Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Tényleg meg van írva a sorsom?

Tényleg meg van írva a sorsom?

Figyelt kérdés
a 19. nőklapjában olvastam erről.. és nem hagy nyugodni.. tényleg meg van írva a sorsom, és aszerint kell cselekednem?? tu valaki vmi bővbbet erről?? hisztek ebben? még csak 16 éves vagyok, de nagyon érdekel..
2011. máj. 21. 20:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
21:03 Nem az elmélkedés a gond, az valóban jó dolog. Belátom, hogy kissé faragatlan voltam, hirtelen felbosszantott a kérdés. Én konkrétan a sors előre megírottságában nem látok semmi értelmet, ugyan kinek volna az jó (mármint milyen túlvilági lénynek) és honnan van rá ideje-energiája.
2011. máj. 21. 21:13
 12/20 anonim ***** válasza:
(mármint honnan volna)
2011. máj. 21. 21:14
 13/20 Killgun ***** válasza:

1.:Az utolsónak igaza van!Nem az a tudás,amit más ember megtapasztal,hanem az is amit mi tapasztalunk.

2.:A sorsunk mi írjuk a gonsolatainkal,az érzésnkel,és a tetteinkkel.

2011. máj. 21. 21:18
 14/20 anonim ***** válasza:
Én tudom mi a Sors és annak pontos elméletét de azt túl hosszú és bonyolult lenne most leírni ezért röviden és tömören megfogalmazva azt: A Sorsunkat mi irányítjuk mi hozunk döntéseket mert az képtelen rá csak segít megépíteni az ösvényt amit választottál és amin jársz.
2011. máj. 21. 21:33
 15/20 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszát... bármilyen is volt, csak kíváncsi voltam a véleményekre.. :)
2011. máj. 21. 22:48
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem, valami olyasmi létezhet, hogy sors. Másnéven karma. A karma (szerintem) az előző életeink és a vágyaink függvényében alakul ki, és meghatározhatja akár előre egy gyerek születése előtt, hogy milyen fő akadályok, veszteségek, örömök lesznek az életében.

A sors ellen sokan azért tiltakoznak, mert egy olyan érzést kelt, hogy akkor minek csináljam, ha úgy is el van előre rendelve. De nem az a lényeg hogy mik történnek veled. Hosszútávon (ez sok életet jelent) semmit nem számít, hogy elvesztesz egy rokonodat vagy nem, megnyersz e egy versenyt van nem, bekerülsz-e valahova vagy nem, valóra válik egy álmod és balerina leszel-e vagy nem.

"Honnan van rá ideje, energiája" - honnan volt valakinek ideje, energiája megteremteni az univerzumot az összes csillaggal és bolygóval együtt, a semmiből? Valahonnan biztos volt, hiszen az univerzum létezik. (Ezt nem a sors létezésének bizonyítására mondom, csak arra, hogy idő és energia nagyon sok van, nem nagy ügy "megírni" valakinek a sorsát)

Meg persze attól még, hogy meg van írva a sorsod, te hozod a döntéseket. Persze, ha valahol elkerülöd a sorsod, akkor majd máshol megtalál. De a sorsodra, akár a jelenlegi életedben is, de a következőben biztosan, hatással vagy!

Szerintem.

2011. máj. 21. 23:50
 17/20 anonim ***** válasza:

Nekem is az a véleményem erről mint a 23:50-esnek.

Elvégre ok nélkül nincs okozat.

Ha csak egyszerűen meg lenne írva a sorsunk bármiféle előhatás nélkül, annak az égvilágon semmi értelme nem lenne. Viszont a karma ennek értelmet kovácsol.

2011. máj. 22. 02:01
 18/20 anonim ***** válasza:
Sors, olyan ami előre meg van írva nincsen. Te írod a sorsod azáltal, hogy hogyan éled az életed. Mert amiket teszel, hatnak a későbbi cselekedeteidre. Van, aki ezt egy kicsit misztikusan karmának nevezi, a dolog ennél reálisabb. Eric Berne Sorskönyv című könyvét ajánlom, az is egy másik szemléletet képvisel, méghozzá pszichoanalitikusat. Ha érdekel a dolog, azt is elolvashatod.
2011. máj. 22. 11:36
 19/20 anonim ***** válasza:

A kérdésed annyira nehéz,hogy alig merek válaszolni rá.Azért nehéz nekem ,mert biztosan tudom,hogy túl bonyolult.Ráadásul gondolok arra is,hogy esete válogatja.Nem számoltam össze,hogy hányszor voltam a halál torkában (talán már nem is tudnám),ezért csak azt írom,hogy többször.7 éves koromban elütött egy autó,nylt combcsont-törés,sok vérveszteség,két hét eszméletlen állapot. -Ne ijedj meg csak ezt az egy esetet írom:- És mind azok után itt vagyok,hogy válaszoljak neked Ha nem maradtam volna életben,semmiképp se tudtam volna megirni azt a közérdekü írást amire rendeltettem. Az ilyesmit az ember utólag tudja meg.Így lettem lehettem áldás sokaknak

már akik azt olvassák: www.osys.hu/biromiklos Ennyit a magánéletekről. De gondold meg ha az embert úgy megkötözte volna a SORSA,hogy attól semmiképp se tudna elszakadni,mondta volna Jézus,hogy térjetek meg? Ő,aki tökéletes szeretet tökéletes tudás úr mindenek felett. Úr még a karmán is,Hagyta volna magát megfeszíttetni,annak reményében,hogy ha valaki csak hisz benne "el ne vesszen ,sőt inkább örök élete legyen"Ugye,hogy nem is olyan egyszerü kérdés ez? De áldott a z Úr aki megadta a választ minden nagy kérdésre.

Hogy kinek hiszel,azt neked kell eldöntened.Szerintem nem volna szabad az önigaztult válaszolóknak hinned ,aki gondolják:mert ő mondja az attól már igaz is.Akinek se élettapasztalata se ismeretekben jártassága nincsen az tévútra vihat Aki nem kapta meg a helyes indítást az életben,nagy aöntés előtt áll,mert ez nemcsak földi létére vonatkozik,hanem az égire is.

2011. máj. 26. 21:35
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! végülis csak kíváncsi voltam, hogy az emberek áltlában mit gondolnak erről.. bennem ég nem alkult ki, hogy miben higjek, de úgy gondolom, hogy ez nem is fontos.. meg nem is ez határozná meg az életem.. mégegyszer köszönöm mindenkinek!
2011. máj. 27. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!