Miért fontos hogy az ember valami természetfölöttiben higgyen, szükség van e erre hátráltat, vagy mint remény elősegíti életünk?
van akinek fontos van akinek nem
nekem tökmindegy, de jó, hogy vannak ilyen ezobizéhivök, szeretek rajtuk röhögni
Van akinek muszáj hinni. Vonzódik valamihez, ami túl van az anyagon. Én is ilyen vagyok. Vonzódom, vágyok rá nagyon, hogy bemenjek egy bármilyen templomba, szívjak egy kis "szent levegőt", vagy otthon meditáljak, vagy a temészetben legyek, és érezzem, milyen felemelő, vagy valamilyen szimfónikus zene...szóval valahogy fel akarom emelni a lelkemet.
Van aki nem érez ilyesmit. Nem vagyunk egyformák.
Természetfölöttiben hinni: hát ez nehéz. Mert mi az, ami fölötte van a természetnek? Hol a határ? Szerintem a "fölötti" is a természethez tartozik.
Ha úgy értjük, hogy az anyagnál nagyobb energiájú dolgokban hinni, akkor azt mondom: igen. A szilárd anyagok energiája viszonylag kicsi. A folyékonyaké nagyobb. A légneműeké még nagyobb. Én nem tudok itt megállni, és azt gondolni, vége a felsorolásnak. Vannak a légneműnél is nagyobb energiájú képződmények, tudattalan vagy tudatos energia lények. Ez biztos. Akárhogy godnolkodom, ennek így kell lenni. Csak az emberi szem nem lát tovább. Nem lát egy bizonyos rezgésszámon túl. Nem lát túl a szivárványon. De azért még lehet ott valami, nem igaz?
Kis sztori ilyesmiről: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!