállásom, a mentális állapotom - de ők most segítenek rajtam, és az életem is megváltozik, ha befizetek a tanfolyamra. Közöltem vele, hogy semmi baj velem, sajnos manapság az emberek nagy része munkanélküli, nem hiszem, hogy velem van a baj, hiszen mindent megteszek. Azt mondta, gyenge vagyok, mert csak a gyenge ember hivatkozik a sorsra, az eleve elrendelésre.

Mondtam, végeztem agykontroll tanfolyamot, kineziológiát, ezért nem vagyok teljesen kezdő ezoterikus - erre közölte, hogy ez mind hülyeség, egyedül a Dianetika, ami választ ad a problémáimra.

Szóval, alig tudtam elmenekülni.

Úgy tíz éve is volt velük kalandom - a körúton volt egy boltjuk, egy hossztesszlány betessékelt, hogy ingyenes stresszmérés van. Egy rudat kellett megfogni - persze akkor is "haldokoltam" szerintük. Rám sózták A Dianetika című könyvet, amit több nekifutásra sem tudtam végigolvasni, olyan zagyva maszlag (egy -két jó gondolat azért van benne, de ezt más önfejlesztő könyvek is írják, pl. el kell engedni a múlt sérelmeit)

Ezek után még óvatosabb leszek, messzire elkerülöm őket, jó, hogy eddig ép bőrrel megúsztam.

2011. szept. 24. 11:21
 12/24 anonim ***** válasza:
96%

Örülök, hogy megértetted a lényeget. :)

A szcientológia egy vallási köntösbe bújtatott gazdasági társaság... sajnos jól élnek, mert pont a "gyengéket" tudják megfogni, és elhitetni velük, jobb lesz nekik... pedig nem...

2011. szept. 24. 14:22
 13/24 A kérdező kommentje:

Komolyan mondom, a biztosítási ügynökök, az MLM guruk gyenge kezdők hozzájuk képest!

Tényleg ügyesek - kifaggatnak a gyenge pontunkról, megfélemlítenek, majd "megoldást találnak" jó pár "hogyan szarjunk aranyat" tanfolyam ígéretével.

Igen, megélhetési társaság, nem egyház, nem is jótékonysági intézmény.

Tom Cruise, és jó pár híresség is áldozatává vált. Jó, hogy idejében megszabadultam tőlük!

Tízezer forint még nem lett volna a világ, de úgyis jött volna a további pumpolás, és agymosás.

2011. szept. 24. 22:49
 14/24 anonim ***** válasza:
96%
Áááááááááááá... ez óriási!! "Hogyan szarjunk aranyat" ... :)))) Ezt mindjárt kör e-mailben szétküldöm a volt kollégáimnak, díjazni fogják.. :))) (a mi cégünket tette tönkre a szci... két éve) :((
2011. szept. 25. 22:17
 15/24 A kérdező kommentje:

Nem semmi, hogy cégeket, családokat tesz tönkre a szcián.

A képesség teszt neve: "Oxfordi Képesség Teszt"

Az e-mail címük is vérkomoly: fovarosi@okosleszel.hu

Tényleg okosabb lettem egy tapasztalattal, manapság szabad rablás folyik.

2011. szept. 25. 22:35
 16/24 anonim ***** válasza:
93%
Lol akármit mondanak, az lesz a vége, hogy fizetned kell. Rá fognak minden baromságra beszélni, aztán kérik az árát. AZ meg nem jó. Én a helyedben kérnék számlát és ha nem változik meg az életed a tanfolyamtól visszakövetelném az árát, amit ha nem adnak meg feljelentést tennék ellenük.
2011. szept. 27. 14:42
 17/24 anonim válasza:
96%
Egy Ron Hubbard nevezetű sci-fi és fantasy író alapította ezt a szektát, a vállaltan kitalált regényeiben leírt maszlagokat adják el tényként a beetetni szánt embereknek sok-sok pénzért. Lényegében egy álspirituális üzleti szektáról van szó, jobb velük nem közösködni.
2011. szept. 27. 17:57
 18/24 anonim válasza:
" (a mi cégünket tette tönkre a szci... két éve)"... Hogyan tette tönkre?
2011. okt. 21. 23:47
 19/24 anonim ***** válasza:
85%

A dianetika jó, DE:

1. A szcientologiai egyhaz révén lehet csak hozzá jutni, és a szcientologia egyhaz elso nehany oktatasi szintjenel allj meg, mert az szekta! A tanfolyamai egyre dragabbak, es amikor fuggove valsz a terapiaiktol, és mar nem tudsz fizetni, akkor a lakasodat kene rajuk iratni, stb, stb.... ekkor mar fuggo es befolyasolt allapotban lehetsz annyira, hogy nem tudsz realis dontest hozni...

2. A kineziologia sokkal erosebb es gyorsabb (és olcsóbb!!!) modszer, mint a dianetika, nem erdemes vacakolni a dianetikaval, en azt mondom. Ha van kardod, vágd el a csomót, ne bogozgasd!:)

2011. okt. 29. 05:17
 20/24 anonim ***** válasza:
Pont ma, egy ora mulva lesz egy filmdráma a szcientologus egyhazrol: [link]
2011. okt. 30. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!