Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Azokhoz az emberekhez szólnék,...

Azokhoz az emberekhez szólnék, akik tudnak és tudják, hogy tudnak. (? )

Figyelt kérdés

Semmi sem változott 15 éve amikor 1 évesen hógolyóznom kellett, ahogy akkor sem, most nem tudom mit, miért és hogyan kell tegyek, Az út amin járok, az út ahol még van időm kettészakad, és én balra akarok menni, de jobbra sodródom, mert csak azon az úton tudok járni. Már tudok hógolyózni, tehát tudni fogom, hogy kell a számomra helyes utat járni, addig is próbálom késleltetni, de csak sodródom...

Kérlek benneteket, ha tudtok segíteni mondjátok meg, hogy mit tegyek, mert túl késő lesz mire egyedül is menni fog. Próbáltam értelmesen leírni az apró kis problémámat, ez csak egy próbálkozás, hátha valaki rávilágít az orrom előtt heverő válaszra amit nem látok.

2011. jún. 24. 00:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez nagyon zavaros, nem értem mire is kéne rávilágítani?!
2011. jún. 24. 01:17
 2/9 anonim ***** válasza:

nem érzed magad érettnek, hogy a jó úton járj?

miért akarod késleltetni? nem hiába történtek ezek veled...ez sok sok próbatétel

2011. jún. 24. 01:20
 3/9 A kérdező kommentje:
1-es : Emlékezz vissza, hogy milyen volt mikor 16 voltál és mindjárt kitisztul. 4 dolgot tudok tenni: szórakozni, edzeni és tanulni, valamint időt pocsékolni. A gondom, hogy nincs miért csináljam őket, nem látom az értelmét, mert még nem találkoztam, azzal ami engem érdekel. Mikor azt mondom, figyeld meg önmagad, és rájössz, hogy amit csinálsz az rossz, és ezért fogsz változtatni. Minden embernek elmondják, a felnőttek, hogy hogyan is kell élni, ezt mind tudjuk, hogy milyen, és azt is tudjuk, hogy igazuk van, ez állítja bennünk össze a képet a relatív "jó"-ról, mikor magamra nézek tudom, hogy nem csinálom azt, ami számomra jót jelent, vagy még inkább hasznosat. Tudom, hogy ez van hiszen éppen leírom, de egyszerűen nem vagyok képes felfogni az egész értelmét. Akárhogyan is próbálkozom, akárhogy is szeretném, ezért írtam az első sort, mert mint 1 éves gyerekként apád azt akarja, hogy hógolyózz, akkor is ha nem is érted mit akar tőled, próbálsz teljesíteni, de nem sikerül és csak a reménytelen kudarc marad, pontosan ugyanaz az érzés ami akkor is átjárt. Tudom, hogy zavaros... ha író lennék jobban menne, de nem vagyok, talán így már érthetőbb. Mindenesetre csak megpróbáltam itt is. Ha nincs rövidebb út akkor várok. Mellesleg örökkévalóságnak tűnnek a napok és mégis egybefolynak, ugyanolyanok, ezért is vagyok kétségbeesve ezen a nevetségesen egyszerű problémán. Ha jól kérdezek/el, akkor talán választ is kaphatok, bár nem számítok rá.
2011. jún. 24. 01:45
 4/9 A kérdező kommentje:
2-es érettnek hiszem magam, ami butaság, hiszen ezen sem tudok keresztül jutni, pedig azt mondom nem vagyok az, miközben tényleg úgy hiszem, de tudom, hogy az vagyok stb. Tele vagyok ehhez hasonló ellentmondással, késleltetni, pedig azért akarom, mert nem akarok időt veszteni, de mégis így teszek, amit reménytelenséggel és értelmetlenséggel magyarázok meg magamnak, miközben tudom, hogy nem így kéne cselekedjek, mert tudok nem így tenni, és nem tudok így tenni. Ha felnőttként van ködoszlató megjegyzésed, akkor kérlek oszd meg!
2011. jún. 24. 01:51
 5/9 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, köszönöm a tájékoztatást, így már értem a problémád.

Azt tanácsolom, próbálj ki új dolgokat ne hagyd magad sodródni, az a legrosszabb, amit tehetsz.

16 évesen nagyon jó a kommunikációs készséged és változatosan használod a szavakat, akár ezt is fejlesztheted.

Most pont abban a korban vagy, amikor nem látod értelmét semminek, mindennek ellene vagy, nyugi ezt idővel kinövöd. Lassan elkezdesz komolyodni, vagyis komolyabbá válni és az ízlésed is nagy mértékben fog változni. Ha így visszagondolok én sem csináltam abban az időszakomban sok értelmes dolgot, untam az életem, valahogy 18 éves lettem azóta szinte repül az idő, olyan mintha tegnap lett volna a 18. szülinapom, pedig már itt vagyok 20 éves.

Még ha nincs is kedved, csinálj magadnak olyan programokat amiket még nem próbáltál, biztos megtalálod azt a tevékenységet amiben örömödet leled.

Sok sikert:)

2011. jún. 24. 02:06
 6/9 anonim ***** válasza:
en ilyen idosen olvastam olvastam es olvastam!minden tipusu konyvet .ja es millionyi keresztrejtvenyt fejtettem meg! latszolag ez is ertelmetlen de sok hasznat veszed majd a kesobbiekben.
2011. jún. 24. 05:13
 7/9 anonim ***** válasza:

2. vagyok: Tele vagy kétségekkel, bizonytalan vagy...Talán azt gondolod, hogy nincs értelme belekezdeni egy dologba, mert úgy is elmúlik? Igen ez igaz, sajnos minden mulandó, de nem szabad így állni a dolgokhoz! Nagyon jó a hógolyós példád, az ember a hibáiból tanul...és mindenkinek más a jó, ahogy írtad ez valóban relatív. Hogy jól érezd magad, ahhoz nem kell másokon változtatni, nem azt mondom, hogy benned van a hiba!

Ha nem akarsz időt veszteni, ne késleltess! Tudom, hogy tudod mi lenne a jó Neked, csak nagyon bizonytalan vagy!

Hallgass a szívedre! Ez a legjobb tanácsom...

Próbálj ki új dolgokat, ami nem megy az egészséged rovására! Amit szívesen csinálsz, írd le az érzelmeidet, ezzel kiadod a negatív dolgokat magadból és jobban érezheted magad! Segíts másokon, ezáltal neked is jobb lesz a lelkiismereted és hát ki, mint vet, úgy arat...a segítséget vissza fogod kapni!

Mindennek van értelme az életben, legyen az pár perc vagy több év. Ezekből tanulsz és fejlesztheted magad. Remélem valamennyit tudtam segíteni.

2011. jún. 24. 14:12
 8/9 anonim ***** válasza:
érdeklődj, nyiss a világ felé, olvass több témában, és a végén megtalálod azt, ami érdekel
2011. jún. 24. 20:38
 9/9 anonim válasza:

:-)

* * *

Boldogok, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is megtudják majd, hogyan éljenek.

Boldogok, akik összhangban vannak önmagukkal, mert nem kell szüntelen azt tenniük, amit mindenki tesz.

Boldogok, akik csodálkoznak ott is, ahol mások közömbösek, mert örömes lesz az életük.

Boldogok, akik tudják, hogy másoknak is lehet igaza, mert békesség lesz körülöttük.

Boldogok, akik nevetni tudnak önmagukon, mert nem lesz vége szórakozásuknak.

Boldogok, akik meg tudják különböztetni a hegyet a vakondtúrástól, mert sok zavartól kímélik meg magukat.

Boldogok, akik észreveszik egy diófában a bölcsőt, az asztalt és a koporsót, és mindháromban a diófát, mert nemcsak néznek, hanem látnak is.

Boldogok, akik lenni is tudnak, nemcsak tenni, mert megcsendül a csöndjük és titkok tudóivá válnak. Leborulók és nem kiborulók többé.

Boldogok, akik mentség keresése nélkül tudnak pihenni és aludni, mert mosolyogva ébrednek fel és örömmel indulnak útjukra.

Boldogok, akik tudnak elhallgatni és meghallgatni, mert sok barátot kapnak ajándékba és nem lesznek magányosak.

Boldogok, akik figyelnek mások hívására anélkül, hogy nélkülözhetetlennek hinnék magukat, mert ők az öröm magvetői.

Boldogok, akik komolyan tudják venni a kis dolgokat és békésen a nagy eseményeket, mert messzire jutnak az életben.

Boldogok, akik megbecsülik a mosolyt és elfelejtik a fintort, mert útjuk napfényes lesz.

Boldogok, akik jóindulattal értelmezik mások botlásait, akkor is, ha naivnak tartják őket, mert ez a szeretet ára.

Boldogok, akik el tudnak hallgatni, ha szavukba vágnak, ha megbántják őket, és szelíden szólnak, mert Jézus nyomában járnak.

Boldogok, akik mindebből meg is tudnak valósítani valamit, mert életesebb lesz az életük.

* * *

Dr. Gyökössy Endre

2014. márc. 15. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!