Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Valóban van az embernek lelke?

Valóban van az embernek lelke?

Figyelt kérdés
2011. máj. 21. 17:25
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

"Igen valóban van.Szép is lenne ha az ember halál után csak úgy megszűnne létezni."

Az embert mint fogalmat is csak mi találtuk ki. Csak egy atomhalmaz. Mint minden más. Akkor mi a baj azzal, hogy meghal valaki (ami szintén csak egy általunk ismert fogalom)? Az Univerzum szemszögéből nincs ember, se állat, csak részecskék, és azoknak a változása.

2011. máj. 22. 19:20
 22/34 anonim ***** válasza:

16. hozzászóló 11:52

Nagyon érdekes ez a gondolat. De nem tudom eldönteni, hogy ezzel azt akarod alátámasztani, hogy az embernek van lelke, vagy éppen ellenkezőleg, azt hogy nincs.

eléggé este van, és akárhogy gondolkozok, paradoxonokba fullad a gondolatmenetem >.<

2011. máj. 23. 22:29
 23/34 A kérdező kommentje:

Kewdves 16. hozzászóló 11:52 és mindnyáan!

Ugye belátod,hogy mindenkinek külön-kükön nem válaszolhatok,de amit mondok,az mindenki számára válasz lesz,és egyértelmű.

1. Kérdésem provokatív jellegű volt,hogy szólásra bírjak akit lehet,s az itt láthatóvá váljon.Örülök,hogy 22-en válaszoltak - eddig -. A negatívoknak nem.Ő értük nem. Talán megadja Isten - és remélem úgy lesz, - nem hagyja őket mostani "helyükön".

Valamikor,tán még a XIX században egy orvos így szólt: "Sok embert operáltam (tán boncolt is?),de nem láttam én lelket egyben sem." Az idézet csupán,hogy láthatól egyen,sokat tanult emberek is tudnak mondani nagy marhaságot. A válaszolók közt is van,mindazok akik az anyagnál maradtak. Ugyanis a lélek láthatatlan.,mintahogy a szeretet is.

2.Szeretjük a kiscsirkét,kiskacsát - ugye milyen aranyosak ezek a kis pihés jószágok - a cicust,a kutyust,csacsit,bocit,pacit,anyucit,apucit,kedvest,hitvest azaz férjet,feleséget - ök egymást és az se baj,ha néha meg is mondják egymásnak.- Szeretjük a hegyeket,az erdőset,a hófödte csúcsokat a bérceket,de szeretjük a síkságot is,a zőld rétet a rónát...és még sok mindent. Ez mind szeretet. talán már észre is vetted,noha szeretet mind,mégis módosulatában egyenként más. Bár nagyon fontosnak tartom a figyelmet ezekre felhívni,mégse ez volt kérdésem elindítója.

3. egyik nap mondja a testvérem (digi TV-je van):

- Este a TV-ben a halálról lesz szó,gyere át ha akarsz.

- Oké.

Elég hosszú ideig a srjtről beszéltek,sejtosztódás,nekem ez uncsi volt,hiszen rég megtanultuk ezt a kis iskolában.

Egy ből lesz kettő,majd 4,8,16 stb. Egy érdekes volt benne,hogy az 50-ik osztódás után az egész meghalt. (Meg biz az.Úgy meghalt,hogy jobban se kő.) Mégis Úgy voltam vele,ez engem nem érdekel. Úgyhogy hazanentem.- Egy házban lakunk.- Reggel mondja a testvérem:

- Képzeld mi volt még a TV-ben.

No?

-Azt gondolták,ha van valami ami meghaláskor kimegy az emberből akkor az - talán -mérhető. Ezért csináltak egy nagyon precíz mérleget,amire egy ága ráfér,arra meg rátettek egyhaldoklót,aki amikor meghalt,a mérleg mutatója elmozdúlt, 28 gr.-al kevesebbet mutatott,mint előbb. Tehát mégis van valami ami a meghaláskor elhagyja az emberi testet.- A TV adó: SPEKTRUM adás : május 16 hétfő Tán 21 óra. Címe. A HALÁL PILLANATA.

Na most: mivel voltak akik a súlydifferenciára ráfogták,hogy az a tüdőből kiszoruló levegő,számoljunk egy kicsit a szüks. ismeretek birtokában(nem számít,hogy ők 21 gr.-ról tudnak.)

Atüdő vitálkapacitása:3,5 - 4,5 liter levegő.

1 liter levegő súlya.1,293 gr. Aránypár 1,293gr.:28gr.=1:X X=(1x28):1,293=21,655065

Vagyis 28gr.levegő az éppen 21,655065 liter

NINCS az az egészséges tüdő,melybe ennyi levegő beleférne.Márpedig ez egy haldokló ember volt!!!

Azon még lehetne vitatkozni,hogy mi lehet az a 28 gr. mérhető valami....De nem velem!!!!

Nem vagyok majomból ez nem vitás,

Engem Isten teremtett és senki más."

És még valami:Ha minden anyag,akkor hogy lehet,hogy én több,mint 30 évemet megálmodtam (Gyengébbek kedviér. Nem azt,hogy. "lementem a pincébe vajatcsipegetni,utánamjött édesanyám pofonveregetni" Ááá,nem ezt) Életem lényeges szakaszait,s ha akarod olvashatod mert leírtam: www.osys.hu/biromiklos

És nemcsak velem történt ez.Mással is történt hasonló,kevesebb,vagy több. Ezt is az anyag csinálta?! Higgy amit akarsz. A te bőröd,te viszed a vásárra. Bár jobb lenne ha...

A szeretetről még annyit: Az is láthatetlan,de látható a hatása: ajándékozás,segítségnyújtás szükség esetén.

Isten szeretete is látható a GOLGOTÁN.

És : Engem mi indított,hogy éjjel 3-kor ezt papírra vessem?

A LÉLEK

2011. máj. 25. 12:15
 24/34 anonim ***** válasza:
a szeretet érzése is az agyból jön... ugyan úgy mint bármilyen más érzés.
2011. máj. 25. 15:47
 25/34 anonim ***** válasza:
A lélek az ember tudatában alakul ki és fejlődik tovább.
2011. máj. 25. 17:09
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

az agy egy nagyon-nagyon bonyolult és összetett szerkezet amit alig, szinte csak felszínesen ismerünk. Még az olyan hétköznapinak számító folyamatokat sem ismerjük teljesen mint az álmok, emlékezet, vagy maga az öntudat. Rengeteg felfedezésre váró dolog van még az agyunkban, amire idővel biztosan fény derül.

Amíg az emberiség nem jutott el a megfelelő tudományos szintre, a körülöttünk lévő világot is ma már elég nevetségesnek ható dolgokkal magyaráztuk. Ezeket napjainkban már monda-legenda kategóriába soroljuk. Például ki hinné el ma, hogy a Föld korong alakú és egy hatalmas teknős tartja a hátán..

Amíg nem értjük az agyban zajló folyamatokat, addig a felfoghatatlant olyan dologgal akarjuk magyarázni amin később -amikor fény derül a működésükre- talán csak nevetünk.

2011. máj. 25. 17:34
 27/34 A kérdező kommentje:

" a szeretet érzete is az agyból jön...ugyan úgy,mint bármely más érzés."

KIsérlet (sajnos régen olvastam) Egy békát megcsíptek csipesszel,mire az a lábával csapott.Ez védekezés,vagy támadás is lehet. Aztán ezt a békát megfosztották az agyától.A csípésre ugyanúgy reagált.

Más :Tisztelem a tudományt,sőt még a képviselőiket is.Ez azonban nem akadályoz abban,hogy mindent a maga helyére tegyek. A tudomány már nem egyszer szembefordult önmagával.Olyankor nagyot koppannak akik a tudományt istennek tartották. A LOGIKA már nem egyszer belebonyolódott önmagába.

2011. máj. 25. 21:18
 28/34 anonim ***** válasza:
attól még a békának van idegrendszere, és egy békának és egy embernek csöppet más az agya
2011. máj. 26. 14:32
 29/34 A kérdező kommentje:
Ugye neked csak az ellentmondás a fontos,az hogy fedie e a valóságot vagy sem,kit érdekel.Valamikor úgy tanultuk: az idegek szállítjál az ingerületet az agyba,,s aztán az agy dönti el,hogy mi legyen a válasz,vagy egyáltalán legyen e válasz. Nekem az IGAZSÁG A FONTOS,dehát egy ideje tudom már,amásikembernél ez másképp van.Gyógyulj meg. Jobbulást kivánok.
2011. máj. 27. 12:47
 30/34 anonim ***** válasza:

szerintem aki hisz benne az azt gondolja hogy van és aki nem hisz benne az azt gondolja hogy nincs.

a vitának nincs értelme.

2011. máj. 27. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!