Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért félnek az emberek a...

Miért félnek az emberek a horror filmektől?

Figyelt kérdés

Szóval azt vettem észre, hogyha vannak horror filmek, amikbe kísértetek, élő halottak vannak, akkor az ember félni kezd. Pedig tudja, hogy ez csak egy film, a benne szereplő mitikus lények animációk, a szereplők színészek, akik busás összegeket kapnak az előadásért. Ám ha mondjuk megnézünk egy ilyen témájú filmet, akkor éjszaka is az van, hogy nem mer elaludni az ember, mert azt hiszi, hogy megjelennek azok, akiket látott.

[Megjegyzem, én nem nézek horror filmeket, amit láttam az az A fertőzött város volt, gagyi.] Viszont magamon is tapasztaltam már, hogy "megváltozom" belülről, mikor paranormális "jelenséget" olvasok, nézek Tv-ben stb...

2011. máj. 20. 16:15
1 2
 11/18 anonim válasza:
Hát azért azt kétlem, hogy valakinek egy filmtől hosszú távon mentális problémái lesznek, hacsak nem gyerekről van szó.
2011. máj. 20. 17:54
 12/18 anonim ***** válasza:
Igen ezt én is tökéletesen értem de a horror filmekben az a baj hogy már nem tudnak ujjat kitalálni minden sablon benne előre tudom mik fognak vagy mik lesznek benne ez pedig elég nagy kár mert így valóban nem valami nagy durranás. Viszont az olyan filmekben ahol konkrétan arra próbál koncentrálni a film hogy az események csak úgy véletlen szerűen jöjjenek egymás után mint ha valóban ott lennél akkor az már más nálam bejött. :-) Rengetek horrorfilmet láttam már ezért is van hogy közölük csak pár szerencsés van amelyikre azt tudom mondani hogy ez tényleg nagyon jó és egyedi stílusban nyomja.
2011. máj. 20. 17:57
 13/18 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam félni tőlük, pedig van amit éjjel nézek itthon egyedül, sötétben... Jó, ha olyan aminek van valóságalapja (szóval nem valami szörnyes, szellemes), elgondolkodom rajta hogy akár velem is megtörténhet, de azért nem kezdek el rettegni, mert tudom sok esély nincs rá. Szóval aki fél szerintem azért teszi, mert nem képes reálisan gondolkodni...
2011. máj. 20. 18:28
 14/18 anonim ***** válasza:

Gyerekkorom óta nem féltem horrorfilmtől, pedig általában szeretem, nézem is őket, de csak simán szórakoztatnak. Kiégtem kölyökként, vagy mi.

Viszolygás az ilyen megrázó történetek jellegű modernizált freakshowktól jön rám, de nem félelem az se.

2011. máj. 20. 18:50
 15/18 A kérdező kommentje:
Nekem az a kedvenc jelenetem - a Horrora akadva "paródiában" volt benne -, hogy a buta szőke lánykák felrohannak az emeltre, semmint kimennének a kertbe. Belegondolok, hogy most ki a hülye... maga aki kitalálta a sztorit, vagy csak a színésznő értelmezte félre a feladatát. :P
2011. máj. 20. 19:35
 16/18 anonim ***** válasza:
Én kiskoromba megnéztem egy horrorfilmet...mit ne monjdak évekig alig tudtam aludni. Idősebb koromban is félek a sötét szobában...szóval elég nagy hatással tud lenni az emberekre. Sajnos nem megy a "reális" gondolkodás. Pedig mennyivel könnyebb lenne az életem :D
2011. máj. 20. 20:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Egy ijesztő horrorban az alávágott zenének is nagy szerepe van.
2011. máj. 20. 20:53
 18/18 anonim ***** válasza:
azért, mert HORROR.
2011. máj. 20. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!