Ha valaki hisz a túlvilágban (beleértve a szellemeket, Istent. ) akkor miért állítják be őt hülyének és semmittudónak?
Az előbb olvastam egy kérdést, ahol szellemet akartak idézni, de volt ott egy illető válaszoló, aki azt mondta lehetetlen, nincs rá logikus magyarázat és tök idióta az aki ezt elhiszi. De miért? Az ember szabadon abban hisz amiben akar, v nem így van? Akik hisznek az ufókban, pl kutatók, azokhoz se mennek oda h "figyelj Pista, hagyd a francba, baromság az egész, hiányzik belőle a logika" ...
A világvégét is hányszor megjósolták már, és hányan elhitték, és tessék. Még mindig itt élünk és pusztítjuk egymást..
A lényeg, h miért hülye az aki abban hisz amiben akar?
Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak.
Azért mert, mi szkeptikusok, ahelyett hogy azon lamentálnánk, hogy az ezóhívők miért állítanak be minket zárt elméjű idiótának rendre megpróbáljuk, újra és újra elmagyarázni, hogy mi a probléma egy hiedelemmel, miért téves. Aztán , ahelyett hogy legalább megértenék, hogy miről beszélünk (nem, nem várjuk hogy el is fogadják), csak azt kapjuk, hogy miért támadjuk őket, miért nézzük őket hülyének, a gyógyszergyárak ügynökei vagyunk brü-hü-hü.
Ezekután levonjuk a megfelelő következtetést.
Én írtam hogy zárt elméjű és nem nem vagyok hivő és én is logikusan gondolkozok. Van amikor ez a dolog nem elég.
Voltak már olyan események az életembe amit soha nem hittem volna el másnak ha ő mondja és ha én nem élem át. Attól mert nem hiszünk benne vagy nem tudjuk hogy létezik, attol még *létezhet*. Ne legyetek zártak emberek. Legyetek nyitottak az új dolgok felé. Nem lesz a napotok monoton és unalmas. Az ember általában mindig ugyan azt csinálja. Nem robotok vagyunk. Még ha a "társadalom" vagyis inkább az "állam" annak is tart minket.
"megpróbáljuk, újra és újra elmagyarázni, hogy mi a probléma egy hiedelemmel, miért téves"
Épp ez a probléma.Az oké hogy te nem hiszel el dolgokat.Nem kéne "újra és újra" elmagyarázni pont ezen az oldalon.
Miért gondolod azt pl hogy téves??? persze hogy már nem érdekli azokat az embereket aki tudja hogy vannak lelkek.
Fogd fel hogy van aki tudja hogy léteznek és nem kell itt magyarázkodni.Én sem vonatkoztatok le semmilyen következtetést rólad mert te nem hiszel olyanban ami létezik és még próbálod is megmagyarázni hogy nincs....
Persze, udvariasság is van a világon.
Csak valahol furcsa, hogy mindig a paranormális hiedelmek hirdetői kérik ki, ha rákérdeznek a hiedelmeikre.
Talán mégsem állnak olyan szilárd lábakon, mint beállítják?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!