Miért félnek az emberek a horror filmektől?
Szóval azt vettem észre, hogyha vannak horror filmek, amikbe kísértetek, élő halottak vannak, akkor az ember félni kezd. Pedig tudja, hogy ez csak egy film, a benne szereplő mitikus lények animációk, a szereplők színészek, akik busás összegeket kapnak az előadásért. Ám ha mondjuk megnézünk egy ilyen témájú filmet, akkor éjszaka is az van, hogy nem mer elaludni az ember, mert azt hiszi, hogy megjelennek azok, akiket látott.
[Megjegyzem, én nem nézek horror filmeket, amit láttam az az A fertőzött város volt, gagyi.] Viszont magamon is tapasztaltam már, hogy "megváltozom" belülről, mikor paranormális "jelenséget" olvasok, nézek Tv-ben stb...
A képzelet és a valóság között vékony a határ. Az is képzelet, ha reális dolgokat képzelsz el, pl: mivan ha holnap megtámad valaki? Vagy akár csak, mivan, ha nem fog sikerülni végigmenni ezen a kidőlt fán a folyó fölött? Egy pillanat alatt valóra válhat a félelmed, és beleeshetsz a folyóba.
Vagy, ha elképzelsz valamit, amit meg akarsz alkotni, aztán megalkotod. Az is valóra válik.
Ezért nem volna logikus nem félni a képzelet-szülte dolgoktól.
Minél szörnyűbb valami, annál jobban félsz tőle, de minél valószínűtlenebb, annál kevésbé. Ahogy az ember felnő, rájön, hogy mi valószínűtlen, és mi valószínű. De ha valami igazán félelmeteset lát, akkor hiába tudja hogy nagyon valószínűtlen, akkor is félni fog esténként, és ezen fog járni az esze.
Még hozzátenném azt, hogy pl egy olyan film, mint a martyrs, arról tudod, hogy ez csak egy film, de azt is tudod, hogy a valóságon alapul, és az emberek némelyike tényleg ennyire értelmetlenül erőszakos és gonosz.
Meg ugyanakkor, a horrorfilm csak akkor szórakoztató, ha beleéled magad. Ha úgy ülsz be hogy elhatározod hogy végig fogod röhögni, akkor nincs értelme horrorfilmeket nézned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!