Megálmodom a jelent; illetve inkább Újraélem a jelent: kezdek megőrülni, vagy valóban lehetséges?
Néha átélek egy-egy pillanatot ("pillanat-folyamatot"), amit már megálmodtam azelőtt néhány nappal, vagy hónappal, úgy, hogy az álmot már elfelejtettem, majd egyszer csak a semmiből - mint egy villámcsapás - belém hasít a „látomás” - ami igazából nem is látomás; illetve, csak így tudom egy szóban megfogalmazni: olyan, mintha egy filmet néznék, amit egyszer már régen láttam, majd idővel elfelejtettem, s most újra rádöbbenek a részletekre, azzal az egy különbséggel, hogy én átélem ezt a filmet, mi több: a főszereplője vagyok („first person”)…
Általában egy komplex cselekménysorozat indítja el ezt a folyamatot bennem; például: megy a televízió (amire nem is figyelek oda, csak hallgatom, ami benne zajlik), vagy megy a rádió, közben pedig csinálok néhány egyéb dolgot: étkezek, számítógépezek, írok, beszélgetek, vagy csak egyszerűen gondolkozom valamin, amit hallottam, láttam, vagy velem történt, majd hirtelen egy mozdulat, egy gondolat, illat; hang, vagy kép, a helyzeti tényezők - pillanatnyi - többi alkotórészével egyszerre beindít egy „képet”, egy folyamatot, amit tudom, hogy egyszer már átéltem; s most újra átélem, úgy, hogy mialatt ez az „érzés” zajlik bennem, próbálom megmásítani a történteket, pl.: ide-oda integetek a kezemmel, kalimpálok a lábammal, idióta arcokat vágok, de miközben komplett hülyét csinálok magamból, rá kell döbbennem, hogy ezt is megálmodtam, vagyis: akármit csinálok, azt álmodtam, megmásíthatatlanul - de erre csak az adott pillanatban döbbenek rá… Csak egyszer sikerült valahogy kicseleznem „magam”, ám akkor viszont arra emlékeztem, hogy minek kellett volna történnie az elmúlt pillanatokban – szerencsére, valahogy megmásítottam!
Ez az "érzés" néha hónapokra eltűnik, de volt olyan nap - nem is olyan rég -, hogy aznap hatszor éltem ám „amit már egyszer átéltem” – a rohadt anyját; el nem tudjátok képzelni, hogy ez mennyire fárasztó!
Nem vagyok sem ufó, sem szellem, sem pedig ezotéria hívő-függő (és azok sem vagyok), de még csak olyan mélyen vallásosnak sem mondanám magam; az egyetlen különlegesebb dolog, ami foglalkoztat az, az agykontroll. Nem vagyok bolond - annak ellenére sem, hogy életemben sok baromságot csináltam -, ja, és - FONTOS! - nem élek drogokkal (!); sem alkohollal (!) - bár néha (elismerem) felöntök a garatra (néha!!) -; továbbá nem dohányzom, és csak reggelente iszok egy csésze kávét, ill. ahogy ébredek, úgy puffan… Nincsenek alvási problémáim – úgy alszok, mint a bunda -, nem vagyok szexuálisan kielégítetlen (csak nőkkel!!), és helyesen táplálkozom – de ha valakit még mindig nem győztem volna meg épelméjűségemről: nem hallok hangokat, nem vagyok skizofrén, nem élek gyógyszerekkel és nem vitatkozom a híradóval…
Családomnak és a barátaimnak nem merem elmondani – még apámnak sem, akivel viszont bármit megoszthatok.
22 éves vagyok és fiú - ha valakinek még ezek a plusz információk is szükségesek…
Úgyhogy gyerünk, várom a gondolatokat – komment-barbárok kíméljenek! …
Volt már „deja vu”-m, és az egy teljesen más érzés volt - ehhez képest. Ott egy már megtörtént élethelyzetre emlékeztem úgy, mintha most is ugyanazt, vagy legalábbis egy ahhoz hasonlót éltem volna át – ahogy azt itt néhány válaszadó is megfogalmazta. Én viszont nem utólagosan, hanem pont, az adott pillanatban döbbenek rá, hogy „bármit is teszek, azt ugyanúgy produkálom, ahogy azt anno már megálmodtam”; és ez nem egy „fiktív látomás”, hanem egy jelen időben és térben, valós személyek közt és szituációban történő „folyamat”, „láncreakció”, amit „átélek" – vagy én most már nem is tudom, hogy milyen szavakkal próbáljam ezt kifejezni…
A koffeint nem tartom felelősnek ebben a történetben, ugyanis manapság csökkentett koffein-tartalmú kávét fogyasztok - persze napi rendszerességgel -; régebben sokkal több koffeint fogyasztottam, és azelőtt pedig semennyit – de ezen „korszakok” közt nincsenek olyan kiugróan magas különbségek az „érzés” felszínre töréseinek „számadatait" tekintve! Vagyis sem sűrűbben, sem pedig ritkábban nem jelentkezett a változó mértékű kávéfogyasztás miatt - egyszerűen csak jelentkezik…
Ja, és még valami: ez nem újkeletű dolog! … Úgy emlékszem, hogy már kisgyermekkoromban is éltem át hasonlókat, csak akkor még nem tudtam hova tenni ezt - tehát, nem az agykontroll buta alkalmazása a felelős („magdianyu” a legelső válaszában néhol elkalandozott az eredeti témától, továbbá, remélem, hogy azt az „egyszerű ember”-t ill. „lelkileg éretlen”-t nem nekem címezte!
Egyébként az összes válasz jó a maga nemében – nekem tetszenek, mind!
Köszönöm az eddigieket, és várom a továbbiakat!
Üdv., és szép napot, mindenkinek!
Üdv!
Az butaság,hogy a kv okozza mindezt ugyanis nagyon sok drog-alkohol-cigaretta fogyasztó(ezt nem mind egyszerre akár vegyítve,akár csak az említettek közül az egyik használója is át éli.de külön külön értem és egyben is) át élik ezt. Szóval a "tiszta"(gondolok itt a káros anyagokat nem használó)ember is át él ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!