Az energetizáló karkötők érnek valamit, hatásosak?
Apum most vett egyet majdnem 6ezer Ft-ért és eléggé elképedtem, hogy ennyibe kerül egy szilikon karkötő valami hologramos akármivel. Én valahogy kételkedek ezekben, de nem értek hozzá. Hatásosak ezek a dolgok, vagy csak átverés?
A fekete cucc szimpla fizikai szennyeződés.
A karkötő meg valóban a placebó hatáson alapul. Ha elhiszem, hogy jó nekem, akkor tényleg jó nekem.
Nemrég láttam egy kísérletet, sima üveggolyókat adtak a résztvevőknek és azt mondták, hogy ez egy különleges kristály, amit kézben tartva szurkáló, meleg érzést kell érezni.
10 emberből 8 azt mondta, hogy mintha tűvel szurkálták volna az ujjait és melegség öntötte el.
Tehát ők vártak egy eredményt, amit az agyuk elő is idézett.
A gyógyszereknél is azért használják a kettős vaktesztet (a kísérlet végéig se az orvosok, se az alanyok nem tudják, hogy hatóanyagot vagy placebót kapnak), hogy kiszűrjék a placebó hatást.
Orvos ismerős mesélte, hogy kifogytak morfiumból és amíg hozták az új adagot, bajban voltak. A betegeknek végül bekötöttek sima sóoldatot, de azt mondták, hogy ez egy új, nagyon erős fájdalomcsillapító. A betegek nagy részének elmúlt a fájdalma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!