Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Most ebben a kategóriában...

Most ebben a kategóriában szkeptikusból van több vagy ezohívőből? Mert több leszólás van egy kérdésben mint válasz.

Figyelt kérdés
2011. máj. 5. 17:31
1 2 3
 11/29 BlackSword ***** válasza:
49%

Először is, kedves kérdező, én nem tartom magam többnek senkinél sem... Ha Te kevesebbnek érzed magad, akkor fordulj orvoshoz... Orvoshoz, ne sarlatánhoz... Másodszor abban sincs igazad, hogy nem hiszek semmiben... Egy korábbi kérdésnél már leírtam, hogy miben hiszek... A józan észben, a logikában, a tudományokban, és az alkotó- ,cselekvő emberben...

És azért írok ide, hogy sokan rájöjjenek, hogy ez már nem a sötét középkor, és hogy a babonaságok, és egyéb hisztériumok csak kitalációk... Ha már egy valaki is elgondolkodik, és felülírja az ezoterikés dogmáit, akkor már sikert értem el...

2011. máj. 5. 20:25
 12/29 anonim ***** válasza:

Kedves BlackSword!

Áruld már el kérlek,hogy nektek miért fáj az,ha valaki hisz az ezotériában? Miért akarod mindenáron megtéríteni? Ha neki/nekünk ez jólesik,ha nem ártunk vele senkinek,hol itt a gond? Ezt soha nem fogom megérteni. Ez kb olyan,mint a gyerek/nem gyerek a családi kapcs. oldalon. Mindenki úgy él,ahogy neki jó. Most téged az miért zavar,ha én hiszek a földökívüliekben vagy a sorsban? Ettől b kategóriás ember leszek?

2011. máj. 5. 20:31
 13/29 anonim ***** válasza:
9%
Hogy miért jár ide több szkeptikus? Nézd már meg a rohadt kérdéseket! Az egyik fél a gonosz szellemektől, a másik az angyalokkal szeretne kommunikálni, a 3. meg azt kérdezi, hogy van-e itt olyas valaki aki beszélget istennel, a negyedik pedig azt kérdezi hogy vannak-e ogrék...-.-" Egyszerűen vicc ami itt folyik, és néhány válasz, még a kérdésen is túl tesz hülyeségben! Pár évvel ezelőtt, azt hittem hogy az ember, mire felnő, nem hisz az ezoterikus dolgokban, ehhez képest ide járok röhögni a hülyeségeken 15 éves fejjel... Összefoglalva, azért jár ide több szkeptikus, mert az valami vicc ami itt folyik...
2011. máj. 5. 20:46
 14/29 Bretso ***** válasza:
57%
Kedves 20:31. Ez az oldal a gyakorikerdesek.hu. A lényege, hogy a lehető leghasznosabb választ add. És bármennyire is szeretnétek hinni az UFO-kban, a vérnyúldémonban, vagy a nadragulyagyökér örökéletet adó képességében, a tudomány mai állása szerint ezek hülyeségek, így a hasznos választ, ha ezt elmondjuk a kérdezőnek, nem pedig az ha sulykoljuk belé a bizonyíthatatlan marhaságokat.
2011. máj. 5. 21:05
 15/29 anonim ***** válasza:

Kedves Bretso!

Kicsit rosszul irtad,én nem szeretnék hinni (ami ugye feltételes mód),hanem hiszek a földönkívüliekben. Igazad van,ez a gyakori.hu,de azért vannak kategóriák az oldalon belül,hogy mindenki azoktól kapjon választ,akik az adott témában járatosak. Mert pl. az hogy nézne ki szerinted,ha a gyereknevelés témába gyerekgyülölök írnának? Vagy az állatos témába hobbi vadászok vagy állatkinzók? És irtam már az elöbb is,hogy nem kell mindenkit gyp-snek gondolni. Sokszor én is nézek egy nagyot,mikor ogrékban,unikornisokban hisznek az emberek,de azért vannak kevésbé elvontak is. Miért nem lehet tolerálni mások világnézetét? Most tudnék oldalakat írni,hogy én miért hiszek ebben vagy abban,de látod én tisztellek annyira (ismeretlenül is),hogy ne akarjalak meggyőzni a vélt igazamról. Itt tényleg csak az bosszant,hogy úgy írnak rólunk,mintha valami agymosott idióták lennénk.

2011. máj. 5. 21:16
 16/29 Bretso ***** válasza:
52%

Tévedsz én nem gyűlölöm a "hívőket", teljesen mást gondolok róluk, ez most teljesen irreleváns. Én a kérdezőnek szeretnék segíteni, azért adom a lehető leghasznosabb választ, ami nem hiten alapul. A járatosság szintúgy relatív, 404 például járatosnak mondott, mégsem láttam még egy bizonyítékot sem a reptoidokra, plejádokra vagy a fiastyúk rohamosztagra. Így valójában nem fogadható el megbízhatónak az érvelése.

A szarkasztikus és gúnyos, esetenként lenéző válaszaim pedig nem az ezotéria hívőknek szólnak, ilyen a stílusom, a való életben is ilyen, véletlen egybeesés, hogy pont az ezotériát utáló, hőzöngő szkepticizmushívőkhöz (mert azok, ugyanúgy hisznek) hasonlít.

2011. máj. 5. 21:28
 17/29 anonim ***** válasza:
Nem is rólad van szó,látod, veled szépen ellehet "beszélgetni" attól függetlenül hogy (valószínüleg) eltérő a goldolkodásmódunk. De sajnos a hozzád hasonlók vannak itt kevesebben.
2011. máj. 5. 21:36
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen sajnos a szkeptikusok. Én kb 1 hónapja követem nyomon az ezotéria részleget (lényegtelen miért) és nagyrészt csak olvasgatom a kérdéseket, válaszokat de általában az van, hogy vagy tízen ócsárolják és sértegetik a kérdezőt és a "hívőket" na erre ne mondja nekem senki, hogy ez hasznos válasznak minősül és csak próbálnak áttéríteni a másik oldalra. Azt meg sokan elfelejtik, hogy az ogrék és csillámpónik kérdezői valószínűleg fiatalabb diákok. Amúgy én hiszek a földönkívűliekben (már csak a bolygók számát figyelembe véve) és remélem léteznek természetfeletti dolgok, akármi szeretnék hinni benne. Ez sem rosszabb mintha istenben hinnék és azt mondják valamiben hinni kell. Hát én keresem azt ami számomra hihető és esetleg átélek egy "élményt" ami alátámasztja feltevéseimet. Ennyi. Én sosem ócsároltam másik világnézetét de a tapló sértegető bunkóság tolerálhatatlan.
2011. máj. 5. 21:53
 19/29 BlackSword ***** válasza:
47%

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:36!!!

Igazából itt nem veled van a gond, és nekem sincsen veled gondom, csak amikor a x tucadik kérdés jön, hogy "mi kopog a padláson, félek" és jönnek rá a butábbnál butább válaszok, hogy igen szellem, meg gonosz démon, attól nem fog a kérdező megnyugodni, vagy a továbbiakban nem félni... Másfelől még a legnagyobb tudósaink sem magyaráztak semmit sem Istennel, sem a hittel...

Fel kellene fogni, hogy az "én hiszek benne" nem bizonyít semmit... Tudományos bizonyíték kell... Mert az "én hiszek valamiben" pont az ellenkező magyarázatot adja...

2011. máj. 5. 22:04
 20/29 anonim ***** válasza:
De amúgy, ennek pont ez a lényege: a tudomány mai állása szerint az a használható/értelmes/leghasznosabb válasz amit a szkeptikusok adnak... És igen, a hit az kevés, hihetsz istenben, démonokban, angyalokban, szellemekben stb. az a lényeg hogy a létezésükre semmi bizonyíték nincs, így felesleges azzal riogatni a kisgyerekeket hogy szellemek laknak náluk stb. Meg volt 1 olyan kérdés hogy a lény hogy tudná elrontani a szeánszt hogy ne idézzenek meg szellemeket, mert fél tőlük. Erre a hívő mit kezd el írni? A borostyánkő megvéd tőlük, 1 másik meg azt írta hogy írni kell valamilyen hülyeséget valamilyen védőistennek hogy ne engedjen át gonosz szellemeket. Nem akarom ezzel leszólni a hívőket, de a kérdezőn látszott hogy nagyon fiatal, erre meg elkezdik riogatni azzal hogy tényleg átjönnek a gonosz szellemek stb. Na hát ettől tényleg nem nyugodik meg...
2011. máj. 5. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!