Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért félnek az emberek a...

Miért félnek az emberek a horror filmektől?

Figyelt kérdés

Szóval azt vettem észre, hogyha vannak horror filmek, amikbe kísértetek, élő halottak vannak, akkor az ember félni kezd. Pedig tudja, hogy ez csak egy film, a benne szereplő mitikus lények animációk, a szereplők színészek, akik busás összegeket kapnak az előadásért. Ám ha mondjuk megnézünk egy ilyen témájú filmet, akkor éjszaka is az van, hogy nem mer elaludni az ember, mert azt hiszi, hogy megjelennek azok, akiket látott.

[Megjegyzem, én nem nézek horror filmeket, amit láttam az az A fertőzött város volt, gagyi.] Viszont magamon is tapasztaltam már, hogy "megváltozom" belülről, mikor paranormális "jelenséget" olvasok, nézek Tv-ben stb...

2011. máj. 20. 16:15
1 2
 1/18 anonim válasza:
úgy gondolom azért mert azon kezdenek el gondolkodni hogy mi lenne ha velük is megtörténne ez..te gondoltál a film után arra mi lenne ha??:)
2011. máj. 20. 16:28
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a horrorfilmek alapvetően arra építenek, hogy a néző azonosulási pontja a filmben egy passzív tárgy, ami ki van szolgáltatva ismeretlen erőknek, melyek kárt tesznek/tehetnek benne, és ezt a passzív áldozat szerepet vetítik ki önmagukra, ennek a helyébe képzelik magukat, ellentétben a kalandfilmek kanonikus narratíváival, melyekben a néző egy aktív, cselekvő hőssel azonosul és nem egy áldozattal. Remélem kielégítő volt. :DD
2011. máj. 20. 16:44
 3/18 anonim ***** válasza:
0%
Mert ijedős hiszékeny kislányok mind. Az nem a valóság minden csak díszlet és kellék mégis betojnak tőle.
2011. máj. 20. 16:49
 4/18 anonim ***** válasza:

A képzelet és a valóság között vékony a határ. Az is képzelet, ha reális dolgokat képzelsz el, pl: mivan ha holnap megtámad valaki? Vagy akár csak, mivan, ha nem fog sikerülni végigmenni ezen a kidőlt fán a folyó fölött? Egy pillanat alatt valóra válhat a félelmed, és beleeshetsz a folyóba.

Vagy, ha elképzelsz valamit, amit meg akarsz alkotni, aztán megalkotod. Az is valóra válik.

Ezért nem volna logikus nem félni a képzelet-szülte dolgoktól.

Minél szörnyűbb valami, annál jobban félsz tőle, de minél valószínűtlenebb, annál kevésbé. Ahogy az ember felnő, rájön, hogy mi valószínűtlen, és mi valószínű. De ha valami igazán félelmeteset lát, akkor hiába tudja hogy nagyon valószínűtlen, akkor is félni fog esténként, és ezen fog járni az esze.

2011. máj. 20. 16:49
 5/18 anonim ***** válasza:

Még hozzátenném azt, hogy pl egy olyan film, mint a martyrs, arról tudod, hogy ez csak egy film, de azt is tudod, hogy a valóságon alapul, és az emberek némelyike tényleg ennyire értelmetlenül erőszakos és gonosz.

Meg ugyanakkor, a horrorfilm csak akkor szórakoztató, ha beleéled magad. Ha úgy ülsz be hogy elhatározod hogy végig fogod röhögni, akkor nincs értelme horrorfilmeket nézned.

2011. máj. 20. 16:51
 6/18 valakiakitnemismersz ***** válasza:
Én nem félek akkor lehet hogy egy plejárd vagyok :O
2011. máj. 20. 17:02
 7/18 anonim ***** válasza:
Én nem félek a horror filmektől csak az olyanoktól amikben azt próbálják eljátszani (szimulálni) a nézőkkel mint hogy ha ő maguk is ott lennének benne és élnék át a cselekmények súlyosságát. Ilyen például a Paranolmál Activity, Ideglelés, Rec. :-)
2011. máj. 20. 17:22
 8/18 anonim ***** válasza:
Mert a horrorfilmben épp az a lényeg, az élmény, hogy féljél rajta, érted? :) Persze lehet úgy is végignézni egy horrort, hogy közben végig a tudatodban tartod, hogy ezek csak színészek, ez csak egy kitaláció, meg stb, de akkor nem is érdemes megnézni... Hacsak nem valami filmes szakember vagy, és a kameraállásokat akarod elemezgetni, vagy mittudomén :D Horrort úgy jó nézni, ha elvonatkoztatsz a valóságtól, meg minden ilyesmitől, és beleéled magad :)
2011. máj. 20. 17:33
 9/18 A kérdező kommentje:
Ja, így már értem..:)
2011. máj. 20. 17:42
 10/18 A kérdező kommentje:
Azért jó nagyokat lehet kaszálni az ilyenekkel, pláne ha nem tudja magáról az illető, hogy ezt nem fogja tudni feldolgozni - mármint a hatását - és rányomja a pecsétet az életére. Például örökké labilis állapotú lesz, vagy hasonló... nem tudom, ez mennyire lehetséges.
2011. máj. 20. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!